به گزارش صد آنلاین ، همزمان با اجرای پویش ملی «نه به تصادف» که با هدف ارتقای فرهنگ ایمنی جادهای و کاهش حوادث رانندگی در حال اجرا است، صندوق بازنشستگی فولاد از مشارکت فعال در این پویش خبر داد.
این صندوق با حضور اثربخش در این پویش و با استفاده از تمامی ظرفیتهای رسانهای و تبلیغاتی و اطلاع رسانی در جامعه به ویژه بازنشستگان و کارگران شاغل در شرکت ها به سهم خود تلاش میکند تا اهداف پویش محقق و به تبع آن فرهنگ رانندگی در کشور بهبود یابد.
صندوق بازنشستگی فولاد در راستای ایفای نقش اثربخش در حوزه مسئولیتهای اجتماعی در این پویش مشارکت دارد و از ظرفیتهای اطلاعرسانی خود در مسیر آگاهیبخشی به آحاد جامعه به منظور کاهش تصادفات و پیشگیری از مرگهای جادهای گام برمیدارد.
امروز تنها راهی که میتوان از طریق آن همه را متحد ساخت و برای کاهش مرگ و میر جادهای تلاش کرد، ایجاد یک عزم ملی برای مقابله با تصادفات با شعار "نه به تصادف" است. البته آگاهی به تنهایی کافی نیست و در زمینه پیشگیری از سوانح جادهای لازم است بهطور مداوم یادآوری و اقدام شود تا جامعه در این مسیر هوشیار بماند.
پویش «نه به تصادف» که از یکم اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار می شود، بر آگاهی رسانی با هدف کاهش بار تصادفات و مرگ و میر و جراحات ناشی از آن، تمرکز دارد، در این پویش سعی می شود از حداکثر ظرفیت ملی برای حفظ سلامتی افراد استفاده شود، اما بیش از همه، بر نقش خودمراقبتی در این پویش تاکید می شود.
«سوانح و حوادث ترافیکی در سراسر دنیا به عنوان علت اصلی ناتوانی و مرگ و میر شناخته شده و یک مشکل عمده بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است. سالانه بیش از یک میلیون و ۲۴۰ هزار مرگ و نزدیک به ۵۰ میلیون مصدوم ناشی از حوادث ترافیکی در جهان اتفاق می افتد.
در بروز حوادث ترافیکی چهار عامل اصلی انسان، وسیله نقلیه، جاده (زیرساخت ها) و عوامل محیطی نقش دارند، از بین این عوامل، علل انسانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل، موجب بیشترین میزان تخلفات و تصادفات است. این عامل، با آموزش، فرهنگسازی و ارتقای سواد سلامت در جهت اصلاح رفتارهای فردی و اجتماعی، تا حدود زیادی قابل پیشگیری است.
آماری از تصادفات جاده ای / جراحت یک میلیون نفر در سال
«براساس گزارش اورژانس کشور، امسال بیش از ۸۰۳ هزار نفر در سوانح رانندگی مجروح شدهاند، یعنی نزدیک به یکمیلیون نفر.» به گزارش ایسنا، حسین کرمانپور ادامه داد: «بهجرأت میتوان گفت که نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد بهنوعی درگیر تبعات حوادث رانندگی شدهاند.
یکی از غمانگیزترین نمونهها، حادثه سال ۱۳۷۶ است که در آن، از میان ۳۲ نخبه دانشگاه صنعتی شریف، تنها چهار نفر زنده ماندند. یکی از آنها مریم میرزاخانی بود که بعدها با دستاوردهایش، دنیای ریاضیات را متحول کرد. چند روز پیش نیز در کرمان شاهد حادثه تلخی بودیم؛ در اتوبوسی که حامل نخبگان علمی ایران بود، در سانحهای غمبار، چهار جان باارزش از دست رفت.»
«در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست دادهاند؛ یعنی هر روز بیش از ۵۵ نفر و هر ماه هزار و ۶۰۰ نفر؛ این اعداد نشان میدهد که جادهها همچنان جان میگیرند.» 66 درصد از تصادفات منجر به فوت، در ۱۲ استان کشور رخ میدهد، گرچه ممکن است جانباختگان ساکن این استانها نباشند، اما این حوادث در جادههای این مناطق اتفاق میافتد.