به گزارش صدآنلاین، امام صادق (علیهالسلام) در یکی از روایات خود به زمان خواندن دعای عهد اشاره کرده و فرمودهاند که این دعا باید در صبحگاه خوانده شود. زمان دقیق آن از اذان صبح تا قبل از طلوع آفتاب است. در حدیث آمده است:
"هر کس چهل صبحگاه این دعا را بخواند از یاوران حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه) خواهد بود و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خداوند او را زنده میکند تا در رکاب آن حضرت جهاد کند و به ازای هر کلمه از آن هزار حسنه برایش نوشته میشود و هزار گناه از او محو میگردد."
اگرچه طبق سفارشات، بهترین زمان برای خواندن دعای عهد قبل از طلوع آفتاب است، در مستحبات دینی معمولاً دقت در زمان دقیق چندان ضروری نیست و اگر مقداری تأخیر در خواندن دعا پیش بیاید، اشکالی ندارد. اما اگر قصد دارید طبق دقیقترین دستورات عمل کنید، باید سعی کنید که دعای عهد را بین اذان صبح و طلوع آفتاب بخوانید.
اگر به هر دلیلی نتوانید دعای عهد را در صبحگاه بخوانید، در صورتی که نذر نکرده باشید که حتماً چهل روز مداوم بخوانید، مشکلی ندارد. میتوانید بعد از آن روز دوباره شروع کنید و ادامه دهید. در واقع، اگر مثلاً در روز یازدهم نتوانید دعای عهد را بخوانید، کافی است از روز دوازدهم دوباره شروع کنید و ادامه را تا 40 روز تکمیل کنید.
عدم نذر مداوم: اگر نذر نکردهاید که هر روز دعای عهد را بخوانید، میتوانید در صورت تأخیر دوباره شروع کنید و ادامه دهید.
زمان دقیق: برای بهرهبرداری بیشتر از فضیلت دعا، بهتر است در زمان سفارششده، یعنی از اذان صبح تا طلوع آفتاب، این دعا را قرائت کنید.
جایگزینی زمان: اگر به هر دلیلی این دعا را در وقت معین نخواندید، آن را میتوان در سایر اوقات روز نیز خواند، اما بهتر است زمان اصلی رعایت شود.
خواندن دعای عهد در زمانهای مشخص شده تأثیر بسیار زیادی دارد و موجب کسب فضیلتهای بسیاری میشود. اما در صورت عدم امکان خواندن در وقت دقیق، میتوان آن را در اوقات دیگر نیز خواند، البته رعایت زمانهای خاص توصیه میشود تا از تمامی برکات آن بهرهمند شوید.