سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه گفت: فصل گرما که میرسد اشتهای افراد برای غذاهای پرکالری و گرم کم میشود و بیشتر دنبال غذاهای سبک و سرد هستند. در فصل گرما باید بدانیم چه مواد خوراکی را کمتر و از آنها پرهیز کنیم.
وی ادامه داد: میزان مصرف مایعات در آب و هوای معتدل شش تا هشت لیوان توصیه میشود و نصف این میزان حتما باید آب و نصف دیگر نوشیدنیهای طبیعی باشد؛ ولی اگر هوا گرمتر شد بین ده تا ١٢لیوان آب و آب میوه طبیعی باید مصرف کرد.
صفوی با تاکید بر این که بدن ما نیاز به مایعات خیلی سرد ندارد، افزود: اگر در هوای گرم همچون فصل تابستان، آب زیاد مصرف نشود باعث تعریق و تیره شدن ادرار میشود و سنگ سازی و مشکلات کلیه ایجاد میشود؛ بنابراین در روزهای گرم سال باید عمدا آب مصرف کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: سعی شود که مایعات کمی شیرین باشند، زیرا نیازهای دیگر بدن هم برطرف میشود. لازم نیست خیلی شیرین باشد، شیرینی کم کافی است. مصرف میوهها و سبزیها بیشتر شود. مخصوصا میوههای آبدار که فیبر خوبی دارند و ایمنی بدن را بالا میبرند.
این دکترای تغذیه در پایان اظهارداشت: مصرف پروتئینها جزو ضروریات است. حتی خود چربیها هم ضرورت دارند؛ اما ١٥ درصد از پروتئینها و ٥٥ درصد از کربوهیدرات و ٣٠ درصد انرژی بدن را از چربی تامین کنیم که سازمان بهداشت جهانی به آن توصیه دارد.