آخرین اخبار
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۴
احکام نماز غفیله از دیدگاه مراجع تقلید
بازدید:۲۸۸
نماز غفیله یکی از نماز‌های مستحب است که بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود. این نماز برای آمرزش گناهان و برآورده شدن حاجات مؤثر است و طبق نظر برخی از مراجع تقلید، می‌توان این نماز را همراه با نافله مغرب به نیت هر دو نماز خواند. در ادامه، نحوه خواندن نماز غفیله و احکام آن را بررسی می‌کنیم.
کد خبر : ۱۴۴۰۱۰

به گزارش صدآنلاین، نماز غفیله باید بعد از نماز مغرب و پیش از غروب سرخی آسمان (حدود یک ساعت و نیم پس از مغرب) خوانده شود. در رکعت اول نماز، بعد از حمد، آیه زیر خوانده می‌شود: «وَذَالنُّونِ اِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَی فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّٰالِمِينَ فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَٰلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ.»

 

 

در رکعت دوم نیز پس از حمد، آیه زیر خوانده می‌شود: «وَعِندَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ.»

 

 

در قنوت نیز می‌توانید بگویید: «اللهمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَفَاتِحِ الْغَيْبِ الَّتِي لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا أَنْتَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَأَنْ تَفْعَلَ بِهِ كَذَا وَكَذَا» و به جای «کذا و کذا» حاجات خود را بیان کنید.

 

 

 

آیت‌الله مکارم شیرازی: نماز غفیله باید با نیت رجاء (امید به ثواب) خوانده شود. بین نماز غفیله و نافله مغرب، نافله مغرب ارجح است. اما می‌توان این دو را با نیت هر دو نماز به صورت یکجا خواند.

آیت‌الله سیستانی: نماز غفیله یکی از نمازهای مستحب است که باید بین مغرب و عشا خوانده شود. اما می‌توان آن را به عنوان نافله مغرب نیز خواند، به این صورت که هر دو نماز را با نیت انجام دهید.

آیت‌الله بهجت: وقت نماز غفیله پس از نماز مغرب و پیش از غروب سرخی آسمان است. این نماز را می‌توان همراه با نافله مغرب با یک نیت انجام داد.

آیت‌الله مظاهری: وقت نماز غفیله بعد از مغرب و پیش از غروب سرخی آسمان است. همچنین، دو رکعت از نافله مغرب می‌توانند به عنوان نماز غفیله خوانده شوند.

 

 

 

آیا می‌توان نماز غفیله را نشسته خواند؟ بله، نماز غفیله را می‌توان نشسته خواند، اما بهتر است که دوبار آن را بخوانید.

اگر کسی سواد خواندن آیات نماز غفیله را ندارد، آیا می‌تواند بعد از حمد سوره توحید را بخواند؟ طبق نظر آیت‌الله مکارم شیرازی، اگر کسی قادر به خواندن آیات نماز غفیله نباشد، می‌تواند بعد از حمد، سوره توحید را بخواند، به شرطی که هیچ گزینه دیگری نداشته باشد.

بین نماز غفیله و نماز نافله مغرب، کدامیک ارجحیت دارند؟ نماز نافله مغرب ارجحیت بیشتری دارد. البته در صورتی که وقت کم باشد، می‌توان یکی از دو رکعت نماز نافله مغرب را به نیت نماز غفیله نیز خواند.

 

 

 

نماز غفیله یک نماز مستحب است که در بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود و تاثیر زیادی در آمرزش گناهان و رفع حاجات دارد. در صورت کمبود وقت، می‌توان این نماز را همراه با نافله مغرب خواند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها