آخرین اخبار
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
برخورد احتمالی سیارک YR4 2024 با زمین/ ناسا هشدار می‌دهد
بازدید:۲۳۴
تهدیدهایی مانند YR4 2024، انگیزه‌ای برای ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی شده تا روش‌هایی برای تغییر مسیر سیارک‌ها توسعه دهند. در همین راستا، ناسا در سال ۲۰۲۲ طی مأموریت DART (آزمایش تغییر مسیر سیارک دوگانه)، یک فضاپیما را به سیارک دیمورفوس کوبید تا مسیر حرکت آن را تغییر دهد.
کد خبر : ۱۴۳۱۷۱

به گزارش صدانلاین، دانشمندان ناسا به‌تازگی سیارکی به نام YR4 2024 را کشف کرده‌اند که احتمال دارد در ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ با زمین برخورد کند. احتمال این رخداد ۱.۲ درصد (تقریباً یک در ۸۳) برآورد شده است. هرچند این سیارک توانایی نابودی تمدن بشر را ندارد، اما برخورد آن می‌تواند یک شهر را به‌طور کامل ویران کند.

 

 

YR4 2024 قطری در حدود ۵۵ متر دارد و در صورت برخورد با زمین، انرژی‌ای معادل ۸ مگاتن آزاد خواهد کرد؛ یعنی بیش از ۵۰۰ برابر قدرت انفجار بمب اتمی هیروشیما. این میزان انرژی، هرچند برای انقراض گسترده کافی نیست، اما می‌تواند خسارات شدیدی در مقیاس شهری ایجاد کند.

 

 

در حال حاضر، سیارک YR4 2024 در حال دور شدن از زمین است، اما در آینده بارها به سیاره ما نزدیک خواهد شد. نزدیک‌ترین گذر آن پس از سال ۲۰۳۲، در اواخر ۲۰۲۸ رخ خواهد داد. علاوه بر این، بین سال‌های ۲۰۳۲ تا ۲۰۷۲، شش گذر نزدیک دیگر نیز پیش‌بینی شده است. طبق اعلام ناسا، از میان تمامی این گذرها، احتمال برخورد در سال ۲۰۳۲ بیشتر از بقیه است.

 

 

دانشمندان از مقیاسی به نام تورینو برای سنجش میزان خطر سیارک‌ها استفاده می‌کنند. این مقیاس از صفر تا ده متغیر است، و سیارک YR4 2024 در سطح ۳ قرار دارد. این بدان معناست که در صورت باقی ماندن احتمال برخورد، لازم است مقام‌های دولتی و مردم به این تهدید توجه کنند، به‌ویژه اگر کمتر از یک دهه به زمان برخورد باقی مانده باشد. البته، بسیاری از سیارک‌هایی که در ابتدا در این سطح قرار می‌گیرند، با بررسی‌های دقیق‌تر، به سطح صفر تنزل پیدا می‌کنند؛ به این معنی که احتمال برخورد آن‌ها تقریباً صفر خواهد شد.

 

 

اگرچه احتمال برخورد سیارک‌های عظیم با زمین بسیار کم است، اما دانشمندان همچنان مسیر اجرام فضایی بالقوه خطرناک را با دقت دنبال می‌کنند. حتی اگر YR4 2024 مانند سیارکی که ۶۶ میلیون سال پیش منجر به انقراض دایناسورها شد، تهدیدی برای حیات زمین نباشد، رصد دقیق آن می‌تواند در پیش‌بینی و مقابله با تهدیدهای آینده مؤثر باشد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها