به گزارش صدآنلاین، وی در پاسخ به این سوال که اگر این موبایلها به صورت غیرقانونی وارد و در بازار عرضه شدهاند و امکان استفاده از پاسپورت وجود ندارد، چه راهکاری برای رجیستری در نظر گرفته شده است، گفت: «جزئیات دقیق هنوز مشخص نیست، اما حتماً راهکاری برای این موضوع تعریف خواهد شد.» به گفته وی، سه دسته از موبایلهای آیفون ۱۴ به بالا در کشور وجود دارند که شامل مدلهای واردشده قبل از اول اسفند ۱۴۰۱، بعد از اول اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۰ آبان امسال و پس از ۱۰ آبان امسال میشوند. در حال حاضر، موبایلهای آیفون ۱۴ به بالا که بعد از ۱۰ آبان وارد کشور شدهاند، قابل رجیستری هستند.
سادات حسینی در ادامه به احتمال سواستفادهها از این روند برای گرفتن پول از صاحبان موبایلها اشاره کرد و گفت: «مقرر شده است که از فراجا استعلام گرفته شود تا سوء استفادهای در این رابطه صورت نگیرد.»
از ابتدای پاییز ۱۴۰۱ واردات آیفون ۱۴ به بالا به صورت تجاری و مسافری به کشور ممنوع شد. با این حال، در اوایل آبان ماه امسال و پس از دو سال ممنوعیت، مصوبهای برای رفع این ممنوعیت صادر شد. طبق این مصوبه، وزارت صمت، ارتباطات و معاونت حقوقی ریاست جمهوری مسئول تدوین آییننامه واردات آیفون شدند. مسئولان اعلام کردهاند که پیش از این مصوبه، نزدیک به یک میلیون دستگاه آیفون ۱۴، ۱۵ و ۱۶ به صورت قاچاق وارد کشور شده است.
در نهایت، ۳۰ دی ماه، علی احمدنیا، سرپرست امور اطلاعرسانی شورای اطلاعرسانی دولت، در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که طبق مصوبه هیئت دولت، آیفونهای وارداتی قبل از این مصوبه نیز قابل رجیستری خواهند بود. جزئیات دقیق سازوکار رجیستری این دستگاهها هنوز اعلام نشده است.