آخرین اخبار
۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۵
تفاوت رشوه و ربا از نگاه قرآن/ بررسی تفاوت‌ها و احکام شرعی آن‌ها
بازدید:۱۶۳
قرآن کریم به شدت از اکل مال به باطل نهی کرده و از آن مذمت نموده است. دو نمونه واضح از این گناهان رشوه و ربا هستند که در آیات و روایات، نه تنها از آن‌ها انتقاد شده بلکه عواقب دنیوی و اخروی آن‌ها به وضوح بیان گردیده است.
کد خبر : ۱۴۱۴۱۹

به گزارش صدآنلاین، تعریف رشوه و ربا: رشوه به معنای پرداخت پول یا مالی است به منظور دریافت حکم درستی یا نادرستی از قاضی یا مسئولین. ربا نیز به معنای دریافت سود اضافی از پول قرضی است که به صورت غیرمنصفانه بر اساس مدت زمان قرض یا مبالغ اضافه‌پرداختی به طرف مقابل تعلق می‌گیرد.

 

 

رشوه در قرآن و روایات: در قرآن کریم آمده است که: «اموال یکدیگر را به باطل نخورید و برای تصرف در اموال مردم رشوه ندهید». همچنین در احادیث اهل بیت(ع)، رشوه دادن و گرفتن در حکم کفر است و هر قاضی که رشوه بگیرد، مشرك محسوب می‌شود.

 

 

ربا در قرآن و روایات: در قرآن، ربا به شدت نهی شده و آن را باعث جهنم و عذاب الهی می‌داند. پیامبر اسلام(ص) نیز فرمود که یک درهم ربا بدتر از ۷۰ زنای با محرم است و کسانی که ربا می‌خورند، در عالم برزخ و قیامت عذاب خواهند شد.

 

 

کدام یک سنگین‌تر است؟ طبق روایات، ربا یکی از گناهان کبیره است که باعث جهنم می‌شود، در حالی که رشوه نیز از گناهان کبیره بوده و در برخی روایات به عنوان شرك به خداوند و یکی از بزرگ‌ترین فسادها مطرح شده است. بنابراین، هم رشوه و هم ربا از گناهان کبیره هستند و باید در جامعه اسلامی با آن‌ها مبارزه شود.

 

 

امید است که جامعه اسلامی با توجه به این احکام، از فساد و ظلم جلوگیری کرده و از عذاب‌های اخروی مصون بماند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها