به گزارش صدآنلاین، آیتالله مکارم شیرازی معتقد است: «شوخی با نامحرم در فضای مجازی، در صورتی که همراه با مفسده، تحریک شهوت یا ریبه باشد، حرام است. مومنین باید از چنین اموری پرهیز کنند.» همچنین آیتالله خامنهای میگوید: «شوخی با نامحرم اگر همراه با لذت جنسی یا ریبه نباشد و مفسدهای ایجاد نکند، اشکالی ندارد، اما چون غالباً چنین ارتباطاتی با مفسده همراه است، بهتر است از آن پرهیز شود.»
روایات اسلامی نیز بر دوری از مزاح با نامحرم تاکید دارند. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «کسی که با زن نامحرمی مزاح کند، به ازای هر کلمهای که سخن گفته، هزار سال در آتش دوزخ حبس خواهد شد.»
ارتباط در فضای مجازی؛ آداب و خطرات
گفتگو با نامحرم، چه حضوری و چه از راه دور، تفاوتی در حکم ندارد. اگر این ارتباط با قصد لذت یا احتمال گناه همراه باشد، از نظر شرع ممنوع است. همچنین چت کردن و طرح موضوعات تحریکآمیز در تلگرام یا سایر پلتفرمها، به دلیل خطر افتادن به گناه، جایز نیست.
قرآن نیز به لزوم رعایت حریم میان زنان و مردان اشاره کرده و در سوره احزاب آیه 32 میفرماید: «پس به گونهای هوسانگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند و سخن شایسته بگویید.»
شکسته شدن قبح ارتباط با نامحرم
فضای مجازی با گسترش دسترسی به اینترنت، ارتباط میان افراد را آسان کرده است. اما این سهولت، قبح برخی رفتارها، مانند شوخی و گفتگوی صمیمانه با نامحرم، را کاهش داده و زمینه انحراف را فراهم کرده است. به یاد داشته باشیم که اسلام به دلیل اهمیت حریم میان زن و مرد، همواره توصیه به رعایت حد و حدود در روابط کرده است.
پرداختن به این مسئله و آگاهیبخشی درباره خطرات آن، بهویژه در محیطهای جوانپسند و مذهبی، از ضرورتهای جامعه امروز به شمار میرود.