۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۷
اگر یک مغز نو و سالم می خواهید این نوشیدنی را بنوشید
بازدید:۱۵۸۶
صد آنلاین | طبق مطالعه‌ای جدید که در نشریه «علم غذا» منتشر شد، نوشیدن چای سبز با کاهش تعداد ضایعات ماده سفید در مغز مرتبط است که احتمالا در برابر زوال عقل نقش محافظتی دارد
کد خبر : ۱۴۱۰۲۵

به گزارش صد آنلاین، چای سبز به دلیل فوایدی که برای سلامتی از جمله تقویت قلب، کمک به کنترل وزن و همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی‌ و ضدالتهابی که کاهش خطر ابتلا به سرطان را به همراه دارد، شناخته شده است. حالا، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند ممکن است برای مغز نیز مفید باشد.

 

 

طبق مطالعه‌ای جدید که در نشریه «علم غذا» (Science of Food) منتشر شد، نوشیدن چای سبز با کاهش تعداد ضایعات ماده سفید در مغز مرتبط است که احتمالا در برابر زوال عقل نقش محافظتی دارد.

 

محققان با بررسی داده‌های هشت هزار و ۷۶۶ فرد ژاپنی‌ بالای ۶۵ سال دریافتند افرادی که روزانه سه فنجان چای سبز می‌نوشیدند، از کسانی که روزی یک فنجان یا کمتر چای سبز می‌نوشیدند، ۳ درصد کمتر دچار این ضایعات می‌شدند. در افرادی هم که هفت تا هشت فنجان چای سبز می‌نوشیدند، ۶ درصد کاهش این ضایعات دیده شد. فرضیه این است که فواید چای سبز برای قلب‌ و عروق مانند کاهش فشار خون ممکن است در این اثر نقش داشته باشد، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است.

چای سبز علاوه بر اینکه انرژی لازم برای شروع روز را فراهم می‌کند، تحقیقات نشان می‌دهد که مزایای زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

 

 

چای سبز می‌تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد

اگرچه اغلب از کافئین انتقاد می‌شود، یک بررسی سازمان‌یافته در سال ۲۰۱۷ که در مجله گیاه‌پزشکی (Phytomedicine) منتشر شد، نشان داد که چای سبز احساس اضطراب را کاهش می‌دهد و به بهبود توانایی‌های شناختی مانند توجه و حافظه کمک می‌کند. این آثار ناشی از ترکیب کافئین و ال‌ــ‌تنین است؛ اسیدآمینه‌ای که در چای سبز یافت می‌شود.

چای سبز برخلاف قهوه یا حتی چای سیاه، فقط مقدار کمی کافئین‌ــ بین ۳۰ تا ۵۰ میلی‌گرم در هر فنجان‌ــ دارد. بنابراین می‌توان بدون نگرانی از عوارض جانبی احتمالی ناشی از نوشیدن بیش از حد چای مانند بی‌قراری یا افزایش ضربان قلب، از مزیت‌های چای سبز بهره‌مند شد.

 

 

چای سبز می‌تواند خطر برخی سرطان‌ها را کاهش دهد

چای سبز مقدار قابل‌توجهی آنتی اکسیدان دارد که در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، عوامل خطر در ابتلا به سرطان، موثرند. چای سبز ۳۰ درصد از انواع پلی‌فنول‌ها دارد؛ گروهی از فلاوانول‌ها که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌اند. چای سبز به‌طور خاص با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ مرتبط است.

 

 

چای سبز می‌تواند از دیابت نوع ۲ جلوگیری کند

دیابت نوع ۲ یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها است که هر ساله میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان به آن مبتلا می‌شوند. وقتی فردی به دیابت نوع ۲ مبتلا است، سلول‌های بدنش به طور طبیعی به انسولین پاسخ نمی‌دهند که مقاومت به انسولین ایجاد می‌کند. نتایج یک فراتحلیل که سال ۲۰۱۳ در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، نشان داد که چای سبز می‌تواند مقاومت به انسولین و سطح قند خون را کاهش دهد. محققان همچنین دریافتند که نوشیدن چهار فنجان چای سبز در روز به کاهش وزن و فشار خون بیماران مبتلا به دیابت کمک می‌کند.

 

 

چای سبز می‌تواند باعث کاهش وزن شود

کافئین موجود در چای سبز به عنوان یک محرک عمل می‌کند که تحقیقات نشان می‌دهند می‌تواند به سوزاندن چربی کمک کند. یک مرور سازمان‌یافته در سال ۲۰۱۹ از چندین آزمایش کنترل‌شده تصادفی نشان داد که مصرف کافئین ممکن است واقعا به کاهش وزن، کاهش چربی بدن و شاخص توده بدنی کمک کند.

 

 

چای سبز می‌تواند مشکلات قلبی را کاهش دهد

چای سبز از فلاونوئیدها سرشار است؛ گروهی از مواد طبیعی که معمولا در میوه‌ها سبزیجات و چای یافت می‌شوند. این فلاونوئیدها می‌توانند با کاهش التهاب کاهش سطح کلسترول خون و موارد دیگر در بهبود سلامت قلب نقش مهمی ایفا کنند. طبق نتایج فراتحلیلی که سال ۲۰۱۴ در مجله گزارش‌های علمی منتشر شد، مصرف چای سبز به دلیل داشتن کاتچین‌ها، بخشی از خانواده پلی فنول‌ها (آنتی اکسیدان‌ها)، برای کاهش فشار خون مفید است./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها