به گزارش صد آنلاین، ۱۵ سند همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و سوریه روز چهارشنبه با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و بشار اسد روسای جمهور دو کشور به امضا رسید.
روسای جمهور ایران و سوریه در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه دو کشور با اشاره به امضای اسناد همکاری دو کشور، بر اهمیت «برنامه جامع همکاریهای راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» در جهت تأمین منافع دو ملت و سایر ملتهای منطقه تأکید کردند.
آیتالله رئیسی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از پیروزی دولت و ملت سوریه و جبهه مقاومت در برابر تروریسم و عبور از دوران سخت، گفت: تغییرات منطقهای و فرا منطقهای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تأثیر بگذارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: روابط ایران و سوریه با خون شهدای عزیز ما به خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده و این اسم رمز پایداری و استحکام روابط دو کشور است.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: دولت و ملت سوریه دشواریها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند و امروز میتوانیم بگوییم که شما این مشکلات را پشت سر گذاشتید و با وجود تهدیدها و تحریمهایی که علیه شما تحمیل شد، توانستید پیروز شوید.
رئیسجمهور در ادامه متذکر شد: امروز حقانیت جایگاه ایران و سوریه، انطباق این مسیر با عقلانیت و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاههای ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شدهاند که این موضع، بهحق و عادلانه بوده است.
آیتالله رئیسی با تأکید بر حمایت و کمک ایران به تحقق صلح پایدار، ثبات و آرامش در سوریه، گفت: جمهوری اسلامی همانطور که در مبارزه با تروریسم در کنار دولت و ملت سوریه ایستاد، در عرصه آبادانی و پیشرفت نیز در کنار برادران سوری خود خواهد ماند.
«بشار اسد» رئیسجمهور سوریه نیز در این نشست، با قدردانی از مواضع و حمایتهای جمهوری اسلامی از دولت و ملت سوریه در روزهای سخت و بحرانی این کشور گفت: دولت و ملت سوریه محبتها و کمکهای برادران ایرانی خود را فراموش نخواهند کرد.
رئیسجمهور سوریه خواستار نقشآفرینی بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور و حضور مؤثر در بازسازی مناطق جنگزده شد.
بشار اسد تصریح کرد: روابط سوریه و ایران، روابط غنی و مملو از تجارب است؛ به این دلیل که حتی در دورههای سخت و دشوار هم با وجود طوفانهای شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده است.