۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
داروسازان خواص زرشک را مخفی نگه می دارند | 175 خواص آب زرشک برای تعطیلی بیمارستان ها
بازدید:۲۶۲
صد آنلاین | آب زرشک داراي ويتامين C فراوان و املاح است.طبيعت زرشک تا حدي سرد و خشک است.گياه زرشک داراي آلکالوئيدي است به نام بربرين که تلخ مزه است.
کد خبر : ۱۴۰۶۴۱

به گزارش صد آنلاین ،  سابقه استفاده از زرشک به سالهای دور برمی‌گردد، ابوریحان بیرونی از دانشمندان مشهور ایرانی در کتاب خود از گیاهی به نام امبرباریس و خاصیت های آن یاد کرده است که همان درخت زرشک است.

اولین دانشمندی که خاصیت های دارویی و غذایی زرشک را بررسی و بیان کرده، زکریای راضی، دانشمند بزرگ ایران در بیش از هزار سال پیش بوده است.


زرشک از نظر طب سنتی ایران سرد و خشک است و مصرف میوه آن برای کاهش ترشحات مخاطی کاربرد دارد.

 

 

اين ماده درريشه ي گياه زرشک نيز وجود دارد.درجوانه ها و ريشه هاي زرشک نوعي قند و مواد زرين،موسيلاژو مواد پکتيک و در پوست ريشه گياه آلکالوئيدي بنام اوکسياکانتين ويربامين و پالماتين و درميوه آن مواد قندي،اسيد ماليک،مواد پکتيک و صمغ وجود دارد.آب ميوه زرشک ضد اسهال،صفرا،ضدتبهاي عفوني،تبهاي صفراوي و رماتيسم است.

 

محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در منطقه خراسان جنوبی، زرشک از مهمترین گیاهان دارویی ایران است، زیستگاه زرشک بی دانه قاینات در خراسان جنوبی است.

 

 

وی افزود: مصرف زرشک به عنوان دارو محدود به گونه زرشک بیدانه نمی باشد بلکه از گونه های دانه دار آن نیز حدود هزار سال قبل استفاده می شده است.

این پروژهشگر در حوزه گیاهان دارویی تصریح کرد: تحقیقات اخیر این گیاه را از نظر ترکیبات شیمیایی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و مصرف فراورده های آن را از قبل افشرده، شربت، مارمالاد و نوشابه را توصیه می نمایند.

 

 

 

پویان ادامه داد: چوب پوست ریشه و ساقه و برگ و میوه درخت زرشک در مصارف دارویی کاربرد دارد.

خواص درمانی آب زرشک

آب زرشک خون را تصفيه و ضدعفوني مي کند.عمل دستگاه گوارش را منظم نموده،قلنج کليه و کبد را از بين مي برد و خوردن آب زرشک حالت تهوع،استفراغ،صفرا،کبد،سوء هاضمه و سنگ کليه را از ميان مي برد.

آب زرشک درمخلوط با مقدارمساوي آب سيب و کمي آب ليمو و شکر براي بهبودي جهت مسموميت توسط نيش مارو افعي مؤثر است وجهت نارسائيهاي قلبي و تپش قلب و بي اشتهايي مفيد است.

 

 

داروسازان خواص زرشک را مخفی نگه می دارند | 175 خواص آب زرشک برای تعطیلی بیمارستان ها

 

 

غرغره کردن آب زرشک آنزين و گلو درد و آسم را برطرف مي سازد و دهان را ضدعفوني و زخمهاي گلويي را مرتفع مي سازد.

 

 

از دیگر خواص آب زرشک می توان به ضد چربي بودن، ضد قند، پايين آوردن فشار خون، شستشو دهنده مثانه و كليه، كوچك كردن شكم، تقويت قلب، باز كردن رگها، نابود كردن سنگهاي كليه و مثانه، قابل استفاده براي تهيه انواع ترشيهاي ميوه و تسكين دهنده روح و روان و اعصاب اشاره کرد.

 

 

خواص ریشه و پوست ساقه درخت زرشک

کبد را پاک و تقویت می‌کند. اعمال دستگاه گوارش را منظم می‌کند.

سوء هاضمه را از بین می‌برد. بی‌اشتهایی را برطرف می‌کند. نقرس و رماتیسم را برطرف می‌کند.

برای رفع یبوست مفید است. در درمان یرقان و زردی موثر است، برای معالجه بواسیر نافع است و فشار خون را پائین می‌آورد.

برای شست و شوی چشم می‌توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید.

خواص برگ درخت زرشک

برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C می‌باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید دارد.

جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان می‌شود و اسهالهای مزمن را درمان می‌کند.

درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.

 

 

طرزاستفاده:

جوشانده زرشک: مقدار 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند. این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید. مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست.

دم کرده زرشک: مقدار 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست.

قاینات مهمترین منطقه تولید زرشک بی دانه است که با اقلیم نیمه بیابانی و خشک با میزان بارندگی کم و روزهای گرم در طول تابستان مشخص می شود، این عوامل از دلایلی است که میزان قند و مواد موثر دارویی زرشک را افزایش می هد.

زرشک گیاهی است که به آب زیاد نیاز ندارد و در زمین های کم بهره و در شریط نامساعد خراسان جنوبی از جمله بیرجند، سرایان، درمیان، قاینات، نهبندان و خوسف و سربیشه محصول دهی خوبی دارد.

گزارش از: جواد شریفی نیا

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها