به گزارش صد آنلاین، دانشمندان با استفاده از بازیهای واقعیت مجازی که انعطافپذیری مغز را افزایش میدهد، توانایی افراد و بیماران پس از سکته مغزی را بهبود بخشیدهاند.
آینهدرمانی روشی برای توانبخشی به افرادی است که سکته مغزی را تجربه کردهاند. این روش به آنها کمک میکند تا عملکرد اندامهای خود را که به دلیل سکته، ضعیف شدهاند بازیابی کنند.
در این روش در طول توانبخشی، برای درگیرکردن اعضای ضعیفتر بدن افرادی که سکته مغزی کردهاند توهم بصری ایجاد میشود. بیماران با نگاه به آینه اعضای قویتر بدن خود را میبینند که تمرینهایی را با موفقیت انجام میدهند و تصور میکنند اعضای ضعیفتر بدن آنها نیز در همان زمان این تمرینها را انجام میدهند و توانایی حرکت این اندامها برای مغز باورپذیر میشود. هدف از این روش افزایش و بیدار کردن انعطافپذیری عصبی در سمتی از مغز است که سکته را تجربه کرده و باعث ضعف شده است.
در دانشگاه میشیگان هِلث در آمریکا، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر چاندرامولی کریشنان (Chandramouli Krishnan)، با افزودن واقعیت مجازی به این روش توانبخشی، آن را بهروز و فناوری NeuRRoVR را تولید کردند.
در فناوری جدید (NeuRRoVR) از بیماران خواسته میشود از هِدسِت واقعیت مجازی و حسگرهای حرکتی که روی بدن آنها قرار میگیرند، برای انجام بازیهای مختلف استفاده کنند که به آنها کمک میکند تا به اهداف درمانی خود دست یابند. بازیهای NeuRRoVR به گونهای هستند که اعضای ضعیفشده بدن را به صورت مستقیم به کار میگیرد یا برای انجام آنها لازم است اعضای سالم و ضعیفشده بدن با هم فعالیت کنند. این فناوری به بسیاریاز افرادی که سکته مغزی را تجربه کردهاند کمک کرده است تا تعادل و مهارتهای حرکتی خود را بهدست بیاورند و ارتباط نورونهای عصبی آنها بهبود یابد./ شهروند