آخرین اخبار
۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲
دلیل نجومی شدن قیمت مسکن/ بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟
بازدید:۳۴۳
صد آنلاین | در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند:
کد خبر : ۱۳۸۱۱۲

به گزارش صد آنلاین، در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.

 

این تحولات در بازار ملک بعد از حدود ۶ ماه رخ داده است و از این منظر نیازمند شناسایی پارامترهای اثر گذار بر تغییر وضعیت این بازار است.

 

رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن در اواسط تابستان تک رقمی شده بود اما بازگشت دوباره بازار به ریل افزایش باعث شده بار دیگر میزان افزایش قیمت دو رقمی شود. البته به اعتقاد کارشناسان اقتصادی روند افزایش قیمت مسکن در هفته های گذشته بسیار کندتر از سالهای ۹۷ تا ۹۹ است. اما تغییر بوجود آمده از نگاه کارشناسان قابل تامل است.

گزارشی که اتاق تعاون ایران هفته گذشته از نظرسنجی مدیران شرکتهای ساختمانی منتشر کرد پارامترهای اثرگذار بر تغییر رفتا بازار مسکن را معرفی کرده است.

 

خاموشی ها و کمبود انرژی در کارخانه های تولید صنعتی و همچنین رشد قیمت دلار دو پارامتری هستند که سبب شده تحرک قیمت در بازار مسکن قابل توجه و محسوس شود.

 

خاموشیها باعث رشد هزینه تولید صنعتی و در نتیجه افزایش قیمت فروش مصالح ساختمانی شده است.

در ماههای اخیر قیمت مصالح ساختمانی بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده بود.

 

از آنجا که سهم قیمت مصالح ساختانی از هزینه ساخت مسکن بالای ۵۰ درصد است و حدود ۳۰ درصد هزینه ها نیز مربوط به دستمزد کارگران است تورم بالای مصالح ساختمانی اثر معنادار روی قیمت تمام شده ساخت و ساز دارد.

 

پارامتر دوم که باعث تحرک معامله گران و همچنین رشد قیمت مسکن شده است، نرخ ارز است.

افزایش نرخ دلار در ماههای گذشته بار دیگر به تحریک تقاضای ملکی منجر شده است.

از آنجا که در بازار مسکن شاهد کمبود عرضه هستیم در نتیجه این افزایش تقاضا روی سطح عمومی قیمت آپارتمانها اثر مثبت داشته است.

در ماه های نیمه اول امسال بر اساس تحلیل کارشناسان بازار مسکن از ثبات برخوردار بود بخش زیادی از این ثبات نیز مدیون ثبات نسبی بازار دلار بود.

 

همچنین در نبود ریسکهای خارجی شبیه انتخاب ترامپ در آمریکا معامله گران ملکی عمدتاً با نیت مصرف به صورت خرید یا اجاره وارد بازار می شدند.

اما در هفته های گذشته تقاضای سرمایه ای برای حفظ ارزش واقعی دارایی خود وارد این بازار شد.

 

طی سالهای گذشته میزان رشد قیمت مسکن براساس متوسط سالانه حدود ۱۰۴ برابر تورم عمومی بود و این باعث شد ارزش واقعی داراییهای ملکی خانوارها و سرمایه گذاران سالی به صورت متوسط ۳۵ تا ۴۰ درصد افزایش یابد.

 

کارشناسان درباره وضعیت آینده بازار مسکن معتقدند اگر چه این بازار کشش رشد تند قیمت مسکن شبیه جهشهای ۷۰ تا ۸۰ درصدی سال های گذشته را ندارد اما در صورتی که پارامترهای اثرگذار از مدار خارج نشود شرایط برای ثبات قیمت مسکن سخت خواهد شد./ صدای بورس

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها