آخرین اخبار
۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۶
اگر نگران سنگ کلیه هستید این موا غذایی را نخورید
بازدید:۲۵۳۰
صد آنلاین | ایجاد سنگ کلیه، بیشتر به سبک زندگی و مواد غذایی که ما مصرف می کنیم بستگی دارد. اما آیا می دانستید که ساده ترین مواد غذایی می توانند منجر به سنگ کلیه شوند؟
کد خبر : ۱۳۵۳۴۴

به گزارش صد آنلاین،  سنگ کلیه بر اثر غلظت برخی مواد مانند کلسیم، اسید اوریک و اُگزالات در ادرار تشکیل می شود. سنگ کلیه معمولا یک علت واحد و مشخص ندارد و انواع مختلفی دارد اما بیشتر سنگ های کلیه از جنس اُگزالات کلسیم هستند، ماده ای طبیعی که هم در برخی غذاها وجود دارد و هم در کبد تولید می شود، به همین دلیل مصرف برخی از مواد غذایی باعث ایجاد سنگهای کلیه می شوند. در این بخش خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند، را آورده ایم.

 

 

 

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه اگزالات کلسیم

کلیه ها مواد زائد بدن را از طریق ادرار دفع می کنند و اگر ضایعات زیاد و ادرار کمتری وجود داشته باشد، بلورهای اگزالات تشکیل می شوند. اگزالات اضافی می تواند با کلسیم متصل و در ادرار کریستال ایجاد کند و در نتیجه منجر به ایجاد سنگ کلیه اگزالات کلسیم شود. غذاهایی که باعث ایجاد سنگهای کلیه می شوند عبارتند از:

اسفناج

اسفناج حاوی مقادیری اگزالات محلول و نامحلول است. طبق مطالعات ۱۰۰ گرم اسفناج منجمد حدود ۹۰ میلی گرم کلسیم دارد با این حال، مصرف غذاهای غنی از کلسیم با اسفناج به میزان قابل توجهی جذب اگزالات محلول را کاهش می دهد.

چغندر

چغندر و پودر چغندر اگزالات زیادی دارند و ممکن است خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش دهند بنابراین، افرادی که مستعد ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا هستند باید مصرف چغندر را به حداقل برسانند. چغندر پخته را به ½ فنجان محدود و از مصرف آب آن خودداری کنید.

ریواس

ریواس یکی دیگر از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی ماده مضر برای کلیه هاست. جوشاندن و بخارپز کردن ریواس در آب یا پختن آن در شیر می تواند محتوای اگزالات محلول در ریواس را کاهش دهد.

کلم پیچ

یکی از سبزیجات برگ سبز و غنی از اگزالات کلم پیچ است که مصرف بیش از حد آن باعث سنگ کلیه می شود بنابراین، افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید از مصرف آن به مقدار زیاد خودداری کنند.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین حاوی مقادیری اگزالات است، بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی دارند، باید از خوردن سیب زمینی شیرین خودداری یا مصرف آن را محدود کنند.

بادام زمینی

بادام زمینی به عنوان میان وعده ای مغذی مصرف آن در میان افراد رایج است. ۱۰۰ گرم بادام زمینی بو داده حدود ۱۸۷.۰ میلی گرم اگزالات دارد و مطالعات نشان می دهد بادام زمینی می تواند باعث نفروپاتی اگزالات شود. این حالت هنگامی ایجاد که رسوبات کریستال اگزالات در کلیه ها شکل می گیرد و منجر به التهاب و آسیب سلول اپیتلیال کلیه می شود.

میوه ستاره

مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد میوه ستاره منجر به ایجاد نفروپاتی اگزالات در بیماران مبتلا به مشکلات کلیوی می شود.

پودر کاکائو

پودر کاکائو حاصل از دانه های کاکائو که به صورت ارگانیک رشد کرده اند، دارای اگزالات کمتری نسبت به پودر کاکائو حاصل از دانه های کاکائویی است که به طور رایج رشد می کند. مصرف محصولات فرآوری شده کاکائو باید در افراد مبتلا به سنگ کلیه را محدود شود.

بادام

افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید از مصرف زیاد بادام خودداری کنند زیرا این آجیل سرشار از اگزالات محلول و نامحلول است.

بادام هندی

مصرف بیش از حد بادام هندی به دلیل داشتن مقدار زیادی اگزالات توصیه نمی شود زیرا سطح آن به واسطه ی مصرف این نوع بادام در بدن بالا رفته و مشکل ساز می شود.

تمشک

تمشک سرشار از اگزالات و ویتامین ث است و می تواند منجر به ایجاد سنگ کلیه یا بدتر شدن آن شود.

لوبیای سیاه

لوبیای سیاه اگزالات بالایی دارد اما با جوشاندن آن می توان سطح این ماده را کاهش داد زیرا هنگام جوشیدن در آب شسته می شود.

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه کلسیم فسفات

هنگامی که کلسیم موجود در ادرار با فسفر متصل می شود، سنگ کلیه فسفات کلسیم را تشکیل می دهد. غذاهایی که باعث ایجاد سنگهای فسفات کلسیم می شوند عبارتند از:

منبع : ایسکانیوز

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها