به گزارش صدانلاین، محققان بیمارستان یانگ تسه چین طی یک مطالعه ۱۰ ساله، ۲۱۸۴ نفر از مردان و زنان میانسال مبتلا به فشار خون بالا را مورد ارزیابی قرار دادند. در پایان این مطالعه، ۶۵۸ نفر از شرکتکنندگان به دلایل مختلف جان خود را از دست دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که افرادی که ۳ تا ۴ سیب در هفته مصرف میکنند، ۳۹ درصد کمتر از کسانی که مصرف سیب نداشتند یا کمتر از یک سیب در ماه میخوردند، در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار دارند.
پیشتر، دکتر ویل بولسیویچ، متخصص گوارش و نویسنده کتاب «کتاب آشپزی سرشار از فیبر»، فواید سیب را در کتابش برشمرده بود. به گفته او، یک سیب بهطور میانگین ۴.۴ گرم فیبر دارد و حاوی فیتوکمیکالهایی است که به پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک میکند.
مطالعات گذشته نشان دادهاند که سیبهای با پوست قرمز یا تیرهتر نسبت به سیبهایی با پوست روشن، دارای سطوح بالاتر آنتیاکسیدانها هستند. همچنین، زنانی که یک یا چند سیب در روز میخورند، ۲۸ درصد کمتر از زنانی که سیب مصرف نمیکنند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
محققان همچنین دریافتند که موز نیز فواید مشابهی با سیب دارد. مصرف ترکیبی سیب و موز ۳ تا ۶ بار در هفته بهطور قابلتوجهی خطر مرگ ناشی از علل مختلف را کاهش میدهد.
موز منبع غنی از ویتامین C، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، پتاسیم و منیزیم است. بهویژه موز بهعنوان یک منبع عالی پتاسیم شناخته میشود که میتواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا کمک کند. همچنین، موز حاوی کاتچین است که از حمله استرس اکسیداتیو جلوگیری میکند، فرآیندی که باعث پیری میشود.
برخلاف سیب و موز، محققان هیچ ارتباط معنیداری بین مصرف سایر میوهها مانند گلابی، آناناس و انگور با کاهش مرگومیر پیدا نکردند.
این مطالعه نشان میدهد که مصرف منظم سیب و موز میتواند تأثیر چشمگیری در کاهش خطر مرگ زودهنگام داشته باشد و به عنوان یک استراتژی ساده اما مؤثر برای بهبود سلامت عمومی در نظر گرفته شود.