به گزارش صدآنلاین، کنسرو کردن به عنوان روشی برای نگهداری طولانیمدت مواد غذایی، در اواخر قرن هجدهم به منظور تأمین منابع غذایی برای سربازان و ملوانان در جنگها معرفی شد.
فرآیند کنسرو کردن سه مرحله اصلی دارد:
بوتولیسم میتواند در شرایط بیهوازی و بدون اکسیژن در کنسروها به راحتی رشد کند. این مسمومیت، با حمله به اعصاب، میتواند حتی منجر به مرگ شود.
بوتولیسم: کشنده یا قابل پیشگیری؟
اگرچه بوتولیسم نادر است، اما در صورت عدم درمان، میتواند کشنده باشد. مهمترین علائم این مسمومیت شامل ضعف عضلات صورت، مشکل در تنفس و حتی فلج است.
بیسفنول-A (BPA) ماده شیمیایی است که در بسیاری از قوطیهای کنسروی وجود دارد و میتواند به محتوای غذا منتقل شود. این ماده با مشکلاتی مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد.
چگونه خطر BPA را کاهش دهیم؟
برای کاهش مواجهه با BPA، بهتر است مصرف غذاهای کنسروشده را به حداقل برسانید.
اگر میخواهید از خطرات بوتولیسم و BPA در کنسروها جلوگیری کنید، رعایت نکات ایمنی و مصرف محتاطانه ضروری است.