به گزارش صدآنلاین، در ادامه، نکات کلیدی برای نگهداری و تشخیص روغن فاسد آورده شده است.
قرار دادن روغن در ظرف در بسته برای جلوگیری از کاهش کیفیت روغن، آن را در ظرفی با درب محکم قرار دهید تا از تماس روغن با اکسیژن هوا جلوگیری شود. اکسیژن موجب فساد روغن میشود، بنابراین بعد از هر استفاده، حتما درب ظرف را محکم ببندید.
استفاده از ظرف تیره برای نگهداری روغن بهترین گزینه برای نگهداری روغن، استفاده از ظروف شیشهای با رنگ تیره مانند سبز یا آبی است. ظروف معمولی یا شیشههای شفاف باعث میشوند روغن در معرض نور قرار بگیرد که موجب کاهش کیفیت آن میشود. از ظروف فلزی مانند آهنی یا مسی برای نگهداری روغن پرهیز کنید، زیرا این ظروف ممکن است با روغن واکنش دهند و مواد سمی تولید کنند.
ریختن روغن در ظرف کوچک برای جلوگیری از تماس طولانی روغن با هوا، بهتر است مقداری از روغن را در یک شیشه کوچک بریزید و به تدریج از آن استفاده کنید. پس از اتمام ظرف کوچک، آن را دوباره پر کنید.
توجه به تاریخ مصرف روغن همیشه تاریخ تولید و انقضا روغن را بررسی کنید و از مصرف روغنهای منقضی شده خودداری کنید. هر روغنی مدت زمان نگهداری خاص خود را دارد و باید از روغنهای تاریخ گذشته پرهیز کرد.
نگهداری روغن در مکان مناسب روغن را باید در مکانهای خنک و تاریک نگهداری کنید. دمای بالا باعث اکسیداسیون و کاهش کیفیت روغن میشود. بهترین مکان برای نگهداری روغن، کابینتهای خشک و خنک است. از قرار دادن روغن در مکانهای مرطوب و گرم پرهیز کنید.
نگهداری برخی روغنها در یخچال برخی روغنها مانند روغن کنجد یا روغن زیتون باید در یخچال نگهداری شوند. اما بعضی روغنها در یخچال کدر میشوند و کیفیت خود را از دست میدهند. در صورت نگهداری روغن در یخچال، قبل از استفاده آن را به دمای اتاق برسانید.
نگهداری روغن جامد روغن جامد باید در ظرف در بسته نگهداری شود. برای جلوگیری از فساد، از قاشق تمیز برای برداشتن روغن استفاده کنید و درب ظرف را همیشه بسته نگه دارید.
دفع صحیح روغنهای استفاده شده بسیار مهم است:
اگر روغن بهدرستی نگهداری نشود، میتواند قبل از تاریخ انقضا فاسد شود. علائم فساد روغن عبارتند از:
با رعایت این نکات میتوانید عمر مفید روغن را افزایش دهید و از فساد آن جلوگیری کنید.