آخرین اخبار
۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۶
چگونه دمای قهوه و چای می‌تواند به سلامت شما آسیب برساند؟
بازدید:۱۳۰
مطالعات جدید نشان داده است که نوشیدن مایعات بسیار داغ، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان مری را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد.
کد خبر : ۱۳۳۲۵۸

بر اساس پژوهشی که در دانشگاه کمبریج انجام شد و نتایج آن در مجله Clinical Nutrition منتشر گردید، افرادی که به مصرف نوشیدنی‌های گرم مانند چای یا قهوه عادت دارند، تا ۲.۸ برابر بیشتر از کسانی که این نوشیدنی‌ها را نمی‌نوشند، در معرض خطر این سرطان قرار می‌گیرند.

 

 

 

تاثیر دمای نوشیدنی:

یکی از یافته‌های مهم این مطالعه نشان می‌دهد که دمای نوشیدنی نیز نقشی کلیدی در افزایش این خطر دارد. افرادی که نوشیدنی‌های خود را با دمای گرم (معادل دمای دمنوش) می‌نوشند، ۲.۷ برابر بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به سرطان مری دارند. اما این خطر در مصرف‌کنندگان نوشیدنی‌های بسیار داغ، به ۴.۱ برابر می‌رسد.

 

 

 

آسیب حرارتی و سرطان مری:

دکتر استفان برگس، نویسنده اصلی این پژوهش، معتقد است آسیب حرارتی که بر اثر تماس نوشیدنی داغ با بافت گلو ایجاد می‌شود، اصلی‌ترین عامل در ایجاد این سرطان است. این خطر محدود به قهوه یا چای نیست و شامل تمامی نوشیدنی‌های داغ می‌شود.

 

 

 

توصیه‌ای برای پیشگیری:

کارشناسان تأکید می‌کنند که پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های بسیار داغ می‌تواند یکی از موثرترین اقدامات برای کاهش این خطر باشد. اگر هنگام نوشیدن مایعات داغ احساس ناراحتی یا آسیب در گلو می‌کنید، لازم است دمای نوشیدنی‌های خود را کاهش داده و در صورت تداوم علائم به پزشک مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها