این درد میتواند با کلماتی مانند «دردناک»، «کسلکننده»، «سوزناک» یا «تیز» توصیف شود و ممکن است روزها به شکلهای مختلف بروز پیدا کند. در برخی روزها، علائم آن خفیف و در برخی دیگر شدید است. برای بسیاری از افراد مبتلا به درد مزمن، این وضعیت ممکن است به طور داخلی و به صورت پنهانی تجربه شود، چرا که علائم بیرونی آن همیشه قابل مشاهده نیستند.
علیرغم اینکه درد مزمن به طور معمول تهدید کننده زندگی نیست، تاثیرات اجتماعی و فردی آن بسیار عمیق است. نتایج تحقیقات نشان میدهند که افرادی که از درد مزمن رنج میبرند، مشکلاتی در انجام فعالیتهای روزمره دارند و از نظر سلامت عمومی در وضعیت ضعیفتری قرار دارند. علاوه بر این، بسیاری از این افراد با مشکلاتی نظیر ناامنی شغلی یا بیکاری دست و پنجه نرم میکنند.
محققان دانشگاه استرالیای جنوبی در یک مطالعه جدید به این نتیجه رسیدهاند که رژیم غذایی سالم میتواند به طور قابل توجهی شدت درد مزمن را کاهش دهد. این تحقیق که در مجله Nutrition Research منتشر شده است، نشان میدهد که تغییرات در رژیم غذایی میتواند راهی ساده و در دسترس برای مدیریت بهتر درد باشد.
این مطالعه ارتباط میان رژیم غذایی، چربی بدن و درد مزمن را بررسی کرد و دریافت که مصرف بیشتر غذاهای سالمی که در دستورالعملهای رژیم غذایی استرالیا پیشنهاد شده، با کاهش سطح درد در بدن، به ویژه در میان زنان، مرتبط است. نکته جالب این است که این اثرات به وزن بدن افراد مربوط نبوده و افراد با هر ترکیب بدنی میتوانند از رژیم غذایی سالم بهرهمند شوند.
حدود ۳۰ درصد از جمعیت جهانی از درد مزمن رنج میبرند و در استرالیا، تقریباً یک نفر از هر پنج نفر (۱.۶ میلیون نفر) به این بیماری مبتلا هستند. همچنین زنان و افراد با اضافه وزن یا چاقی بیشتر از درد مزمن رنج میبرند.
محقق سو وارد میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که انتخابهای غذایی و رژیمهای غذایی میتوانند در مدیریت و کاهش درد مزمن نقش مهمی ایفا کنند.»
وی افزود: «معمولاً همه میدانند که خوردن غذای سالم برای سلامت و تندرستی مفید است، اما حالا میدانیم که تغییرات ساده در رژیم غذایی میتواند به کاهش درد مزمن کمک کند.»
مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر غذاهای اصلی شامل سبزیجات، میوهها، غلات، گوشت بدون چربی و لبنیات، با کاهش درد در بدن همراه است. نکته جالب این است که این تأثیرات مستقل از وزن بدن مشاهده شد، چرا که چاقی و اضافه وزن خود به عنوان عوامل خطر برای درد مزمن شناخته میشوند.
یافتههای این مطالعه همچنین نشان میدهند که کیفیت رژیم غذایی تأثیرات متفاوتی بر درد مزمن در مردان و زنان دارد. زنانی که رژیم غذایی بهتری داشتند، درد کمتری تجربه کرده و عملکرد فیزیکی بهتری داشتند. این تأثیر برای مردان کمتر بود.
محققان بیان میکنند که ممکن است خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی غذاهای سالم، باعث کاهش درد شوند، اما هنوز به طور قطعی نمیتوان گفت که آیا رژیم غذایی ضعیفتر باعث درد بیشتر میشود یا درد موجب انتخاب یک رژیم غذایی نامناسب میشود.
در نهایت، این تحقیق تأکید دارد که یک رژیم غذایی سالم نه تنها به بهبود سلامت عمومی کمک میکند، بلکه میتواند راهی مقرون به صرفه و مؤثر برای مدیریت و کاهش درد مزمن باشد.