آخرین اخبار
۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
این ادویه سرشار از امگا-۳ و امگا-۶ و ضد چربی خون هست
بازدید:۵۵۸
سماق یکی از مواد غذایی است که از دوران قدیم در منطقه خاورمیانه به عنوان نوعی ادویه و چاشنی برای افزودن طعم و رنگ قرمز آن استفاده می‌شود. به خاطر دارا بودن مواد مغذی که دارای ارزش غذایی بالایی است، برای درمان و تسکین طیف گسترده‌ای از موارد مرتبط با سلامت بدن استفاده می‌شود.
کد خبر : ۱۳۱۴۶۸

به گزارش سرویس سلامت صدآنلاین، سماق ادویه‌ای با طبع خشک و سرد است و آنتی اکسیدان‌های فراوانی دارد.

 

 


سماق دارای طیف گسترده‌ای از آنتی اکسیدان‌هاست که از آن‌ها با نام «ترکیبات فنول» Phenolic compounds)) یاد می‌شود. مهمترین آن‌ها «تانن» و فلاونوئید‌ها (Flavonoids) هستند. سماق همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از مواد فعال دیگر و مفید برای بدن هست که از آن‌ها می‌توان به اسید چرب و اسید آمینه، روغن ها، مواد معدنی، آنتوسیانین (Anthocyanins) و گالیک اسید اشاره کرد. مهمترین اسید‌های چرب موجود در سماق، امگا-۳ و امگا-۶ است.

 

 

 

تمایز آنتی اکسیدان‌ها موجود در سماق این است که قابلیت محلول شدن در آب را دارند؛ به طوری که بدن می‌تواند به آسانی از آن استفاده کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در سماق ۵۰ برابر تأثیر ویتامین E و ویتامین C است. آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد که سلول را اکسید می‌کنند، مبارزه کرده و آن‌ها را در معرض آسیب قرار می‌دهند؛ یعنی آنتی اکسیدان‌ها به عنوان محافظ دفاعی سلول‌ها عمل کرده و از آن‌ها در برابر ضرر محافظت می‌کنند.

 

 

 

مطالعات متعدد نشان داده است که سماق با آنتی اکسیدان‌ها و مواد فعال خود به پیشگیری و کاهش طیف وسیعی از بیماری‌ها کمک می‌کند که از جمله آن می‌توان به درمان دیابت و بهبود مقاومت به انسولین، سرطان، سکته مغزی، بیماری‌های دهان، عفونت‌ها، بیماری‌های دستگاه گوارش و اسهال، بیماری‌های قلبی عروقی و به ویژه تصلب شرایین و همچنین سوختگی اشاره کرد.

سماق ضد ویروس، ضد باکتری و قارچ است؛ همچنانکه نقشی فعال در حفظ سطح قند خون، کاهش تری گلیسیرید‌ها و کلسترول مضر LDL و نیز بالابردن سطح کلسترول مفید HDL در خون نقش مؤثری دارد.

 

 

 

می‌توان از سماق به روش‌های مختلف استفاده کرد؛ توصیه می‌شود به منظور کاهش میزان سدیم مصرفی، آن را به جای نمک در سر سفره غذا قرار دهید؛ چرا که استفاده از آن مزه ترشی به غذا می‌دهد که می‌تواند از آن بجای پاشیدن نمک استفاده کنید. همچنین می‌توانید از روش‌های مختلف زیر برای اضافه کردن آن به غذا استفاده کنید:

 

 

 

– سماق را به روی مرغ، ماهی و گوشت استفاده کنید زیرا طعمی متمایز و رنگی زیبا به آن می‌دهد.

– خوردن سماق با آویشن و کنجد در وعده صبحانه و یا شام

– اضافه کردن سماق به ساندویچ‌های لبنی و یا پنیری

– اضافه کردن سماق به تخم مرغ‌های آب پز و یا نیم رو

 

 

 

پاشیدن آن روی سالاد، آش‌ها و ماست

برای بهره مندی از روغن موجود در دانه‌های آن (امگا ۳ و امگا ۶) می‌توانید روغن دانه‌های سماق را با روغن زیتون مخلوط کرده تا اجزای اسید چرب موجود در آن افزایش یافته و آن را به غذا‌ها اضافه کنید.

سماق منبع غنی از آنتی اکسیدان و ویتامین‌ها است که می‌تواند به شادابی و زیبایی پوست صورت تاثیر بگذارد. بسیاری از افراد سماق را به صورت ماسک استفاده می‌کنند و بر روی صورتشان می‌گذارند. شاید بپرسید خاصیت ماسک سماق چیست؟ ماسک سماق می‌تواند:

 

 

 

شادابی را به پوست شما هدیه دهد.
چین و چروک‌های سطحی را رفع کند.
چین و چروک‌های عمیق را بهبود دهد.
جای جوش‌ها را کاهش دهد.
کهیر و اگزمای پوستی را از بین ببرد.

 

 

برخی از افراد علاوه بر میوه سماق، از پوست و ریشه آن نیز برای بهبود پوست صورت خود استفاده می‌کنند. البته بهتر است قبل از قرار دادن ماسک بر روی پوست صورت، آن را در قسمتی دیگر امتحان کنید.

 

 

 

کبد و معده جز اندام‌های مهم و حیاتی بدن هستند که حفاظت از آن‌ها امری ضروری است. سماق با خواص دارویی که دارد می‌تواند به سلامت این دو اندام حیاتی بدن نیز کمک کند، معمولا افراد زیادی از مشکل کبد چرب رنج می‌برند. سماق با داشتن آنتی اکسیدان‌های قوی باعث سم زدایی و چربی سوزی می‌شود و باعث بهبود بیماری کبد چرب می‌شود.

 

 

 

برای معده خاصیت سماق چیست؟ سماق با توجه به ویژگی‌ها و خواصی که دارد باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم غذاها می‌شود که به گونه‌ای باعث سهولت بخشی به عملکرد معده می‌شود. همچنین از سماق برای درمان زخم معده و درد معده نیز استفاده می‌کنند. البته در هنگام مصرف سماق به طبع سرد آن دقت کنید و سعی کنید به عنوان مصلح غذایی از آن استفاده کنید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها