آخرین اخبار
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
بازدید:۴۲۶
صد آنلاین | کشمکش یکی از سالم‌ترین خوراکی‌های شیرین است که می‌تواند به طور منظم در برنامه غذایی روزانه قرار داده شود. خوردن کشمش به همراه نخودچی بسیار لذت‌بخش است، البته که با گردو و بادام‌زمینی هم طعم بی‌نظیری دارد.
کد خبر : ۱۳۱۲۷۴
جدول ارزش غذایی کشمش + خواص آن تغذیه

به گزارش صد آنلاین،  ارزش غذایی کشمش باعث شده است که همیشه در سبد غذایی ما ایرانی‌ها جای داشته باشد. کشمکش یکی از سالم‌ترین خوراکی‌های شیرین است که می‌تواند به طور منظم در برنامه غذایی روزانه قرار داده شود. خوردن کشمش به همراه نخودچی بسیار لذت‌بخش است، البته که با گردو و بادام‌زمینی هم طعم بی‌نظیری دارد. کشمش از انگور به دست آورده می‌شود، ولی تفاوت آنها در این است که انگور فقط مدت‌زمان کوتاهی در سال در دسترس است و کشمش همیشه در بازار وجود دارد. بسته به این که کشمش از چه انگوری تهیه شود، رنگ و طعم و نوع آن متفاوت می‌شود. کشمش در پخت شیرینی و کیک، دسر، سالاد و انواع غذاها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 روند خشک‌شدن انگور موجب بالارفتن مقدار مواد مغذی و قندهای درون آن می‌شود و به همین دلیل کشمش از لحاظ مواد مغذی و کالری از انگور غنای بیشتری دارد. شاید جالب باشد بدانید که کشمش آن‌قدر ارزش غذایی بالایی داشته و دارد که در روزگاران قدیم به‌عنوان ارز رایج و پاداش از آن استفاده می‌کرده‌اند. حتی مصرف آن برای درمان برخی بیماری‌ها مثل مسمومیت‌های غذایی توصیه می‌شده است. برای بهره‌بردن از خواص درمانی کشمش باید پیش از مصرف با افراد متخصص و پزشکان مشورت شود. در ادامه درباره ارزش غذایی کشمش اطلاعات بیشتری آورده شده است.

 اطلاعاتی درباره کشمش

 پیش‌ازاین که بدانید فواید و ارزش غذایی کشمش چیست، خوب است بدانید کشمش چطور درست می‌شود. کشمش را می‌توان میوه رسیده و همچنین خشک شده انگور دانست. باتوجه‌به این که از چه انگوری گرفته می‌شود، شیوه خشک‌شدن آن چگونه است و چه افزودنی‌هایی به آن اضافه می‌شود انواع مختلفی دارد. کشور ما یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های کشمش در جهان به شمار می‌رود. برای درست‌کردن کشمش از انگورهایی استفاده می‌کنند که گوشت سفید و پوست سبزی دارند. کشمش بعد از خشک‌شدن تغییر رنگ می‌دهد و تیره‌تر می‌شود. کشمش‌ها انواع مختلفی دارند و به همان نسبت از خواص متفاوتی بهره‌مند شده‌اند.

 نوع دیگری از کشمش وجود دارد که بسیار هم پرطرف‌دار است و به آن مویز گفته می‌شود. مویز را از انگورهای مجلسی یا شاهانی تهیه می‌کنند. کشمشی هسته‌دار که در مقایسه با بقیه از قند بیشتری نیز برخوردار است. ارزش غذایی کشمش با مویز متفاوت است.

 

 خواص و ارزش غذایی کشمش

 ارزش غذایی کشمش به دلیل داشتن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که در این دانه‌ها وجود دارد. کشمش می‌تواند یک میان‌وعده کامل باشد و مصرف منظم آن به علت داشتن فیبر به افراد زیادی توصیه می‌شود. طبع آن گرم و خشک است و برای افراد با طبع سرد عالی است. در جدول زیر می‌توانید خواص و ارزش غذایی ۱۰۰ گرم کشمش را مشاهده می‌کنید.

ارزش غذایی کشمش (۱۰۰ گرم)
انرژی ۲۹۶ کالری
کربوهیدرات ۷۸.۴۷ گرم
پروتئین ۲.۵۲ گرم
چربی ۰.۵۴ گرم
آب ۱۶.۵۷ گرم
فیبر ۶.۸۰ گرم
قند ۵۹.۱۹ گرم
ویتامین ث ۵.۴۰ میلی‌گرم
ویتامین ای ۰.۱۲ میلی‌گرم
ویتامین کا ۳.۵۰ میکرو گرم
ویتامین ب۱ (تیامین) ۰.۱۱ میلی‌گرم
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰.۱۸ میلی‌گرم
ویتامین ب۳ (نیاسین) ۱.۱۱ میلی‌گرم
ویتامین ب۴ (کولین) ۱۱.۱۰ میلی‌گرم
ویتامین ب۵ (پانتوتنیک اسید) ۰.۰۵ میلی‌گرم
ویتامین ب۶ ۰.۱۹ میلی‌گرم
ویتامین ب۹ (فولات) ۳.۰۰ میکرو گرم
کلسیم ۲۸.۰۰ میلی‌گرم
آهن ۲.۵۹ میلی‌گرم
منیزیم ۳۰.۰۰ میلی‌گرم
فسفر ۷۵.۰۰ میلی‌گرم
پتاسیم ۸۲۵.۰۰ میلی‌گرم
سدیم ۲۸.۰۰ میلی‌گرم
روی ۰.۱۸ میلی‌گرم
مس ۰.۳۰ میلی‌گرم
منگنز ۰.۲۷ میلی‌گرم
سلنیم ۰.۶۰ میکرو گرم

 میزان مقادیر آمده در جدول در انواع کشمش متفاوت است. ارزش غذایی کشمش پخته با خام فرق دارد. ضمن این که قند کشمش از انگور بیشتر است. مقدار فیبر نیز در آن بسیار بالا است. باوجود خواص بی‌نظیری که دارد مصرف آن به ورزشکارانی که ورزش‌های استقامتی انجام می‌دهند پیشنهاد می‌شود. قند موجود در کشمش می‌تواند انرژی لازم برای بدن را تأمین کند. به دلیل این که قند موجود در کشمش طبیعی است، سوزاندن آن از قندهای مصنوعی راحت‌تر است.

 ارزش غذایی کشمش باتوجه‌به نوع آن

 ارزش غذایی کشمش به شکل تهیه آن نیز وابسته است. اگر کشمش در آفتاب خشک شده باشد، خواص خودش را دارد و اگر برای خشک‌شدن آن از تیزاب استفاده شده باشد، به آن خواص متفاوت دیگری داده می‌شود.

 ویژگی و ارزش غذایی کشمش تیزابی

 ارزش غذایی کشمش باتوجه‌به تیزابی که به آن زده می‌شود متفاوت می‌شود. این نوع کشمش‌ها رنگ زرد یا طلایی دارند. تیزاب در واقع نوعی اسید است که با آن می‌توان سرعت خشک‌شدن دانه‌های انگور را بیشتر کرد. ضمن این که نوعی نگهدارنده است که از خراب‌شدن کشمش‌ها جلوگیری می‌کند. این نوع کشمش از ارزش غذایی زیادی برخوردار است. اما درهرحال، باید به این نکته توجه داشت که تیزاب یک ماده شیمیایی است که به کشمش اضافه می‌شود و به همین دلیل در مصرف آن نباید زیاده‌روی شود.

 ویژگی و ارزش غذایی کشمش آفتاب خشک

 ارزش غذایی کشمش که در آفتاب خشک شده باشد بیشتر از کشمش تیزابی است. این روش سنتی است و رنگ این کشمش‌ها قهوه‌ای و زرد تیره است. البته می‌توان کشمش‌ها را به طور طبیعی در سایه نیز خشک کرد که رنگ آنها متمایل به سبز می‌شود. برای تهیه کشمش به این روش به زمان بیشتر و صبوری نیاز است و در عوض ارزش غذایی کشمش بیشتر خواهد بود.

 

 خواص انواع کشمش برای سلامتی

 ارزش غذایی کشمش بسیار بالا است و هر کسی باتوجه‌به ذائقه خود یک نوع از آن را برای خوردن انتخاب می‌کند. کشمش جایگزین بسیار مناسبی برای خوراکی‌هایی است که شیرین‌کننده‌های مصنوعی دارند و اکثر آنها برای بدن مضر هستند. کشمش اگر به‌اندازه و درست مصرف شود، هیچ تأثیر منفی برای بدن ندارد و به‌راحتی می‌توان از خواص آن برای سلامتی بدن بهره‌مند شد.

 مفید برای کاهش قند و فشارخون

 ارزش غذایی کشمش آن را برای کاهش قند خون مفید کرده است، زیرا دارای قند طبیعی است که برای بدن ضرری ندارد. ضمن این مصرف کشمش کاهش فشارخون را نیز به دنبال دارد. همین ویژگی موجب شده است که احتمال مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی را تا حد زیادی پایین بیاورد. فیبر موجود در آن موجب پایین آمدن کلسترول بد خون می‌شود و فشار بر قلب را کاهش می‌دهد.

 به دلیل داشتن مقادیر زیاد پتاسیم با کاهش سکته قلبی نیز ارتباط دارد. درصورتی‌که مقدار سدیم موجود در بدن بالا باشد، میزان پتاسیم موردنیاز بیشتر می‌شود. باتوجه‌به سدیمی که در نمک وجود دارد، نیاز به پتاسیم نیز بالا است. کشمش به‌عنوان یک ماده غذایی کم‌سدیم راه‌حل مناسبی برای تأمین پتاسیم موردنیاز بدن است. به علت این که حاوی مقادیر کافی آهن و ویتامین ب است، برای درمان کم‌خونی مفید است.

 کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن

 یکی از بیماری‌های مزمن که افراد زیادی از آن در امان نمانده‌اند دیابت است. کشمش شاخص گلیسمی کم تا متوسطی دارد و به همین دلیل برای بیماران مبتلا به دیابت خوراکی مناسبی تلقی می‌شود. البته این افراد پیش از استفاده از کشمش در رژیم غذایی خود باید با پزشک مشورت کنند.

 ارزش غذایی کشمش به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در آن وجود دارد. فرایند خشک‌شدن هم این آنتی‌اکسیدان‌ها را حفظ می‌کند و موجب می‌شود که کشمش در مقایسه با انگور تازه خواص بیشتری داشته باشد. برخی از این آنتی‌اکسیدان‌ها در کشمش فیتوکمیکال‌ها یا مواد شیمیایی گیاهی نام دارند. این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل دیابت و پوکی‌استخوان را کاهش می‌دهند.

 مفید برای دستگاه گوارش

 یک ارزش غذایی کشمش به فیبر بالای آن مربوط می‌شود که همین ویژگی آن را برای دستگاه گوارش مفید کرده است. در روند خشک‌شدن انگور و تهیه کشمش قسمتی از قندهای انگور به فروکتان تبدیل می‌شود که نوعی فیبر است. این فیبر در انگور وجود ندارد. به همین علت مصرف کشمش برای رفع مشکلات گوارشی و معده توصیه می‌شود. البته بهتر است پیش از هر اقدامی در صورت داشتن مشکلات گوارشی با پزشک مشورت کنید. ضمن این که کشمش دارای مواد شیمیایی گیاهی مثل تری ترپنوئیدها و اسید تارتاریک است که همراه فیبر برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.

 مفید برای کاهش و افزایش وزن

 برخی از ارزش غذایی کشمش برای کاهش و افزایش وزن استفاده می‌کنند. کشمش در رژیم غذایی افرادی که می‌خواهند وزن اضافه کنند دیده می‌شود. کشمش بدون بالابردن کلسترول بد وزن بدن را افزایش می‌دهد که خود یک ویژگی منحصربه‌فرد است. جالب است که در رژیم غذایی افرادی که قصد کم‌کردن وزن دارند نیز مشاهده می‌شود. مصرف کشمش موجب چربی‌سوزی نمی‌شود، ولی به علت داشتن فیبر در افراد حس سیری ایجاد می‌کند. احساس سیری موجب کم‌شدن میزان مصرف کالری و در نهایت وزن می‌شود. به علت این که دارای فروکتوز و گلوکز است سطح انرژی را بالا می‌برد.

 تقویت سیستم ایمنی بدن

 شاید بتوان یکی از مهم‌ترین ارزش غذایی کشمش را تقویت سیستم ایمنی بدن دانست. کشمش دارای مواد مغذی لازم مثل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است که برای مقابله با رادیکال‌های آزاد، تثبیت آنها و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به گلبول‌های سفید خون کمک‌کننده است. همچنین، دارای خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی است که موجب پایین آوردن خطر ابتلا به عفونت‌ها می‌شود./ نبض

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها
سرباز آمریکایی با لباس ارتش ایالات متحده در فرودگاه کرمان | عکس