آخرین اخبار
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
این دانه ها در ناشتای صبحانه حتما باید مصرف شود/  غذای سربازان در ایران قدیم فقط این دانه ها بوده است
بازدید:۵۹۱۳۷
کنجد سیاه یکی از قدیمی‌ترین و مفیدترین ادویه‌جات شناخته شده در دنیا است.
کد خبر : ۱۳۱۱۳۹

به گزارش سرویس سلامت صدآ«لاین، کنجد سیاه با دانه‌های مغذی خود، منبعی غنی از تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن، فسفر و ویتامین B6 است. به همین دلیل، این دانه‌ها دارای ارزش غذایی بالایی هستند و در کنترل و درمان بیماری‌های مختلف مفید می‌باشند. کنجد در رنگ‌های سفید، سیاه و قهوه‌ای یافت می‌شود، اما کنجد سیاه به دلیل طعم بهتر و خواص بیشتر، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

 

 

خواص کنجد سیاه

  1. خواص ضد پیری
    کنجد سیاه به دلیل دارا بودن ویتامین‌های B و آهن، به جلوگیری از زود خاکستری شدن موها، تقویت حافظه و حفظ شنوایی کمک می‌کند. چینی‌ها به طور منظم از این دانه‌ها برای مقابله با علائم پیری مانند نازک شدن مو، تاری دید و صدای زنگ در گوش استفاده می‌کنند.

  2. سلامت پوست و استخوان‌ها
    کلسیم و روی موجود در کنجد سیاه به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. همچنین ویتامین E موجود در این دانه‌ها برای سلامت پوست مفید است.

  3. سلامت قلب
    کنجد سیاه حاوی سسامین و سسامولین است که به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و با وجود منیزیم، فشار خون را کاهش می‌دهد. این ترکیبات موجب حفظ سلامت قلب و شریان‌ها می‌شوند.

  4. محافظت در برابر سرطان
    سسامین موجود در کنجد سیاه برای محافظت از کبد در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد ضروری است و به طور کلی به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان‌ها، به ویژه سرطان روده بزرگ، کمک می‌کند.

  5. تسکین یبوست و بهبود هضم
    روغن کنجد سیاه به روان‌سازی روده‌ها کمک کرده و فیبر موجود در آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تسکین یبوست می‌پردازد. همچنین برای پاکسازی کرم‌ها از روده بزرگ مفید است.

  6. کمک به شیردهی
    کنجد سیاه برای مادران شیرده مفید است و به افزایش حجم شیر مادر کمک می‌کند. این دانه‌ها حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌های گروه B، مس، منیزیم، آهن و کلسیم هستند که برای سلامت مادر و کودک ضروری هستند.

  7. تثبیت فشار خون
    کنجد سیاه به دلیل داشتن منیزیم، در تنظیم و تثبیت فشار خون موثر است.

  8. حاوی چربی‌های سالم
    کنجد سیاه منبعی غنی از چربی‌های سالم است که برای عملکرد صحیح قلب، عضلات، سلول‌های خونی، سیستم عصبی و تولید انرژی ضروری هستند.

  9. کاهش استرس و اضطراب
    مقادیر بالای منیزیم در کنجد سیاه می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند، زیرا این ماده معدنی در تولید سروتونین و دوپامین که بر روحیه تأثیر دارند، نقش دارد.

  10. پیشگیری از بیماری‌های قلبی
    روغن کنجد به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی، در کاهش خطر بیماری‌های قلبی و تصلب شرائین موثر است. کاهش کلسترول LDL از عوامل مهم در پیشگیری از این بیماری‌ها است.

 

 

 

با مصرف منظم کنجد سیاه می‌توان از این خواص بی‌شمار بهره‌مند شد و به حفظ سلامتی در طول زمان کمک کرد.

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها
سخنان مهم رهبر انقلاب پیرامون تحولات اخیر منطقه +ویدیو