به گزارش صد آنلاین، فواید بالقوه داشتن یک رژیم غذایی گیاهی یک بار دیگر اثبات شد! یک مقاله جدید نتیجه گیری میکند که برای افراد مبتلا به دیابت، کاهش مصرف محصولات حیوانی، کنترل گلوکز را بهبود میبخشد و علاوه بر آن روند از دست دادن وزن را افزایش میدهد.
در سالهای اخیر رژیم غذایی گیاه خواری و وگانیسم به طور پیوسته از حاشیه به یک جریان اصلی منتقل شده اند و اهمیت بیشتری پیدا کرده اند. با توجه به اینکه از این رژیم به عنوان یک گزینه سالم عمل میکنند، به نظر میرسد که پژوهشگران به شواهدی در مورد استفاده از رژیم غذایی مبتنی بر گیاه در هر هفته اضافه میکنند.
مطالعه اخیر برای بررسی تاثیرات کاهش مصرف گوشت، تاثیر آن بر افراد مبتلا به دیابت را مورد بررسی قرار داد.
به طور خاص، دانشمندان میخواستند بدانند که آیا کاهش مصرف مواد غذایی بر روی حیوانات میتواند به بهبود کنترل گلوکز و سلامت کلی کمک کند. برای بررسی این موضوع، آنها دادهها را از مطالعات موجود ترکیب و تجزیه و تحلیل کردند.
دیابت: فیزیکی و ذهنی
دیابت نیازی به معرفی ندارد. در ایالات متحده، حدود ۹.۴ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد، و تقریبا ۱۵ درصد از افراد بزرگسال در برخی از ایالتها مبتلا به دیابت هستند.
این امکان وجود دارد که تاثیر منفی دیابت نوع ۲ را با تغییرات دارو و سبک زندگی متعادل کنیم، اما بدون کنترل مناسب، ممکن است عواقب جدی به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال، دیابت ریسک بیماریهای قلبی عروقی، نفروپاتی (آسیب کلیه) و از دست دادن بینایی را افزایش میدهد.
علاوه بر تاثیر فیزیکی دیابت، این بیماری میتواند اثرات روان شناختی اساسی نیز داشته باشد. افراد مبتلا به دیابت اغلب سطوح پایینتر سلامت روانی را گزارش میدهند. خطر افسردگی بین افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تقریبا دو برابر بیشتر از میزان جمعیت عمومی است.
“جنبههای روان شناختی دیابت میتواند یک مارپیچ منفی ایجاد کند، چون افسردگی باعث میشود که افراد سختتر غذای سالم بخورند، ورزش را از برنامه خود خارج کنند و در مصرف منظم داروهای خود دچار مشکل شوند. این منجر به استرس میشود که میتواند خود افسردگی را بدتر کند. ”
با توجه به این یافته ها، نویسندگان به تحقیقات موجود در مورد چگونگی تاثیر رژیم غذایی بر سلامت روان در این افراد پرداخته اند.
رژیم غذایی گیاهی
شواهد علمی وجود دارد که نشان میدهد خوردن مقدار زیادی از گوشت قرمز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد. به طور مشابه، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه ها، آجیلها و دانه ها، و مقدار کم محصولات حیوانی میتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
در نتیجه، متخصصان اکنون رژیم غذایی گیاهی را به عنوان بهترین گزینه برای پیشگیری و کنترل دیابت در نظر میگیرند.
در سال ۲۰۱۸، انجمن آمریکایی غدد و دانشکده غدد آمریکا دستورالعمل جدیدی را منتشر کردند. آنها نوشته اند که افراد مبتلا به دیابت ” باید برای کسب و حفظ وزن بهینه از طریق یک برنامه غذایی مبتنی بر گیاه تلاش کنند. ”
اگرچه ارتباط بین رژیم غذایی گیاهی و تاثیر فیزیکی دیابت مستند شده است، اما مطالعات کمتری اثرات روان شناختی این رژیم غذایی را ثبت میکنند.
برای رسیدن به این هدف، محققان یک بررسی انجام دادند. در مجموع، آنها ۱۱ آزمایش کنترل تصادفی مرتبط با مجموع ۴۳۳ شرکت کننده انجام دادند. نتایج آنالیز و تجزیه و تحلیل آنها اخیرا در مجله BMJ منتشر شده است.
فواید خوردن کمتر محصولات حیوانی
این تجزیه و تحلیل نشان داد که افرادی که رژیم غذایی گیاهی دارند و یا وگان هستند، پیشرفتهای چشمگیری در سلامت جسمی و روانی خود تجربه کردند. افرادی که علائم افسردگی داشتند نیز به بهبودهایی اشاره کرده اند.
به طور خاص، نوروپاتی مربوط به دیابت در گروههای مبتنی بر گیاه بیشتر از دیگر گروههای تجربی دیگر بهبود یافته است. همچنین سطح قند خون ناشتا به شدت کاهش یافت، که نشانهای از بهبود کنترل قند است.
به طور مشابه، سطح HbA۱c – نشانگر میانگین قند خون در طی هفتهها یا ماههای اخیر – نیز برای این افراد کاهش یافته است.
کاهش وزن در شرکت کنندگانی که مصرف محصولات حیوانی را کاهش داده بودند، بهبود یافت؛ در واقع، آنها تقریبا دو برابر وزن خود را از این طریق از دست دادند. علاوه بر این، میزان چربی در خون به سرعت در گروههایی که رژیم غذایی گیاهی داشتند، کاهش یافت.
چربی خون و اضافه وزن هر دو عامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی هستند، بنابراین این یک یافته مهم است. نویسندگان نتیجه میگیرند:
“رژیم غذایی گیاهی همراه با مداخلات آموزشی میتواند به طور قابل توجهی سلامت روانی، کیفیت زندگی، سطوح HbA۱c، وزن و در نتیجه مدیریت دیابت را بهبود بخشد. ”
در شش مورد از مطالعاتی که محققان مورد تحلیل قرار دادند، افرادی که رژیم غذایی گیاهی و وگان را دنبال کرده بودند، توانستند مصرف داروی دیابت یا فشار خون شان را متوقف کرده و یا کاهش دهند.
این یافته ها، ادعاهای قبلی مزایای فیزیکی رژیم غذایی گیاهی را تایید میکنند. با این حال، وقتی نوبت به عوامل روان شناختی میرسد، شواهد انباشته تا به امروز تا حدودی اندک است. همان طور که نویسندگان میگویند، “مطالعات شامل اندازههای نمونه کوچک بودند و کار بیشتری لازم خواهد بود. ”
تحقیقات نشان داده اند که محدود کردن مصرف گوشت میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش داده و به افراد مبتلا به دیابت کنترل بیشتری بر میزان قند خون خود بدهد. هم اکنون، به نظر میرسد که این موضوع بتواند به جنبههای روان شناختی این بیماری نیز کمک کند.