به گزارش صد آنلاین، علیرضا دلاوری افزود: چای داغ به جهت داغ بودن، موجب آسیبهایی برای مری میشود؛ چای بالای ۶۰ درجه میتواند این خطرات را ایجاد کند.
وی یادآور شد: احتمال افزایش سرطان مری با نوشیدن چای داغ، مطالعهای است که در ایران انجام شده و این افتخاری برای کشورمان است که این اطلاعات از ایران برای جهانیان به دست آمده است.
مری یک لوله عضلانی است که رابط بین دهان و معده بوده و غذا و مایعات را به معده میرساند. این لوله حدوداً ۳۰-۲۵ سانتیمتر است. قطر تنگترین قسمت آن حدود ۵/۲ سانتیمتر است. جدار مری از چندین لایه تشکیل شده است. سرطان مری از داخلیترین لایه شروع شده و به سمت خارج رشد میکند.
طبق پژوهشی که تحت سرپرستی پرفسور ملک زاده صورت گرفته و در نشریه پزشکی بریتانیایی British Medical Journal انتشار یافته نوشیدن چایی که حرارت آن بالای ۷۰ درجه سانتیگراد است، موجب افزایش خطر سرطان مری از نوع (OSCC) میشود بنابراین نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند میشود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان زیادی افزایش میدهد.
پژوهشگران میگویند این یافتهها ممکن است به درک این که چرا بین برخی جامعههای غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند./ آفتابنیوز