۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
بازدید:۴۰۰
صد آنلاین| با رعایت این نکات از نفخ کردن نیز جلو گیری کنید.
کد خبر : ۱۲۸۴۷۵

این توصیه‌ها را رعایت کنید تا نفخ نکنید

به گزارش صد آنلاین، ۱) غذا‌هایی را که باعث ایجاد نفخ می‌شود مشخص کنید و به تدریج مصرف آن‌ها را کاهش دهید. این مواد شامل هستند.

۲) نوشیدنی‌های گازدار باید از برنامه غذایی تان حذف شوند. گاز CO ۲ موجود در حباب‌های این نوشیدنی‌ها باعث نفخ می‌شود و گاز، تخلیه معده را کند می‌کند.

۳) از مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی که حاوی سوربیتول و فروکتوز هستند اجتناب کنید.

۴) مکمل‌های فیبردار و غذا‌های سرشار از فیبر نشانه‌های نفخ را تشدید می‌کنند.

۵) گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط می‌شود و بنابراین باید این مشکل را برطرف کنید.

۶) اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ می‌شوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف کنید یا لبنیات را همراه با قرص‌های حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید.

۷) مصرف ماست، روغن نعناع فلفلی، زیره سبز، زیره سیاه و زردچوبه گاز روده‌ها و نفخ را کاهش می‌دهد.

۸) بهتر است وعده‌های غذایی را در حجم کم و دفعات زیاد استفاده کنید.

۹) روزانه آب کافی (تا ۸ لیوان) بنوشید. کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده به افزایش نفخ کمک می‌کند به ویژه اگر غذا‌های فیبردار مصرف شود.

۱۰) غذا‌های تازه و طبیعی مصرف کنید و از مصرف انواع غذا‌های سرد و بسته بندی شده اجتناب کنید. یک علت توصیه عدم مصرف این غذا‌ها کاهش دریافت نمک است. مصرف زیاد نمک سبب جذب مقدار فراوانی آب از معده می‌شود.

۱۱) مصرف زیاد قهوه، چای و شکلات، باعث تحریک هاضمه و ایجاد نفخ می‌شود.

۱۲) هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث نفخ شود. پس، از مصرف غذا‌های پرچرب پرهیز کنید.

۱۳) برای کاهش خاصیت نفخ آوری لوبیای پخته، می‌توان لوبیا را ۲۴ ساعت درون آب خیساند و سپس آب پز کرد. اما این کار دیگر مواد مغذی را نیز از لوبیا خارج می‌کند.

۱۴) پختن غذاها، هضم آن‌ها را راحت‌تر می‌کند.

۱۵) جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا می‌شود و بنابراین باید از آن پرهیز کنید.

۱۶) قدم زدن پس از صرف غذا حرکات روده‌ها را تحریک می‌کند و باعث کاهش نفخ می‌شود.

منبع:روزنامه سلامت

 
 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها