آخرین اخبار
۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۵
پرونده اوکراین پیش از آمدن ترامپ هم پیچیده بود
بازدید:۱۷۸
صد آنلاین | ترامپ حدود 2 ماه دیگر به کاخ سفید بازخواهد گشت و طبق وعده‌ای که داده همه جنگ‌ها از جمله جنگ اوکراین باید متوقف شود اما بایدن با دستوری ارسال موشک‌های دوربرد و صدور مجوز شلیک به خاک روسیه این پرونده را برای رئیس جمهور بعدی پیچیده کرده است.
کد خبر : ۱۲۷۲۹۴

به گزارش صد آنلاین،   بر اساس گزارش منابع غربی جو بایدن تصمیم گرفته تا با ارسال موشک به اوکراین برای استفاده در خاک روسیه مانع پیشروی بیشتر مسکو شود. زلنسکی -رئیس جمهور اوکراین- در ماه‌های اخیر بارها از غرب خواسته بود تا به کمک اوکراین آمده و سلاح‌های بیشتری در اختیارش قرار دهند اما کشورهای غربی به رهبری آمریکا از آن امتناع کرده بودند.

تا قبل از این تصمیم موشک‌های آمریکایی و اروپا علیه اهدافی در داخل اوکراین تحت اشغال روسیه از جمله ناوگان دریای سیاه روسیه که در کریمه مستقر بودند استفاده می‌شد اما اجازه استفاده مستقیم در خاک روسیه را نداشت. حال بایدن که در برابر استفاده موشک در خاک روسیه مقاومت می‌کرد، با رویکرد جدید خود در ماه‌های پایانی حضور در کاخ سفید هم باعث دودستگی در اروپا شده و هم اوضاع را برای ترامپ پیچیده‌تر کرده‌ است.

 

ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود بارها وعده داده‌ بود که بلافاصله پس از روی کار آمدن به یک توافق صلح در اوکراین دست خواهد یابد. طرح ترامپ احتمالا شامل فشار بر اوکراین برای واگذاری اراضی و کنار گذاشتن خواسته‌های خود در ناتو است. همچنین ترامپ معتقد است فشار اقتصادی، مانند کاهش قیمت نفت، می‌تواند روسیه را مجبور به مذاکره کند. این سخنان نگرانی‌ها بین رهبران اتحادیه اورپایی را تشدید کرده بود. دلیل نگرانی اروپایی‌ها این است که کاهش حمایت نظامی آمریکا به دستور ترامپ فشار را بر ناتو افزایش می‌دهد و در نتیجه امنیت اروپای شرقی و اعتبار غرب به خطر می‌افتد.

نکته حائز اهمیت این است تمایل مقامات اروپایی نسبت به تصمیم بایدن نیز بر خلاف چیزی که تصور می‌شد چنان مثبت نبوده است. بسیاری از این اقدام استقبال کرده‌اند اما آنها برای پیروی از بایدن و ارسال تسلیحات برای استفاده در خاک روسیه نیز دچار شک و تردید هستند. جوزپ بورل -مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا- بیان داشت در این زمینه هنوز در اتحادیه موضع مشترکی شکل نگرفته و هر کشوری به طور مستقل در مورد آن عمل می‌کند.

متیو ساویل -مدیر نظامی در مؤسسه خدمات سلطنتی لندن- در این ارتباط می‌گوید: هم فرانسه و هم دولت بریتانیا قبلا تمایل خود را برای تأیید استفاده اوکراینی‌ها علیه اهداف در روسیه از موشک‌های کروز ارائه کرده‌اند و مکرون-رئیس جمهور فرانسه- نیز در حاشیه اجلاس گروه 20 به خبرنگاران اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا تصمیم خوبی گرفته تا به اوکراین اجازه دهد از موشک های ساخت آمریکا برای حمله به داخل روسیه استفاده کند؛ اما هنوز تصمیم این کشور برای پیروی از آمریکا و ارسال چنین سلاح به اوکراین در هاله ابهام است.

آلمان و ایتالیا نیز هنوز این تصمیم حمایت نکرده‌اند. ایتالیا قبلا موشک‌های اسکالپ به اوکراین را اهدا کرده بود اما از مدت‌ها پیش به صراحت اعلام کرد که اجازه استفاده از آنها در داخل روسیه را نخواهد داد. اکنون نیز وزیر خارجه این کشور بیان کرد به پیروی از خطی که همیشه دنبال کرده‌ایم، ادامه خواهیم داد.

در مورد آلمان نیز باید گفت با وجود اینکه ایالات ‌متحده و آلمان از سال2020، بزرگ‌ترین ارائه دهندگان کمک‌های نظامی به اوکراین هستنند و با آنکه شولتز -صدراعظم آلمان- همواره منتظر است تا جو بایدن ابتدا حرکت کند و سپس او دنباله روی نماید اما این بار بعید است که این کار را انجام دهد. شولتز اعلام کرد آلمان هیچ برنامه‌ای برای تحویل سلاح به اوکراین ندارد.

این ترس و شک و تردید اروپا به‌خصوص در زمان حاضر بدون دلیل نیست. زیرا اروپایی‌ها از اقدام متقابل روسیه به خوبی آگاه هستند. روسیه از قبل با افزایش نیروهای جنگی خود و وارد کردن سرباز از کره شمالی دست برتر را گرفته است. باید توجه داشت که چین نیز به‌عنوان رقیب آمریکا همکاری‌های قوی با روسیه دارد. همچنین از آنجا که زمستان اروپا فرا رسیده، گاز پروم روسیه نیز می‌تواند محدودیت‌های بیشتری برای اروپا اعمال کند؛ همانگونه که در روزهای گذشته نیز تصمیم خود را اعلام کرد. همچنین مهم‌تر از همه توانایی روسیه در اقدام هسته‌ای است.

کرملین رو دوشنبه در واکنش اقدام آمریکا اعلام کرد اقدام ایالات متحده دور جدیدی از تنش را در جنگ موجب می شود. معاون اول کمیته امور بین‌الملل مجلس اعلای روسیه نیز در این باره گفت: این یک گام بسیار بزرگ به سوی آغاز جنگ جهانی سوم است و واکنش روسیه فوری خواهد بود.

در این راستا کرملین در بیانیه‌ای جدید اعلام کرد ظهور تهدیدها و مخاطرات نظامی جدید روسیه را بر آن داشت تا شرایط استفاده از تسلیحات هسته‌ای را روشن کند و در نتیجه ولادیمیر پوتین- رئیس‌جمهور روسیه- فرمانی را امضا کرده که مبانی سیاست دولتی در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را بیان می‌کند و دکترین هسته‌ای روسیه به‌روز شده است. در این بیانیه آمده اصل اساسی این دکترین این است که استفاده از سلاح هسته‌ای آخرین اقدام برای حفاظت از حاکمیت کشور خواهد بود.

دکترین اصلاح شده دامنه کشورها و اتحادهای نظامی مشمول بازدارندگی هسته‌ای و همچنین فهرست تهدیدهای نظامی را که چنین بازدارندگی برای مقابله با آنها طراحی شده را گسترش می‌دهد. علاوه بر این، در این سند آمده که روسیه اکنون هرگونه حمله توسط یک کشور غیرهسته‌ای که به وسیله یک قدرت هسته‌ای پشتیبانی می‌شود را به‌عنوان یک حمله مشترک تلقی خواهد کرد.

واکنش کرملین خود مهر دیگری برای تأیید این است که اروپا باید از اقدام آمریکا نگران شود. زیرا در صورت اجرایی شدن چنین اقدامی تمام اروپای شرقی در معرض مستقیم حملات روسیه قرار خواهد گرفت و امنیت اتحادیه اروپا برای همیشه با تهدید مواجه می‌گردد. در حالی که امریکا کیلومترها از آن فاصله دارد و هیچ گاه مانند اروپا در معرض مستقیم حملات روسیه قرار ندارد.

همانگونه که یک مقام بلند پایه ارتش فرانسه در مصاحبه خود در پولیتیکو گفته: تصمیم بایدن برای اجازه دادن به حملات به خاک روسیه توازن قدرت در میدان جنگ را تغییر نخواهد داد. این اقدام می‌تواند جنگ را کندتر کند اما آنها را متوقف نمی‌کند؛ بدین دلیل که به‌طور کلی جنگ اوکراین یک جنگ صنعتی است که هر کسی بیشترین سلاح ها را در دراز مدت تولید کند احتمالا برند خواهد شد و حتی بدون کره شمالی هم روسیه افراد بیشتری در خط مقدم دارد.

حال که روسیه امکان استفاده از سلاح هسته‌ای را نیز در دستور کار خود قرار داده است، نه تنها از نیروی انسانی بیشتری برخوردار است، بلکه توان آن برای تهدید اروپا نیز افزایش پیدا کرده است.

خبر جوان 

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها