بیماری توت فرنگی یک بیماری التهابی پوستی تحت مزمن، غیر ناتوان کننده و غیر کشنده خاص ماهی قزل آلای رنگین کمان، که در 25 سال گذشته شناخته شده است. شیوع بیماری تا 80 درصد است و این بیماری، ماهی هایی از طول 15 سانتی متر تا اندازه بچه ماهی را درگیر میکند. داده های اپیزوتولوژیک نشان می دهد که بیماری توت فرنگی معمولاً ابتدا در پاییز ظاهر می شود و در زمستان و بهار بعد به اوج بروز می رسد.
ارگانیسم ایجاد کننده آن شناسایی نشده است اما اعتقاد بر این است که باکتری است. به طور معمول، ماهی مبتلا از این بیماری بهبود می یابد.
هیچ خطری برای انسان یا سایر حیوانات ندارد ولی با این حال این بیماری نیز جزء بیماری هایی به شمار می رود که منجر به خسارات جبران نا پذیر اقتصادی در مراکز پرورشی آبزیان می شود زیرا خریداران علاقه ای به خرید ماهی ای که از نظر ظاهری دارای علائم بیماری است ندارند.
لازم به ذکر است از علائمی بالینی ای که نشان دهنده ی بروز این بیماری است، ظهور ضایعات قرمز روشن، برجسته، محدود، زخمی و ضایعاتی در پوست است که معمولاً تا 3 سانتی متر یا بیشتر قطر دارند.