آخرین اخبار
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۶
فضیلت و ثواب ذکر  الحمد لله کما هو أهله در اسلام
بازدید:۲۸۸۸
صد آنلاین | ذکر «الحمد لله کما هو أهله» یکی از اذکار مهم در اسلام است که به معنای "تمام حمدها مخصوص خداوند است، همان‌طور که او شایسته این ستایش‌ها است" می‌باشد.
کد خبر : ۱۲۵۴۸۷

به گزارش صد آنلاین،  این ذکر پر فضیلت، علاوه بر عظمت معنوی، ثواب بسیار زیادی دارد که در احادیث اسلامی به آن اشاره شده است. در این مطلب، به بررسی ثواب و فضیلت این ذکر، به همراه توضیحات بیشتر در مورد آن می‌پردازیم.

 

 

ثواب ذکر «الحمد لله کما هو أهله»

بر اساس روایات اسلامی، گفته شده است که هر شخصی که این ذکر را بگوید، فرشتگان آسمانی از نوشتن پاداش آن ناتوان خواهند شد. در حدیثی از امام صادق علیه‌السلام آمده است:

 

 

«هر که بگوید الحمد لله کما هو أهله، نویسندگان آسمان از نوشتن پاداش او درمانده می‌شوند. عرض کردم چگونه؟ فرمودند: فرشتگان می‌گویند: خدایا ما از غیب آگاهی نداریم، و خداوند می‌فرماید: هر چه بنده‌ام گفته است، بنویسید و ثواب آن بر عهده من است.»

 

 

این حدیث نشان می‌دهد که ثواب این ذکر بسیار عظیم است و فرشتگان از محاسبه کامل آن ناتوان هستند.

 

 

معنی و مفهوم «الحمد لله کما هو أهله»

عبارت «الحمد لله کما هو أهله» به معنای حمد و ستایش خداوند به گونه‌ای است که شایسته مقام و عظمت اوست. این ذکر اشاره به این دارد که هیچ ستایشی نمی‌تواند به طور کامل حق خداوند را ادا کند و حمدی که شایسته اوست، تنها در علم و اراده خداوند می‌گنجد.

  • حمد: به معنای ستایش و تمجید است که در اینجا به تمامی صفات و ویژگی‌های خداوند اشاره دارد.
  • کما هو أهله: یعنی حمد باید به گونه‌ای باشد که شایسته مقام عظمت خداوند باشد و هیچ‌گونه نقص یا محدودیتی در آن وجود نداشته باشد.

 

 

تفاوت «الحمد لله» و «الحمد لله کما هو أهله»

  • الحمد لله: این عبارت به معنای "تمام حمدها مخصوص خداوند است" و به طور کلی به شکرگزاری و ستایش از خداوند اشاره دارد.
  • الحمد لله کما هو أهله: این عبارت به معنای "حمد خداوند به گونه‌ای که شایسته اوست" است و تأکید بر عظمت و شایستگی خداوند برای حمد و ستایش دارد.

 

 

آیا ذکر «الحمد لله کما هو أهله» در تشهد قابل گفتن است؟

در خصوص استفاده از این ذکر در تشهد، گفته شده که می‌توان این عبارت را قبل از تشهد در نماز گفت و هیچ اشکالی به صحت نماز وارد نمی‌آید. البته باید این ذکر را با قصد ذکر گفت، نه به‌عنوان بخشی از متن تشهد. حضرت امام (ره) نیز فرموده‌اند که در صورت قصد ذکر، هیچ مانعی ندارد.

 

 

خلاصه:

ذکر «الحمد لله کما هو أهله» نشان‌دهنده عظمت و شایستگی خداوند برای حمد و ستایش است. طبق روایات اسلامی، این ذکر دارای ثواب بی‌پایانی است که فرشتگان نیز از نوشتن پاداش آن عاجز هستند. استفاده از این ذکر در زندگی روزمره مسلمانان به عنوان یک یادآوری از عظمت خداوند اهمیت زیادی دارد و به تقویت ارتباط با خداوند کمک می‌کند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها
عیدی 1404 کارگران، کارمندان و بازنشستگان تعیین شد