به گزارش صد آنلاین، روغن آجیل چه ارزش غذایی و چه همه کاره بودن، بخش بزرگی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد. یکی از گزینه های محبوب در این بخش، روغن گردو است که به دلیل مشخصات تغذیه ای و فواید سلامتی اش شناخته شده است. این روغن که از انواع مختلف گردو ساخته شده است، می تواند به بهبود سلامت قلب، حمایت از توانایی های شناختی و کاهش سطح قند کمک کند. همچنین منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری است و التهاب را کاهش می دهد. می توانید آن را با اضافه کردن آن به اسموتی ها و غذاهای پخته شده یا ریختن آن روی سالاد در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. با این حال، مراقب باشید زیرا مصرف بیش از حد می تواند منجر به عوارض جانبی مانند افزایش وزن و مشکلات گوارشی شود.
روغن گردو، منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان ها، فواید بی شماری برای سلامت کلی، پوست و موی شما دارد.
روغن، افزودنی مغذی به رژیم غذایی شما، ممکن است به طور قابل توجهی سلامت قلب و عروق شما را تقویت کند. همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases مشخص شده است، حاوی سطوح بالایی از آلفا لینولنیک اسید (ALA)، یک اسید چرب امگا ۳ است که برای سلامت قلب ضروری است. نشان داده شده است که ALA کلسترول LDL (بد) را کاهش می دهد، که می تواند شریان ها را مسدود کند، در حالی که کلسترول HDL (خوب) را نیز افزایش می دهد، که به حذف پلاک از شریان ها کمک می کند. این تعادل سالم کلسترول برای جلوگیری از بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر عوارض قلبی عروقی ضروری است.
این روغن علاوه بر خواص محافظتی قلب، نقش حیاتی در حفظ سلامت مغز نیز دارد. آلفا لینولنیک اسید (ALA) موجود در آن برای عملکرد مغز، حمایت از توانایی های شناختی، حافظه و خلق و خوی ضروری است. مصرف منظم روغن گردو ممکن است به جلوگیری از زوال شناختی کمک کند، یک نگرانی رایج با افزایش سن. علاوه بر این، آنتیاکسیدانهای موجود در این روغن میتوانند به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیب کمک کنند و خطر بیماریهای تخریبکننده عصبی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهند، همانطور که در مطالعهای که در مجله Nutrients منتشر شد، یافت شد. با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود، می توانید مغز خود را تغذیه کرده و از عملکرد مطلوب آن در طول زندگی خود پشتیبانی کنید.
این روغن می تواند یک مکمل ارزشمند برای رژیم غذایی دیابتی باشد. حاوی پلی فنول ها، ترکیبات زیست فعالی است که نشان داده شده است که حساسیت به انسولین را افزایش می دهند. انسولین هورمونی است که مسئول تنظیم سطح قند خون است. با بهبود حساسیت به انسولین، روغن گردو می تواند به بدن شما کمک کند تا از گلوکز به طور موثرتری استفاده کند و از افزایش قند خون جلوگیری کند. این می تواند منجر به کنترل بهتر قند خون و کاهش خطر عوارض مرتبط با دیابت، مانند بیماری قلبی، آسیب عصبی و بیماری کلیوی شود. بر اساس مطالعه ای که در مجله بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم منتشر شده است، مصرف این روغن (۱۵ گرم در روز به مدت سه ماه) سطح گلوکز خون را بهبود می بخشد. گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه می تواند یک راه ساده و در عین حال موثر برای حمایت از مدیریت دیابت شما باشد.
این یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین E است که مصرف آن را به یکی از بهترین راه های طبیعی برای کاهش التهاب در بدن تبدیل می کند، مطالعه ای که در مجله غذاهای کاربردی منتشر شده است، بیان می کند. التهاب مزمن، حالت پایدار التهاب با درجه پایین، در طیف وسیعی از مشکلات سلامتی، از جمله بیماری قلبی، آرتریت و دیابت نقش دارد. با مصرف روغن گردو، به طور بالقوه می توانید به کاهش پاسخ التهابی بدن خود کمک کنید و خطر ابتلا به این بیماری ها و سایر بیماری های مزمن را کاهش دهید. خواص ضد التهابی این روغن آن را به یک رژیم غذایی سالم برای افرادی که به دنبال بهبود سلامت کلی خود هستند تبدیل کرده است.
زمانی که روغن به مقدار مناسب مصرف شود، می تواند از تلاش های مدیریت وزن حمایت کند. چربی های سالم موجود در روغن گردو می تواند به شما کمک کند احساس سیری و رضایت داشته باشید و کالری دریافتی شما را کاهش دهد. علیشا جسوانی، متخصص تغذیه میگوید: این میتواند به ویژه برای افرادی که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن سالم دارند مفید باشد. با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود، به طور بالقوه می توانید کنترل اشتهای خود را بهبود ببخشید و انتخاب های غذایی سالم تری داشته باشید و در نهایت به اهداف کاهش وزن خود کمک کنید.
همچنین یک مکمل فوق العاده برای روتین مراقبت از پوست شما است. به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی عمل می کند و به بازسازی و حفظ رطوبت در پوست شما کمک می کند. جسوانی میگوید: «وقتی روغن گردو به صورت موضعی استفاده میشود، یک سد محافظ بر روی پوست شما ایجاد میکند و از از دست دادن رطوبت جلوگیری میکند و به آن احساس نرمی، لطافت و هیدراته میدهد.» این می تواند به ویژه برای پوست های خشک یا حساس مفید باشد، زیرا این روغن می تواند به تسکین و تغذیه پوست کمک کند و خشکی و تحریک را کاهش دهد. بنابراین، اگر به دنبال مواد طبیعی برای آبرسانی شدید به پوست خود هستید، افزودن روغن گردو به رژیم مراقبت از پوست شما ممکن است مفید باشد.
این روغن یک آنتی اکسیدان طبیعی است، همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله Foods یافت شده است که می تواند به جلوگیری از پیری زودرس کمک کند. این آنتی اکسیدان ها از پوست شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، که مولکول های مضری هستند که باعث چین و چروک، خطوط ریز و سایر نشانه های پیری می شوند. روغن گردو با خنثی کردن رادیکال های آزاد ممکن است به زیبایی و جوانی پوست شما کمک کند. استفاده منظم از روغن گردو، چه به صورت موضعی و چه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، ممکن است به کاهش علائم ظاهری پیری و ایجاد پوستی شفاف و درخشانتر که همیشه آرزویش را داشتید، کمک کند.
روغن گردو یک ماده طبیعی مراقبت از مو است که می تواند فولیکول های مو شما را تغذیه کرده و رشد موهای سالم را تقویت کند. این ماده حاوی اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهایی است که میتوانند تارهای مو را تقویت کرده، شکستگی و شکافتگی انتهای مو را کاهش دهند.
این متخصص می گوید: با تامین مواد مغذی مورد نیاز موهایتان، می توان به بهبود ضخامت و حجم مو کمک کرد. علاوه بر این، می تواند درخشندگی طبیعی به موهای شما بیافزاید و آن را سالم و شاداب کند. استفاده از این روغن در روتین مراقبت از مو، چه از طریق ماساژ پوست سر و چه از طریق ماسک مو، می تواند راهی ساده و در عین حال موثر برای دستیابی به موهای قوی تر، سالم تر و زیباتر باشد.
در اینجا چند راه ساده برای افزودن این روغن به برنامه روزانه خود برای بهره مندی از مزایای آن آورده شده است:
در حالی که مصرف آن به طور کلی بی خطر است، برخی افراد ممکن است عوارض جانبی مانند موارد زیر را تجربه کنند:
ذکر این نکته ضروری است که این عوارض جانبی نسبتاً نادر هستند. اگر پس از مصرف روغن با عوارض جانبی مواجه شدید، مصرف آن را قطع کرده و با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.