به گزارش صد آنلاین، در روایات اسلامی، خروج دجال به عنوان یکی از نشانههای دوران ظهور و برپایی قیامت ذکر شده است. او فردی با چهرهای کریه، مویی تابدار و کلمه «کفر» که بر پیشانیاش حک شده، توصیف میشود. همچنین در احادیث اسلامی، دجال دارای چشم راست کوری است که به شکل حبهای انگور برآمده و به باور شیعیان، چشم سالم او در وسط پیشانیاش قرار دارد.
دجال در آخرالزمان، از شرق و احتمالاً از خراسان ظهور خواهد کرد و با انجام کارهای شگفتانگیز، جمع زیادی از مردم را فریب میدهد. او در اورشلیم ادعای خدایی میکند و در نهایت پس از حکمرانی ۴۰ روز یا ۴۰ سال، به دست حضرت عیسی (ع) یا امام زمان (عج) کشته میشود. برخی روایات میگویند که او در جزیرهای در اقیانوس هند به سر میبرد و صدای موسیقی از آنجا به گوش میرسد.
پیامبر (ص) درباره دجال فرمودهاند که هیچ پیامبری بدون ترساندن قومش از دجال به رسالت نرسیده است. دجال بر الاغی که فاصله دو گوشش یک میل است، خروج میکند و همراه او بهشت و دوزخ، کوهی از نان و نهری از آب وجود دارد. پیروان او عمدتاً یهودیان و زنان و اعراب هستند و او به همه کرانههای زمین جز مکه و مدینه میگذرد.
در روایات اهل سنت، دجال به عنوان موجودی با عمر طولانی توصیف میشود که ادعای ربوبیت میکند و دارای تواناییهای شگفتانگیز است. بعضی از نویسندگان اسلامی دجال را عنوانی عمومی برای افرادی میدانند که با تزویر و فریب به فریب مردم میپردازند.
در روایات شیعه نیز، دجال در زمانی که مردم گناهان زیادی مرتکب شوند و نیکی را بد و بدی را نیک بدانند، ظهور خواهد کرد. حضرت علی (ع) به توصیف دجال پرداخته و او را در حالتی توصیف کردهاند که در آن مردم در قحطی شدید قرار دارند.
دجال در ادیان پیش از اسلام نیز به نوعی وجود دارد. در کتاب انجیل، دجال به معنای دروغگو و گمراهکننده به کار رفته و داستان خروج دجال در آن زمان نیز در انتظار بوده است. در نهایت، برخی علمای مسیحی دجال را به عنوان شخصی که در آخرالزمان قیام کرده و در برابر مسیح قرار میگیرد، توصیف میکنند.
احتمالاتی درباره دجال وجود دارد که به طور خلاصه شامل این موارد است:
با توجه به روایات مختلف، دجال به عنوان موجودی مرموز و شیطانی در تاریخ ادیان باقی مانده و در انتظار ظهورش، سوالات و تردیدهای زیادی در ذهنها شکل میگیرد.