آخرین اخبار
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
اعتراف کی‌یف به عقب نشینی ارتش از جبهه دونتسک
بازدید:۲۳۴
صد آنلاین | مخالفت روسیه با "سناریوی آلمانی" برای اوکراین، اعتراف کی‌یف به عقب نشینی ارتش از جبهه دونتسک، گسترش تحریم‌های ضدروسی آمریکا برای ممانعت از دور زدن محدودیت‌ها و تکذیب مذاکره با اوکراین برای توقف حملات توسط کرملین، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۱۲۳۶۰۲

به گزارش صد آنلاین، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از افشا شدن درخواست این کشور برای دریافت موشک‌های دوربرد "تام‌هاوک" از آمریکا ابراز نارضایتی کرد. وی یادآور شد که این اطلاعات کاملاً محرمانه بوده و تنها اوکراین و کاخ سفید از آن آگاه بودند. زلنسکی همچنین از اینکه این موضوع به اطلاع عموم رسیده، خشمگین شده است.

 

 

 

 

 روزنامه "نیویورک تایمز" اخیراً گزارش داد که زلنسکی از دولت آمریکا خواستار دریافت موشک‌های تام‌هاوک شده است. این موشک‌ها دارای برد 1500 مایل هستند که هفت برابر بیشتر از سیستم‌های موشکی ATACMS است.

زلنسکی در دیدار با نمایندگان رسانه‌های برجسته اروپایی به این موضوع واکنش نشان داده و گفت: «وقتی بسیاری از کشورها شروع به حمایت از طرح پیروزی ما کردند، می‌بینید که چه چیزهایی در رسانه‌ها منتشر می‌شود - آن‌ها گفتند که اوکراین خواستار دریافت موشک‌های دوربرد بسیاری، از جمله تام‌هاوک است. حالا باید این مسئله را چگونه درک کنیم؟ یعنی هیچ چیز محرمانه‌ای بین شرکای ما وجود ندارد؟»

طبق گزارش نشریه "پولیتیکو"، درخواست زلنسکی برای انتقال موشک‌های تام‌هاوک در چارچوب بسته "بازدارندگی غیرهسته‌ای" به کی‌یف، واکنش‌های منفی در رسانه‌ها به همراه داشته است که مقامات اوکراینی را سردرگم کرده است. یکی از مقامات اوکراینی نیز مدعی شده که واشنگتن درخواست کی‌یف برای دریافت موشک‌های کروز را بررسی کرده و واکنش مثبتی به آن نشان داده است.

در این رابطه، سرهنگ بازنشسته و کارشناس نظامی، آناتولی ماتویچوک معتقد است که ایالات متحده احتمالاً از ارسال موشک‌های تام‌هاوک به اوکراین خودداری خواهد کرد. او بیان کرد که تنها متخصصان برجسته می‌توانند این تسلیحات پیشرفته را مورد استفاده قرار دهند و اوکراین فاقد چنین متخصصانی است.

موشک‌های تام‌هاوک به عنوان یکی از قدرتمندترین تسلیحات نظامی آمریکا شناخته می‌شوند و در زرادخانه نیروی دریایی این کشور، از جمله ناوگان زیردریایی، جایگاه ویژه‌ای دارند. مشابه این موشک‌های آمریکایی در ارتش روسیه، موشک‌های "کالیبر" هستند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و هشتاد و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

انهدام 21 پهپاد مهاجم اوکراینی در مناطق مختلف روسیه طی شب گذشته

وزارت دفاع روسیه صبح امروز، پنجشنبه، اعلام کرد که نیروهای پدافند هوایی این کشور طی شب گذشته 21 پهپاد مهاجم اوکراینی را بر فراز مناطق مختلف روسیه رهگیری و منهدم کردند.

در بیانیه‌ای که در کانال تلگرام وزارت دفاع منتشر شده، آمده است: «در طول شب گذشته، تلاش‌های رژیم کی‌یف برای انجام حملات تروریستی دوباره با استفاده از پهپادهای از نوع هواپیما به اهدافی در عمق خاک فدراسیون روسیه خنثی شد.»

طبق این اطلاعات، هشت پهپاد در آسمان منطقه راستوف، پنج پهپاد در منطقه کورسک، سه پهپاد در منطقه ولگوگراد، دو پهپاد در منطقه بریانسک، و یک پهپاد بر فراز مناطق بلگوراد و وارونژ منهدم شدند. همچنین، یک پهپاد مهاجم دیگر نیز در آب‌های ساحلی دریای سیاه رهگیری و سرنگون شد.

روز چهارشنبه نیز وزارت دفاع روسیه گزارش داده بود که طی شب گذشته 23 پهپاد اوکراینی را بر فراز شش منطقه مختلف روسیه منهدم کرده است.

 

 

 



غیرقابل‌قبول بودن "سناریوی آلمانی" برای اوکراین در روسیه

رودین میروشینک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه روسیه در امور مرتبط با جنایات کی‌یف، اعلام کرد که مسکو نمی‌تواند با "سناریوی آلمانی" برای حل‌وفصل درگیری نظامی اوکراین موافقت کند. بر اساس این سناریو، اوکراین در ازای صرف‌نظر از ادعاهای ارضی خود نسبت به مناطق الحاقی به روسیه، به ائتلاف ناتو ملحق می‌شود.

این دیپلمات روس تأکید کرد: «پیوستن هر بخشی از اوکراین به ناتو غیرقابل‌پذیرش است و تنها به‌عنوان تلاشی برای تشدید بیشتر مناقشه تلقی می‌شود. پیشرفت قبلی ناتو در کشورهای اروپای شرقی باعث بروز درگیری فعلی در اوکراین شد و تلاش‌های بیشتر در این راستا نمی‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای برای حل‌وفصل در نظر گرفته شود.»

به گفته میروشینک، آمریکا از استقرار نیروهای خود در اوکراین هراس دارد، زیرا این اقدام احتمال کشیده شدن ناتو به درگیری را در پی دارد. وی افزود: واشنگتن همچنان از اوکراین به‌عنوان یک نیروی نیابتی استفاده می‌کند تا «آتش درگیری را از طریق دیگران دامن بزند.»

این سناریو به رویدادهای پس از جنگ جهانی دوم در آلمان اشاره دارد، زمانی که تنها بخش غربی این کشور (آلمان غربی) در سال 1955 به ائتلاف ناتو پیوست، در حالی که آلمان شرقی بعداً به عضو پیمان ورشو تبدیل شد.

به عقیده کارشناسان، استقرار زیرساخت‌های ناتو در اوکراین در صورت اجرای "سناریوی آلمانی" اجتناب‌ناپذیر خواهد بود و این موضوع تهدیدی مستقیم برای امنیت روسیه محسوب می‌شود و مسکو با آن موافقن نخواهد کرد.

یک تحلیل‌گر فرانسوی نیز یادآور شد که وضعیت بی‌طرف اوکراین برای مسکو یک "خط قرمز" است که غرب نباید از آن عبور کند. وی افزود: «در غرب فراموش کرده‌اند که اوکراین با زمین‌های وسیع خود همواره به‌عنوان پایگاهی برای حمله به مناطق مرکزی روسیه استفاده شده است. از این رو، برای مسکو حیاتی است که هیچ نیروی دارای تمایلات خصمانه‌ با موشک‌های قادر به رسیدن به پایتخت طی چند دقیقه در این منطقه مستقر نشود.»

 

 



انتقاد نبنزیا از نشست سازمان یافته شورای امنیت توسط غرب درباره اوکراین

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که کشورهای غربی در شورای امنیت بار دیگر با برگزاری یک نشست جدید درباره درگیری اوکراین "باز هم به پایین‌ترین حد ممکن رسیده و رکورد جدیدی از بی‌اخلاقی ثبت کردند.

وی گفت: «هدف مربیان غربی زلنسکی این است که به هر قیمتی وضعیت نامطلوب کنونی اوکراین را مخفی کنند، زیرا می‌تواند بر نگرش رأی‌دهندگان در کشورهایشان تأثیر منفی بگذارد. اما به نظر می‌رسید که حتی برای آن‌ها که مدت‌هاست به روش "به احتمال زیاد" و بی‌پروا عمل می‌کنند، حد و مرزی برای انتشار آشکار اطلاعات نادرست وجود دارد. اما امروز واشنگتن، لندن و همراهانشان در این سالن بار دیگر بار دیگر از لحاظ اخلاقی یا اصولی به حداقل ممکن رسیده و از معیارهای معمول پایین‌تر رفته‌اند.»

این دیپلمات روس افزود که با آگاهی از درخواست برای برگزاری این نشست جدید در شورای امنیت، روسیه بار دیگر از «وقاحت و معیارهای دوگانه» همتایان غربی خود شگفت‌زده شد.

نبنزیا همچنین همتای بریتانیایی خود، باربارا وودوارد را برای بازدید از روسیه پس از اظهارات او درباره "روسیه فقیر" دعوت کرد و با قدردانی از "نگرانی عاطفی" وی نسبت به بودجه دولت روسیه هشدار داد که در صورت سفر به روسیه ممکن است با واقعیت‌هایی مواجه شود که او را ناامید کند.

 

 



گسترش فهرست تحریم‌های ضدروسی توسط آمریکا

ایالات متحده فهرست تحریم‌های ضدروسی خود را گسترش داد. این موضوع در اطلاعیه‌ای که روز چهارشنبه در وب‌سایت رسمی وزارت خزانه‌داری آمریکا منتشر شده، اعلام شده است. در چارچوب این گسترش گروهی از شهروندان و شرکت‌هایی از روسیه، چین، ترکیه و سایر کشورها به فهرست تحریم‌ها افزوده شده‌اند. از جمله افراد مشمول تحریم، پنج نفر از معاونان وزیر دفاع روسیه نام برده شده‌اند.

در میان نهادهای مشمول تحریم، دو شرکت وابسته به "راس‌.اتم"روسیه، موسسه هوانوردی مسکو و شرکت علمی-تولیدی "ازوزدا" به چشم می‌خورند. علاوه بر آن‌ها، شهروندان و شرکت‌هایی از چین، ترکیه و کشورهای دیگر نیز در این فهرست قرار دارند.

 



بلینکن: تحریم‌های جدید آمریکا اقدامی برای جلوگیری از دور زدن محدودیت‌ها

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده شب گذشته اعلام کرد که تحریم‌های جدید آمریکا که نزدیک به 400 فرد و نهاد را شامل می‌شود، با هدف مقابله با دور زدن تحریم‌های قبلی وضع شده‌اند.

بلینکن که سخنانش توسط بخش مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، تأکید کرد که این تحریم‌ها برای مسدود کردن راه‌های دور زدن محدودیت‌ها هستند که ظاهراً از طریق کشورهای ثالث انجام می‌شود و همچنین شامل مقامات بلندپایه وزارت دفاع روسیه، شرکت‌های دفاعی و افرادی است که در توسعه صنایع انرژی و صادرات روسیه همکاری دارند.

محتوای گفت‌وگوی ووچیچ با پوتین در مورد اوضاع اوکراین

الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان، اعلام کرد که در جریان گفت‌وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در تاریخ 20 اکتبر، درباره وضعیت اوکراین بحث و تبادل نظر کرده است. ووچیچ در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت: «پوتین با قاطعیت تاکید کرد که بطور قطع تمامی اهداف تعیین شده برای عملیات ویژه نظامی محقق خواهد شد.»

به گفته ووچیچ، دو طرف همچنین درباره قرارداد سه‌ساله صربستان برای واردات گاز روسیه که در سال 2025 به پایان می‌رسد، نیز گفتگو کردند.

 

 



اذعان زلنسکی به عقب نشینی ارتش اوکراین در جبهه به دلیل کمبود پرسنل نظامی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعتراف کرد که نیروهای مسلح این کشور به دلیل کمبود نیروی انسانی در جبهه در حال عقب نشینی از مواضع خود هستند. وی گفت: «زمانی که انتخاب بین ماندن و کشته شدن باشد، طبیعتاً باید عقب نشینی کرد تا جان بچه‌ها و سربازان ما نجات پیدا کند.»

زلنسکی یادآور شد که در روزهای اخیر گزارش‌هایی از میدان نبرد می‌رسد که نشان از برتری نظامی قابل‌توجه نیروهای مسلح روسیه دارد و به‌طور مثال، نسبت تعداد نیروها حتی به «یک به هشت» هم رسیده است.

در رابطه با پیشروی موفق ارتش روسیه در جبهه دونتسک، سرهنگ دانیل دیویس، افسر بازنشسته ارتش آمریکا ابراز عقیده کرد که پس از عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از شهر سلیدوو در سرزمین دونتسک، ادامه نبرد برای آن‌ها بی‌فایده است. دیویس در مصاحبه با کانال یوتیوب "Deep Dive" تأکید کرد: «در چنین شرایطی ادامه نبرد دیگر هیچ معنایی ندارد.»

این افسر آمریکایی همچنین تأیید کرد که شهر سلیدوو توسط نیروهای مسلح روسیه تصرف شده و با توجه به میزان تلفات نیروهای مسلح اوکراین چه از نظر نیروی انسانی و چه از نظر از دست دادن اراضی، پایان کار ارتش اوکراین آشکار است.

روز چهارشنبه مقامات محلی جمهوری مردمی دونتسک، اعلام کرد که نیروهای اوکراینی از شهر کوراخوف در دونتسک نیز عقب‌نشینی را آغاز کرده‌اند. وی افزود که پس از آزادسازی سلیدوو، کنترل مناطق مجاور آغاز شده و فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین به خوبی می‌داند که سربازان روسیه به سرعت به پشت خطوط دفاعی نیروهای اوکراینی در کوراخوف خواهند رسید.

 

 



قصد کی‌یف برای مسدودسازی کامل ورود و خروج از شهر کراسنوآرمییسک

مقامات اوکراین قصد دارند شهر کراسنوآرمییسک (که به زبان اوکراینی پوکروفسک نامیده می‌شود) را برای اهداف دفاعی به‌طور کامل به روی ورود و خروج مردم غیرنظامی ببندند.

سرگی دوبریاک، فرمانده نظامی منصوب کی‌یف برای این شهر، روز چهارشنبه این موضوع را فاش کرد. وی مشخص نکرد که این مسدودسازی کامل چه زمانی رخ خواهد داد، اما اعلام کرد که حومه‌های شهر در حال حاضر بسته می‌شوند. دوبریاک از ساکنان خواست که پیش از بستن کامل شهر، آنجا را ترک کنند.

بر اساس آمار رسمی، در این شهر همچنان نزدیک به 12 هزار نفر سکونت دارند. نیروهای مسلح روسیه در چند کیلومتری شهر مستقر هستند و ند روز قبل شهر سلیدوو، در مجاورت آن را تحت کنترل خود درآورده‌اند. کراسنوآرمییسک یک گره مهم دفاعی و منقطه پشتیبانی اصلی برای نیروهای مسلح اوکراین در کل منطقه محسوب می‌شود.

روز گذشته، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نیروهای توپخانه‌ از گروه "مرکز"، پایگاه مخفی مجهز به سلاح سنگین نیروهای مسلح اوکراین در محور کراسنوآرمییسک را هدف قرار داده‌اند.

 

 



اعتراض روسیه به فنلاند به دلیل توقیف املاک

ماریا لییوالا، سفیر فنلاند در مسکو، روز چهارشنبه در پی توقیف 45 ملک متعلق به روسیه توسط مقامات فنلاندی، به وزارت امور خارجه روسیه احضار شد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اعتراض شدید نسبت به اقدامات مقامات قضایی فنلاند که بر 45 ملک متعلق به فدراسیون روسیه توقیف اعمال کرده‌اند، به سفیر این کشور ابلاغ شد. مسکو همچنین از مقامات فنلاند خواست تا این تصمیم غیرقانونی را که به وضوح مفاد کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک 1961 را نقض می‌کند، به سرعت بررسی کنند.

پیش از این، رئیس خدمات قضایی فنلاند اعلام کرد که این کشور ممکن است به توقیف دارایی‌های روسیه ادامه دهد. طبق تصمیم دادگاه منطقه‌ای هلسینکی، احتمالاً توقیف به ارزش 4.2 میلیارد دلار صورت خواهد گرفت.

دو روز قبل گزارش شد که دارایی‌های روسیه در فنلاند به دلیل شکایت شرکت اوکراینی "نفت‌وگاز" توقیف شده‌اند.

کرملین ادعای فایننشال تایمز درباره مذاکره با کی‌یف برای توقف حملات را "اطلاعات جعلی" خواند

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گزارش‌های رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه روسیه و اوکراین در حال مذاکره برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی هستند را "اطلاعات جعلی" دانست.

وی به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر اطلاعات جعلی بسیاری وجود دارد که هیچ ارتباطی با واقعیت ندارند. حتی معتبرترین رسانه‌ها از انتشار چنین اطلاعاتی خودداری نمی‌کنند.»

پسکوف تأکید کرد که مقاله منتشر شده در روزنامه "فایننشال تایمز" نیز یکی از همین اطلاعات نادرست است. وی یادآور شد که موضع روسیه در مورد طرح صلح که تابستان امسال توسط ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بیان شده، کاملاً روشن است. در این طرح آمده که نیروهای اوکراینی باید از سرزمین‌های متعلق به روسیه، از جمله مناطق جدید این کشور، خارج شوند.

 

 



پیشتر، روزنامه "فایننشال تایمز" گزارشی منتشر کرده بود مبنی بر اینکه روسیه و اوکراین در حال مذاکره برای توقف متقابل حملات به زیرساخت‌های انرژی هستند. این روزنامه بریتانیایی در این خصوص به اطلاعاتی از یک دیپلمات نزدیک به این موضوع استناد کرده بود.

تسنیم
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها