به گزارش صد آنلاین، تمام مراجع تقلید تماس جسمی میان دختر و پسر نامحرم را حرام میدانند، حتی اگر طرف مقابل مسلمان نباشد یا در خارج از کشور زندگی کند. تنها در صورتی که دست دادن از روی دستکش صورت گیرد و طرفین قصد لذت نداشته باشند، این عمل مجاز است.
مراجع تقلید بهطور کلی تأکید کردهاند که دست دادن با نامحرم جایز نیست مگر در موارد خاص که حایلی وجود داشته باشد یا ضرورت خاصی مطرح شود.
امام خمینی (ره) فرمودهاند: «دست زدن به بدن زن نامحرم حتی به صورت دست و صورت او، مگر از روی دستکش و پارچه، جایز نیست. همچنین، تماس باید بدون قصد سوء و بدون فشار دست باشد.»
آیتالله مکارم شیرازی تأکید دارند که دست دادن با زنان نامحرم بهویژه در ملا عام و بدون حایل حرام است و بر اهمیت حفظ فرهنگ اسلامی تأکید میکنند.
دست دادن با نامحرم، اگرچه برای برخی افراد تحریکآمیز نیست، اما میتواند زمینهساز ارتباطات نامشروع باشد. این موضوع به حساسیتهای مختلف افراد بستگی دارد و برخی افراد ممکن است به راحتی تحریک شوند.
دست دادن با زن نامحرم، چه فامیل باشد و چه غیر فامیل، طبق فتاوای تمام مراجع حرام است. حتی اگر ترک این عمل موجب ناراحتی یا قطع رابطه فامیلی شود، در برخی موارد ممکن است جایز باشد، اما در هر صورت باید از حائل استفاده شود.
برخی مراجع بر این باورند که اگر نابالغها خوب و بد را تشخیص میدهند، دست دادن با آنها حرام است. اما در موارد خاص، برخی از مراجع مجازاتی را برای این عمل در نظر گرفتهاند.
آیتالله سیستانی در خصوص دست دادن با زنان غیر مسلمان خارج از کشور، تأکید میکنند که در شرایط اضطراری و با وجود حائل، این عمل جایز است. اما به طور کلی، دست دادن با زنان کافر حرام است.
در متون دینی، مجازاتهایی برای دست دادن با نامحرم ذکر شده است. پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند که کسی که با زن نامحرم دست دهد، در روز قیامت به زنجیر کشیده خواهد شد. همچنین امامان معصوم (ع) بر حرمت این عمل تأکید کردهاند و خواستار استفاده از حائل بین مردان و زنان نامحرم هستند.
آیات قرآن نیز به این موضوع اشاره کرده و به مؤمنان دستور دادهاند که از نگاه به نامحرمان پرهیز کنند و دامان خود را حفظ کنند. این آیات به تأکید بر اهمیت حجاب و پرهیز از تماس جسمی با نامحرمان پرداختهاند.