به گزارش صد آنلاین، بسیاری از کودکان خردسال در خوردن گوشت مشکل دارند. برخی از کودکان ممکن است طعم آن را دوست نداشته باشند و برخی ممکن است بگویند طعم و بافت گوشت را دوست ندارند.
گوشت، تخم مرغ و غذاهای پروتئینی گیاهی مانند حبوبات و توفو منبع پروتئین، آهن و غیره هستند؛ مواد مغذی و آهن موجود در منابع گوشت توسط بدن نسبت به آهن از منابع پروتئینی گیاهی، بهتر جذب می شود.
خوردن غذاهای غنی از ویتامین C (مانند گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای) با منابع پروتئینی گیاهی به افزایش جذب آهن از این غذاها کمک خواهد کرد.
فراموش نکنید که :
اگر کودک شما گیاهخوار است یا انواع گوشت مانند گوشت گاو، گوشت بره، بز، مرغ، بوقلمون یا ماهی را دوست ندارد جایگزین های گیاهی گوشت را امتحان کنید مانند:
این غذاها دارای مواد مغذی مشابهی هستند و به کودک شما کمک می کنند نیازهای غذایی خود را تامین کند.
فراموش نکنید که: آجیل کامل، دانه ها و ادامام ممکن است برای کودکان زیر چهار سال خطر خفگی ایجاد کند. بیشتر دقت کنید!
راهنمای غذای کانادا توصیه می کند که یک چهارم غذاهایی که هرروز می خوریم باید از مواد غذایی پروتئینی باشند.
• سعی کنید غذاهای پروتئینی گیاهی بیشتری انتخاب کنید.
• در هر وعده غذایی و هنگام مصرف تنقلات غذای پروتئینی هم ارائه دهید.
بسیاری پروتئین را مهم ترین درشت مغذی می دانند و گوشت بهترین منبع آن است. گوشت عمدتاً پروتئینی است و غنی از اسیدهای آمینه در زیستی ترین شکل آن است و به عبارتی آمینو اسیدها بلوک های ساختمانی حیاتی برای ماهیچه ها و استخوان ها هستند.
گوشت و فرآورده های حیوانی بهترین منابع اسیدهای چرب ضروری به ویژه چربی های اشباع شده هستند که نقش کلیدی در جذب ویتامین و رشد مغز و چشم کودک نوپا دارند.
گوشت یکی از بهترین منابع آهن و یکی از تنها منابع آهن هِم فوق زیستی است. آهن یک جزء کلیدی در کمک به تولید گلبول های قرمز خون است.
گوشت همچنین سرشار از روی است که برای داشتن سیستم ایمنی سالم و پوست سالم مهم است.
گوشت سرشار از بسیاری از ویتامین های B است، ویتامین B12 به ویژه برای عملکرد صحیح سیستم عصبی بسیار مهم است. ویتامین B12 تنها به طور طبیعی در محصولات حیوانی یافت می شود. برخی از غذاهای دیگر مانند غلات فرآوری شده و نان با ویتامین های B مصنوعی غنی شده اند.
گوشت سرشار از مواد مغذی است که کودکان برای رشد و نمو به آن نیاز دارند. در حالی که برخی از این مواد مغذی در غذاهای گیاهی یافت می شوند، اغلب از نظر مواد مغذی متراکم نیستند و همچنین به شکل هایی هستند که زیستی کمتری دارند. به عنوان مثال، آهن محصولات حیوانی به عنوان آهن هِم یافت میشود، شکلی از آهن که برای بدن بسیار قابل استفاده است. آهن همچنین در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج یافت می شود، اما به شکل غیرهم است که به نسبت هم کمتر جذب می شود.
بنابراین، اگر کودک گوشت نمی خورد، احتمال بیشتری برای مواجهه با کمبود مواد مغذی دارد. به طور خاص، گوشت منبع بسیار خوبی از پروتئین، چربی، آهن، روی و ویتامین B12 است.
کمبود پروتئین می تواند منجر به ضعف عضلانی، رشد ضعیف و تاخیر در رشد شود. با این حال، دریافت پروتئین کافی تنها دلیل مهم برای گنجاندن گوشت در رژیم غذایی کودک شما نیست، بلکه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که ارزش غذایی بالایی دارد!
چربی برای سلامت مغز، عملکرد سیستم ایمنی، تولید هورمون، جذب ویتامین و موارد دیگر ضروری است. منابع خوبی از چربیهای سالم (مانند آووکادو، نارگیل، زیتون، آجیل و دانهها) وجود دارد، اما گوشت مقدار زیادی چربی سالم نیز دارد.
آهن برای حفظ گلبول های قرمز سالم بسیار مهم است و کمبود آن می تواند منجر به کم خونی یا رشد شناختی ضعیف شود. غذاهای گیاهی حاوی مقداری آهن هستند اما شکل زیستی کمتری دارند. خوردن غذاهای غنی از ویتامین C در کنار غذاهای غنی از آهن می تواند به افزایش جذب آهن کمک کند. کسانی که با کمبود آهن مواجه هستند ممکن است نیاز به مصرف مکمل آهن داشته باشند. با این حال، بسیاری از مکملهای آهن میتوانند برای هضم سخت باشند و باعث یبوست شوند.
کمبود روی می تواند سیستم ایمنی و رشد کودک را به خطر بیندازد.
سطوح پایین ویتامین B12 می تواند منجر به کم خونی، خستگی و مشکلات عصبی شود.
سلامت نیوز