آخرین اخبار
۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۹
بازدید:۱۳۹
برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور دو کارشناس مسائل منطقه به بررسی آخرین شرایط و تحولات منطقه خصوصا نبرد در غزه و لبنان پرداختند.
کد خبر : ۱۲۰۳۴۰

گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور کیومرث یزدان پناه و عماد نجار کارشناس مسائل منطقه به بررسی آخرین تحولات غزه و لبنان پرداخت.

در ابتدای این گفتگو یزدان پناه اظهار کرد: با بررسی روند تحولات یک سال اخیر به این جمع بندی رسیدیم که اسرائیلی‌ها در مسیری بی بازگشت قرار گرفته‌اند و با درک آشفتگی خود به این جنایات دست می‌برند و آنها دیگر نمی‌توانند این آشفتگی را از دید جهانیان پنهان کنند.

وی ادامه داد:‌ تصور می‌شود که زیر ساخت‌های صهیونیست‌ها در اثر گستردگی این جنگ از همه  لحاظ‌ مانند زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی  خرج عظیمی را روی دست آن‌ها گذاشته است. کمک‌های انگلستان و فرانسه و مهمتر از همه آمریکایی‌ها نشان دهنده شرایط  ویژه صهیونیست‌ها است. آن‌ها  برای خارج شدن از گردابی که در آن دچار شده‌اند، سعی می‌کنند تا حدودی شرایط را ساماندهی کنند تا شرایط برای آن‌ها به ثبات برسد.

وی افزود: این موضوع بی‌سابقه بوده است که برای پوشش مشکلات اقتصادی خود ۳۰ میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را هزینه کند و استمرار این روند به معنای فراهم کردن بستر‌های فروپاشی از درون برای صهیونیست‌ها است.

یزدان پناه تاکید کرد:‌ اسرائیلی‌ها از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ در مجموع ۱۱ هزار فلسطینی را شهید کردند، طبعات این جنایات در کوتاه مدت دامن این رژیم را می‌گیرد.

نجار در ابتدای سخنان خود در این برنامه گفت: قبل از طوفان الاقصی جامعه صهیونیستی بحران‌های اقتصادی زیادی داشت و بعد از عملیات حماس فشار‌ها افزایش پیدا کرد و در کنار این موضوع مسائل دیگری مانند ایجاد نا امنی و کمبود امکانات و همچنین موضوع تبادل اسرا باعث اعتراضات ادامه دار در میان سرزمین‌های اشغال شده است.

وی ادامه داد: شهرک‌های اطراف نوار غزه و نزدیک به ۱۰۰ شهرک نیز در مناطق جنوبی لبنان تخلیه شده‌اند و این فشار‌ها بحران‌های اجتماعی زیادی را برای دولت نتانیاهو وارد کرده است.

وی گفت: شاهد بحران مهاجرت معکوس در سرزمین‌های اشغالی هستیم. در طول یک ساله گذشته طبق آمار صهیونیست‌ها که سانسور شدید نیز در آن وجود دارد میزان مهاجرت معکوس به بیش از  ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.

یزدان پناه درباره مقایسه این جنگ با جنگ لبنان و صهیونیست‌ها در سال ۲۰۰۶ گفت:‌ تفاوت ها‌ی زیادی وجود دارد و باید گفت افزایش توان حزب‌الله اکنون بی‌سابقه است.

وی تاکید کرد: لبنان از سال  ۲۰۱۸ گرفتار بحران داخلی مالی است و این صهیونیست‌ها را گستاخ‌تر کرده، اما ساماندهی جریان نظامی که حزب الله از خود نشان داد آن هم بعد از ترور بزرگترین رهبر سیاسی نظامی خود بسیار اقدام بزرگی است.

وی گفت: صهیونیست‌ها تصور می‌کردند با شهادت سید حسن نصرالله  جنگ فروکش پیدا کند و به اهداف خود در لبنان می‌رسند، اما اکنون آتش حزب الله وسیع‌تر و برق آسا‌تر  شده و این شکل از جنگ حزب الله نشان داد ساختار صهیونیست‌ها با چه مشکلاتی رو به رو است.  

نجار افزود:‌اگر روند آتش‌بس در لبنان ایجاد شود، دست برتر با حزب الله است. همین پشتوانه مهمی برای لبنان است که در آینده اجازه شرارت مجدد به صهیونیست‌ها داده می‌شود.

کارشناس مسائل بین الملل ااظهار کرد: صهیونیست‌ها به واسطه کمک‌های رسانه‌ای با ترور ها‌ی بزرگان جبهه مقامت می‌خواهند قدرت نمایی خود را نشان دهند و عنوان می‌کند که به  اهداف خود رسیده اند و این ترور‌ها باعث افزایش امنیت صهیونیست‌ها شده است.

نجار درباره اهداف آمریکا در منطقه گفت: هدف آنها را باید بررسی کنیم که چرا آنها از تاسیس صهیونیست‌ها حمایت می‌کنند. یکی از هدف‌های آن‌ها جلوگیری از قدرت گرفتن مسلمانان بود. اما دوگانگی‌هایی که برخی اوقات میان بایدن و یا اوباما و  نتانیاهو شاهد بودیم دلایل دیگری دارد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها