به گزارش صد آنلاین،روغن زیتون به عنوان یکی از سالمترین روغنهای خوراکی شناخته شده و در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. با توجه به خواص آنتیاکسیدانی و اثرات مثبت آن بر سلامت قلب و عروق، اکنون پژوهشگران به بررسی تأثیرات آن بر سلامت مغز و کاهش خطر زوال عقل پرداختهاند.
بر اساس نتایج مطالعات اخیر، مصرف روغن زیتون میتواند به طور قابل توجهی خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد. این یافتهها نشان میدهند که افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف میکنند، به مراتب کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار دارند. این تحقیق تأکید میکند که روغن زیتون ممکن است خواص منحصر به فردی داشته باشد که به سلامت مغز کمک کرده و کیفیت زندگی را بهبود بخشد.
مطالعات نشان میدهد که مصرف روغن زیتون میتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را تا یک سوم کاهش دهد.
روغن زیتون از دیرباز به عنوان یک ماده غذایی مفید و مغذی شناخته میشود که با افزودن آن به رژیم غذایی خود میتوانید سلامت و عمر طولانیتری داشته باشید. در همین راستا، تحقیقات اخیر نشان میدهد که روغن زیتون میتواند به کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل کمک کند و تا ۲۸ درصد آن را کاهش دهد.
زوال عقل شامل طیفی از شرایط است که حافظه و سایر تواناییهای ذهنی را به قدری تحت تاثیر قرار میدهد که در زندگی روزمره اختلال ایجاد میشود. این شرایط ناشی از تغییرات فیزیکی در مغز است که بیماری آلزایمر شایعترین نوع آن است.
برخی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در روغن زیتون میتوانند از سد خونی مغزی عبور کنند و به طور بالقوه تأثیر مستقیمی بر مغز داشته باشند. همچنین روغن زیتون با فواید فوقالعادهای که برای سلامت قلب و عروق دارد، قطعاً تأثیر غیرمستقیمی هم بر سلامت مغز میگذارد و به بهبود عملکرد آن میانجامد.
پژوهشگران دریافتهاند افرادی که بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت روغن زیتون مصرف میکنند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار دارند.
رابطه بین روغن زیتون و خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل در این مطالعه، مستقل از کیفیت کلی رژیم غذایی بود و این نشان میدهد که روغن زیتون دارای خواصی است که به طور منحصر به فردی به سلامت مغز کمک میکند.