به گزارش صد آنلاین، خبر خوب این است که راههایی برای کاهش اثرات این سندرم وجود دارد؛ به عنوان مثال، اجتناب از برخی غذاهای خاص باعث تاثیرات بسیار مثبت بر وضعیت سلامت مبتلایان به سندرم متابولیک میشود؛ بنابراین اگر شما با این وضعیت پزشکی تشخیص داده شده اید؛ از مصرف ۶ گزینه غذایی به طور جدی بپرهیزید:
الکل: نوشیدن الکل کالری بسیار زیادی به بدن تحمیل میکند که نتیجه آن اضافه وزن است. نتایج بررسیها نشان میدهد داشتن رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و نوشیدن الکل با افزایش میزان تری گلیسیرید و فشار خون و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به سندرم متابولیک در ارتباط است.
غذاهای پردازش شده: اغلب غذاهای پردازش شده مانند غذاهای یخ زده، بسته بندی شده یا کنسرو نه تنها هیچ ماده مغذی ندارند بلکه با نمک و مواد نگه دارنده و شکر بارگزاری شده اند. استفاده از این محصولات نه تنها شانس ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش میدهد بلکه عامل بدتر شدن وضعیت سلامت کسانی است که در حال حاضر با این سندرم زندگی میکنند.
شیرین کنندههای مصنوعی: موج استفاده از این نوع محصولات که با نامهای آسپارتام، ساکارین یا سوکرالوز شناخته میشوند، بسیار افزایش یافته است، در حالی که متاسفانه شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این جایگزینهای قند که تحت عنوان کم کالری تبلیغ میشوند، احتمال ابتلا به افزایش وزن، رشد دیابت و در نهایت بیماری قلبی را افزایش میدهند. کسانی که مبتلا به سندرم متابولیک هستند، بدون تردید باید از مصرف این محصولات جعلی اجتناب کنند.
نوشیدنیهای بدون قند: در حال حاضر برای بسیاری از طرفداران کاهش وزن محرز شده که این نوشیدنیها صفر کالری و بدون شکر نیستند بلکه اغلب آنها حاوی شکر و مواد شیمیایی بوده و مشتریانشان از این حقیقت بی خبرند. به عنوان مثال هنوز مشخص نیست که مصرف جایگزینهای شکر مانند سوکرالوز که در نوشابهها به کار میرود، باعث کاهش وزن و یا کنترل سطح قند میشود یا نه. برای کسانی که با سندرم متابولیک تشخیص داده شده اند، ارزش ندارد که این خطر را به جان بخرند و از این محصولات استفاده کنند. به جای توسل به نوشیدنیهای بدون قند، مبتلایان باید تا میتوانند چای سبز و آب را به رژیم غذایی شان اضافه کنند.
چربیهای ترانس: این چربیها در اغلب غذاها از جمله روغنهای هیدروژنه به کار میروند و شانس اضافه وزن و بسیاری از مشکلات بهداشتی مرتبط با قلب را افزایش میدهند. اگر مبتلا به سندرم متابولیک هستید، به دنبال غذاهای پردازش نشدهای باشید که میزان چربی ترانس موجود در آنها صفر است.
قندهای تصفیه شده: کربوهیدراتهای تصفیه شده و مصرف بیش از حد آنها منجر به افزایش سطح انسولین در بدن میشود و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ یا سندرم متابولیک را افزایش میدهد. همچنین مصرف این محصولات منجر به افزایش قابل توجه وزن و فشار ناخواسته بر روی ارگانهایی مانند قلب و سایر اندامهای حیاتی بدن از جمله استخوان ها، مفاصل و ... میشود. با این حال اخیرا دانشمندان کرهای به این نتیجه رسیده اند که داشتن تغذیهای سرشار از غلات کامل و کربوهیدراتهای پیچیده شانس ابتلا به سندرم متابولیک را تا حد بسیار زیادی کاهش میدهد.