به گزارش صد آنلاین، عزت اله خامسی دندانپزشک گفت: هر ماده غذایی با PH اسیدی مثل لیمو ترش، پرتقال، نوشابه، غوره یا سرکه برای مینای دندان مضر است.
وی با بیان اینکه طبق آزمایشات نوشابهها حتی قادر به حل و پاک کردن زنگ قطعات آهنی هستند، افزود: تمام مواد غذایی با قدرت اسیدی میتوانند مینای دندان را در خود حل کنند و درواقع اثر حلال و از بین برندگی دارند.
خامسی درباره موادغذایی مفید برای مینای دندان اظهار داشت: هر آنچه از مواد غذایی که دارای فلوراید و کلسیم باشد برای مینای دندان مفید است مانند شیر یا چای، البته بدون نوشیدن با قند، چون همان قند باعث پوسیدگی دندانها میشود.
این دندانپزشک بیان کرد: تجربه ثابت کرده هرماده غذایی چربی میتواند باعث پوسیدگی دندانها شود. طبق آزمایش چندین سال گذشته در کشور سوئد با دادن شکلات به کودکان این نتیجه حاصل شد که چربی موجود در کاکائو مانع پوسیدگی میشود و میزان چربی شکلاتهای شیرین هم اثر پوسیدگی زایی نمیگذارد.
به گفته وی، درست است که هر آنچه اسیدی باشد جرمها را در خود حل میکند، اما این اقدام نباید باعث مصرف بیش از اندازه آن ماده اسیدی شود چرا که از بین رفتن مینای دندان را در پی خواهد داشت.
خامسی با اشاره به دوعلت رنگ تیره دندانها اعلام کرد: اگر تیرگی دندان، بدلایل داخلی مثل استفاده از آنتی بیوتیکهای تتراسیکلین در کودکی را داشته باشد با هیچگونه پاک کننده و درمان سطحیای نمیتوان آن تیرگیها را از بین برد، اما اگر تیرگیها به علت مصرف سیگار، مواد دودزا، نوشیدن چای یا قهوه زیاد و رسوب مواد غذایی باشند میتوانند از خمیردندانهای مخصوص پاک کنندگی موجود در داروخانهها برای رفع تیرگیها استفاده کنند البته بدین شرط که فرد دوباره عادات اشتباه خود برای ایجاد تیرگیها را تکرار نکند.
وی اظهار داشت: هرچند که برخی کاربردهای خانگی مانند مصرف صیفی جات، سبزی یا میوه میتوانند برای تمیزی دهان، سفیدی و از بین بردن زردی و سیاهی دندانها موثر واقع شود، اما انقدر تاثیرگذار نیستند که بتوانند سفیدی مطلق را به ارمغان آورندو باید حتما در کنار رعایت مسائل بهداشتی دهان و دندان مانند مسواک زدن انجام شوند.