به گزارش صد آنلاین، رئیسجمهور اوکراین در دیدار با رهبران بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و همچنین رئیس جدید ناتو، با ارائه طرح «پیروزی» خود، بار دیگر خواستار مجوز استفاده از موشکهای دوربرد غربی علیه اهدافی در خاک روسیه شد. ولودیمیر زلنسکی پس از لندن و پاریس، رهسپار رم، پایتخت ایتالیا شد و با جورجا ملونی، نخستوزیر آن کشور، دیدار و گفتوگو کرد. رئیسجمهور اوکراین گفتوگوهای خود با خانم ملونی را «سازنده» خواند و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «طرح پیروزی» خود را به او ارائه داده است.
او همچنین از کمکهای امنیتی ایتالیا به اوکراین «بهویژه سیستمهای دفاع هوایی که جان انسانها را در شهرها و روستاهای ما نجات میدهد» قدردانی کرد و گفت با او درباره تهیه یک بسته امنیتی جدید نیز گفتوگو کرده است.
زلنسکی پیش از سفر به رم، در پاریس و لندن با رهبران فرانسه و بریتانیا و همچنین رئیس جدید ناتو دیدار و گفتوگو کرده بود. او در چند پست در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد در این دیدارها «جزئیات» طرح پیشنهادی خود برای پیروزی بر نیروهای روسی را به آنها ارائه داده است. ولودیمیر زلنسکی بدون اشاره به جزئیات فقط گفت او و این مقامها توافق کردند تا روی این طرح با یکدیگر کار کنند.
او همچنین به بحث درباره همکاریهای اوکراین با کشورهای خارج از پیمان آتلانتیک شمالی و تقویت نظامی بیشتر کییف اشاره کرد و گفت: «این گامها بهترین شرایط را برای برقراری صلح عادلانه فراهم خواهد کرد». رئیسجمهور اوکراین در جریان سفر اروپایی خود همچنین بار دیگر بر مجوز استفاده کشورش از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه تأکید کرد.
فرانسه گفته است اوکراین باید اجازه استفاده از این تسلیحات را داشته باشد؛ بااینحال ایالات متحده و بریتانیا برای اجتناب از تشدید درگیریها، تاکنون مجوز استفاده از اینگونه سلاحهای ساخت خود به کییف را ندادهاند. مارک روته، رئیس جدید ناتو نیز در دیدار با ولودیمیر زلنسکی با تأیید اینکه بحث مجوز موشکها در دیدارش با زلنسکی مطرح شده است، به خبرنگاران گفت: «ما امروز دراینباره صحبت کردیم، اما درنهایت هریک از متحدان به صورت انفرادی در این زمینه تصمیم میگیرند». این درحالی است که سخنگوی کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، اعلام کرد موضع لندن درباره استفاده از موشکهای دوربرد تغییری نکرده است. روسیه پیشازاین گفته بود در صورت اجازه کشورهای غربی به اوکراین برای استفاده از موشکهای خود برای حمله به خاک روسیه، به این اقدام واکنش نشان خواهد داد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ماه گذشته اعلام کرد چنین تصمیمی به معنای آن است که کشورهای ناتو به طور مستقیم با روسیه درحال جنگ هستند و «ماهیت این درگیری به طور کلی تغییر خواهد کرد». امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، روز پنجشنبه در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی، با تأکید بر حمایت خود از اوکراین دربرابر حملات روسیه، تأکید کرد فرانسه کمکهای نظامی و مالی خود را به اوکراین ادامه خواهد داد.
در این دیدار که بخشی از تلاشهای اوکراین برای جلب حمایت بیشتر کشورهای اروپایی در مواجهه با حملات مداوم روسیه است، مکرون همچنین بر اهمیت همبستگی بینالمللی و تلاش برای پایاندادن به این جنگ تأکید کرد. مکرون گفت فرانسه به تعهدات کنونی خود که شامل ۳.۲۸ میلیارد دلار کمک مالی است، پایبند خواهد بود. پاریس همچنین درحال آموزش و تجهیز یک تیپ سههزار نفری از سربازان اوکراینی است و قصد دارد در اوایل سال آینده جنگندههای میراژ را به اوکراین ارسال کند. زلنسکی نیز در نشستی با حضور رهبران بالکان در کرواسی بر اهمیت وحدت اروپا برای دستیابی به صلح پایدار تأکید کرد. او گفت: «هیچکس در اروپا نیازی به یادآوری ندارد که صلح چقدر ارزشمند است. بهویژه در اینجا، در بالکان». به گفته رئیسجمهور اوکراین، آنچه در منطقه بالکان و در اوکراین اتفاق میافتد، به نوعی تعیینکننده «ثبات» کل اروپاست.
سفر زلنسکی به اروپا پس از لغو ناگهانی نشست گروه رامشتاین که پشتیبانان اصلی اوکراین هستند، انجام شده است. این نشست به دلیل لغو برنامه سفر مقامات آمریکایی از جمله جو بایدن، رئیسجمهور این کشور، به دلیل وضعیت اضطراری در ایالتهای جنوبی این کشور پس از توفند میلتون به آینده موکول شده است.
ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده است جنگ با روسیه با نزدیکشدن به انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا و همچنین فرارسیدن زمستان در اوکراین، در یک نقطه بحرانی قرار دارد. ایالات متحده تابهامروز اصلیترین حامی اوکراین و بزرگترین تأمینکننده کمکهای مالی و نظامی بوده است، اما پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات میتواند تردیدهایی را درباره ادامه حمایت واشنگتن از کییف ایجاد کند. رهبر اوکراین همچنین قرار بود با پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار کند و سپس برای مشاوره با صدراعظم آلمان، اولاف شولتس، به این کشور سفر کند.