۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
راز مخفی پزشکان در پیشگیری از سرماخوردگی و سرفه کردن
بازدید:۴۵۶
صد آنلاین | مهشید چایچی با تأکید بر اصلاح سبک زندگی و تغذیه صحیح، راه‌های پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا را بررسی کرد و به نقش مهم مواد مغذی در تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد.
کد خبر : ۱۱۷۶۴۴

به گزارش صد آنلاین،فصل سرما به عنوان زمان افزایش ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوآنزا شناخته می‌شود و مهشید چایچی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل، در این باره نکات مهمی را ارائه کرده است.

 

وی بر اهمیت اصلاح سبک زندگی و تغذیه متناسب با مزاج افراد تأکید دارد و می‌گوید: "اگر دچار کم‌خونی یا ضعف بدنی هستید، از غذاهای مقوی و مولد خون مانند آبگوشت، تخم‌مرغ و شیره انگور استفاده کنید." همچنین وی اشاره می‌کند که پرهیز از غذاهای دیرهضم و تنظیم ساعات غذا خوردن از دیگر موارد مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن است. چایچی همچنین به تأثیر مصرف میوه‌های ملین و دوری از استرس و بی‌خوابی در پیشگیری از بیماری‌ها اشاره دارد.

 

سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال، توصیه‌ هایی در پیشگیری و درمان این بیماری‌ ها، مطرح کرد.

 

مهشید چایچی، با اشاره به افزایش ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال و با بیان اینکه شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است، تاکید کرد: اگر فردی دچار کم خونی و ضعف بدنی است، حتماً باید از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب، آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخوداب، آب عسل با آبلیمو و یا مغزیجات استفاده کند تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و همچنین از مصرف غذاهای دیرهضم، شور، تند، پرادویه و فست فودها خودداری کند.


وی تاکید کرد: تنظیم ساعات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و سریع غذا خوردن نیز از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت طبیعت مدبره بدن و پیشگیری از بیماری‌ها نقش مهمی دارند.


سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به این که دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راه‌های دفع مواد زائد در بدن هستند و بهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد ابتلاء به بیماری می‌کند، تاکید کرد: مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلاء به سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری‌های عفونی هستند و حتماً باید با اصلاح تغذیه و پیاده روی منظم این مشکل برطرف شود.


چایچی افزود: مصرف میوه‌های ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک می‌کند.


وی ادامه داد: همچنین اگر فردی دچار استرس یا بی خوابی است، باید اصلاح شود، چراکه به هم خوردن تعادل خواب و بیداری می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و فرد را مستعد ابتلاء به سرماخوردگی و آنفلوآنزا کند. ورزش ملایم و پیاده روی تند هم در فصل پاییز بین صبح تا ظهر حدود ده تا دوازده ظهر که هوا متعادل‌تر است، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.


سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آن است، گفت: مصرف شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در صبح ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده باشد، به بهبودی علائم بیماری کمک می‌کند.


خودسرانه مصرف نکنید


چایچی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی نباید خودسرانه مصرف شوند، تصریح کرد: به عنوان مثال، آویشن به تنهایی برای درمان سرماخوردگی با هر علائمی مناسب نیست و ممکن است در مواردی باعث تشدید بیماری شود، همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند، باید در خوردن گیاهان با طبع گرم احتیاط کنند، خصوصاً در روزهای اول و زمانی که دچار تب هستند.


اگر سرفه دارید باید چه کنید؟


وی ادامه داد: سرفه‌ها اگر خشک باشند، چرب کردن بینی با روغن بنفشه، مصرف دمنوش ختمی پنیرک، عناب، نشاسته، فرنی، حریره بادام در کنار مواد لعاب دار مانند تخم شربتی، تخم بالنگو، تخم بارهنگ، به دانه، به بهبود این سرفه‌ها کمک می‌کند و اگر سرفه‌ها خلط دار باشند، استفاده از آویشن یا شربت‌هایی با ترکیبات رازیانه، آویشن و بابونه، چرب کردن بینی با روغن سیاه دانه، ماساژ قفسه سینه، ماساژ و بادکش پشت ریه‌ها و استفاده از حمام و بخور گرم به بهبود سرفه‌ها کمک می‌کند.


چایچی با اشاره به اینکه گاهی دستگاه گوارش نیز طی سرماخوردگی درگیر می‌شود، گفت: استفاده از دمنوش نعناع یا عرق زنیان به بهبود علائم گوارشی مانند اسهال و دل پیچه کمک می‌کند.


سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با تاکید بر اینکه زنان باردار باید بیش از دیگران در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنند، افزود: گیاهانی مانند، آویشن، گل گاوزبان، ختمی و پنیرک برای زنان باردار در سه ماه اول بارداری بهتر است مصرف نشود و توصیه ما استراحت کافی در زمان بیماری، شست و شوی حلق و بینی با آب و نمک ولرم رقیق، حداقل سه بار در روز، استفاده از بخور آب گرم، مصرف سوپ جو با سبزیجات، خوردن آب سیب و لیموشیرین و در صورت نیاز چرب کردن گلو و قفسه سینه با روغن بابونه است.

 

در انتها، از شما دعوت می‌کنیم که نظرات و تحلیل‌های خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها