به گزارش صد آنلاین،دانشمندان به تازگی به کشفی جالب در زمینه بهداشت دهان و دندان دست یافتهاند که میتواند مشکل بسیاری از افراد را حل کند. طبق تحقیقات جدید، مصرف غذاهای تخمیر شده مانند ماست، نان خمیر ترش و سوپ میسو که سرشار از باکتریهای پروبیوتیک هستند، ممکن است به کاهش بوی بد دهان کمک کند.
این تحقیقات نشان میدهد که پروبیوتیکها با کاهش ترکیبات گوگردی موجود در دهان، که عامل اصلی بوی بد دهان هستند، میتوانند تأثیری موقتی اما محسوس داشته باشند.
نتایج این مطالعات میتواند به تغییراتی در نحوه برخورد مردم با مشکلات بوی بد دهان منجر شود و روشهای قدیمی مثل استفاده از دهانشویهها و آدامسها را به چالش بکشد. با این حال، دانشمندان توصیه میکنند که این راهکار تنها یک راهحل کوتاه مدت است و بهداشت دهان و دندان همچنان اهمیت بسیاری دارد.
دانشمندان دریافتند غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های پروبیوتیک، ممکن است برای از بین بردن بوی بد دهان مفید باشند. خوردن غذاهایی مانند ماست، نان خمیر ترش و سوپ میسو که سرشار از باکتری های پروبیوتیک هستند، می تواند راه حلی برای افرادی که با بوی بد دهان که به نام هالیتوزیس شناخته می شود، دست و پنجه نرم می کنند، باشد.
بدانشمندان مطالعه ای را روی شرکتکنندگانی که پروبیوتیکهایی مانند لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس رویتری، استرپتوکوکوس سالیواریوس و ویسلا سیباریا را در قالب مکملها مصرف میکردند، انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده های تلفیقی نشان داد که این باکتری به کاهش سطح ترکیبات گوگرد فرار موجود در دهان کمک می کند.
به گفته دانشمندان، ترکیبات گوگرد فرار عامل اصلی بوی بد دهان هستند و توسط باکتریهای دهان در نتیجه مخلوط شدن باکتریها و بقایای مواد غذایی و همچنین بهداشت ضعیف دندان و لثه تولید میشوند. برای مقابله با این مشکل، بسیاری از مردم به دهانشویه، جویدن آدامس، جرم گیری دندان و تراشیدن زبان روی می آورند.
با این حال، نویسندگان این مطالعه گفته اند: خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک ممکن است بوی بد دهان را در کوتاه مدت تسکین دهد. این مطالعه توسط دانشمندان مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماریهای دهان در دانشگاه سیچوان چین انجام شد.
این مطالعه که در ژورنال BMJ Open منتشر شد، نشان داد شدت بوی بد دهان یا امتیاز OLP که بوی نفس را در فواصل مختلف از دهان اندازهگیری میکند، در افرادی که پروبیوتیک دریافت کردهاند در مقایسه با افراد دیگر بهطور قابلتوجهی کاهش یافته بود.
دکتر لانجیانگ لی، نویسنده این مطالعه گفت: پروبیوتیک ها ممکن است از تجزیه آمینو اسیدها و پروتئین ها توسط باکتری های بی هوازی در دهان جلوگیری کنند. این بررسی سیستماتیک و متاآنالیز نشان میدهد که پروبیوتیکها ممکن است بوی بد دهان را با کاهش غلظت ترکیبات سولفوریک فرار در کوتاهمدت کاهش دهند، اما تاثیر قابل توجهی بر علل اصلی بوی بد دهان، مانند پلاک و پوشش زبان وجود ندارد.
نظرات و تحلیلهای خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید.