۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
افسردگی و شکلات: آیا واقعاً می‌تواند حالتان را بهتر کند یا شما را بیمارتر می‌کند؟
بازدید:۱۱۵
صد آنلاین | شکلات می‌تواند به بهتر شدن حالتان کمک کند، اما آیا عواقب منفی آن را می‌شناسید؟
کد خبر : ۱۱۷۰۳۴

به گزارش صد آنلاین،با افزایش مصرف قندهای مصنوعی در غذاهای صنعتی، نگرانی‌ها در مورد تأثیرات منفی این مواد بر سلامت افزایش یافته است.

غزاله اسلامیان، عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، به تأثیرات منفی قندهای مصنوعی بر باکتری‌های مفید دستگاه گوارش اشاره می‌کند. به گفته وی، تأثیرات روانی قندها بر روی افراد، به ویژه در زمان‌هایی که با افسردگی مواجه هستند، غیرقابل انکار است. همچنین، او بر اساس راهنماهای تغذیه‌ای تأکید می‌کند که مصرف حداکثر ۵۰ گرم قند ساده برای یک فرد سالم روزانه مجاز است.

این در حالی است که برخی مواد غذایی صنعتی حتی بدون طعم شیرینی حاوی قند هستند. از این رو، ضروری است که افراد به خصوص والدین نسبت به مصرف قند در رژیم غذایی کودکان زیر ۲ سال دقت کنند.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی گفت: قندهای مصنوعی باعث کاهش باکتری‌های مفید دستگاه گوارش و در نتیجه اثرات منفی بر سلامت افراد می‌شوند.

وی با اشاره به تأثیرات مثبت و منفی مصرف قند و شکر، افزود: طعم شیرین به عنوان یک مزه لذت بخش برای اکثر افراد مطرح است و بدون این طعم، خوردن بسیاری از غذاها دشوار است.

به گفته وی، تأثیرات روانی مواد غذایی شیرین کم نیست؛ مثلاً در فرد مبتلا به افسردگی خوردن شکلات یا سایر خوراکی‌های شیرین می‌تواند به تحمل شرایط و بهتر شدن حال فرد کمک کند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: بر اساس راهنماهای تغذیه‌ای دنیا، حداکثر مقدار قند ساده دریافتی برای افراد سالم ۱۰ درصد کالری روزانه تعیین شده است. مثلاً در یک فردغیردیابتی که نیاز کالری روزانه وی ۲۰۰۰ کیلوکالری است، حداکثر قند ساده دریافتی روزانه ۵۰ گرم برآورد شده است.

به گفته وی، بنا به توصیه انجمن قلب آمریکا نیز دریافت قندهای ساده برای زنان به میزان ۱۰۰ کالری روزانه (۲۵ گرم) و برای مردان ۱۵۰ کالری روزانه (۳۵ گرم) مجاز است.

اسلامیان خاطرنشان کرد: هر حبه قند معادل پنج گرم قند ساده و هر قاشق غذاخوری شکر نیز معادل ۱۵ گرم قند ساده است.

وی با اشاره وجود قند در مواد غذایی صنعتی، گفت: برخی از مواد غذایی صنعتی، طعم شیرینی ندارند اما حاوی قند هستند مانند سس قرمز یا کچاپ که هر قاشق غذاخوری آن حاوی چهار تا پنج گرم قند است.

این دکترای تخصصی تغذیه تاکید کرد: در رژیم غذایی کودکان زیر ۲ سال از مصرف غذاهای صنعتی حاوی قند و شکر خودداری شود.

 

به یاد داشته باشید، ما همیشه به نظرات و تحلیل‌های شما در صد آنلاین گوش می‌دهیم،نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها