۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
آیا گوشت قرمز شما را به دیابت مبتلا می‌کند؟ حقیقتی که نمیخواهند بدانید
بازدید:۱۳۸
آیا می‌دانید گوشت قرمز چطور شما را به دیابت نزدیک می‌کند؟ راهکار چیست؟برای آنکه بیشتر بدانید خبر را بخوانید.
کد خبر : ۱۱۶۸۷۰

به گزارش صد آنلاین،یک مطالعه جهانی که در مجله معتبر The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده، زنگ خطری جدی برای مصرف‌کنندگان گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده به صدا درآورده است. محققان با تجزیه و تحلیل داده‌های نزدیک به دو میلیون نفر از ۲۰ کشور مختلف، به ارتباطی قوی بین مصرف زیاد این نوع گوشت‌ها و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ دست یافتند.

 

این تحقیق به رهبری دکتر نیتا فروهی از دانشگاه کمبریج، تأکید دارد که علاوه بر فاکتورهای تغذیه‌ای، عواملی نظیر فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی و مصرف سیگار نیز تأثیرات زیادی بر نتایج داشته‌اند. گرچه هنوز سوالاتی در مورد نقش دقیق گوشت در ابتلا به دیابت باقی مانده، اما توصیه‌های تغذیه‌ای بر کاهش مصرف گوشت قرمز و جایگزینی آن با منابع پروتئین گیاهی تأکید دارند.

 

 تجزیه و تحلیل داده‌های ۳۱ گروه که گزارش آن روز سه‌شنبه در مجله The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شد، حاکی از آن است که بین خوردن زیاد گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباطی وجود دارد.

 

بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی، زمانی فرد به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شود که قند خونش بطور منظم بیش از حد بالا برود و اگر دیابت نوع ۲ به درستی مدیریت نشود، می‌تواند منجر به مشکلاتی از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود.

 

به گفته دکتر نیتا فروهی، نویسنده ارشد این تحقیق و استاد بهداشت و تغذیه در دانشگاه کمبریج، محققان در این تحقیق داده‌های نزدیک به ۲ میلیون نفر را در ۲۰ کشور تجزیه و تحلیل کردند.

 

او می‌افزاید: «این تیم عواملی از جمله کیفیت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، مصرف سیگار، مصرف الکل، دریافت انرژی و شاخص توده بدنی افراد را نیز در نظر گرفتند که می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد.»

 

او با اشاره به اینکه یافته‌های این تحقیق برای جمعیت‌های مناطق مختلف و کشورهای مختلف جهان صدق کرده، تاکید کرد که یک «ارتباط قوی» میان مصرف گوشت و ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود داشته است.

 

اما دکتر دوان ملور، متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن رژیم غذایی بریتانیا که در این تحقیق شرکت نداشته، می‌گوید نمی‌توان با اتکا به یافته‌های این تحقیق، عوامل دیگری که ممکن است در ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند، از جمله سابقه خانوادگی، مقاومت به انسولین و میزان چاقی را توضیح داد.

 

به گفته او این عوامل، بیشتر از عواملی که محققان توانسته‌اند توضیح دهند، با خطر ابتلا به دیابت مرتبط هستند.

 

دکتر هیلدا مولرونی، استاد تغذیه و سلامت در دانشگاه متروپولیتن لندن نیز که در این تحقیق مشارکت نداشته، بر این موضوع تکیه دارد که محققان نتوانستند نتیجه بگیرند که مصرف گوشت «عامل مستقیم دیابت» است.

 

اما او نیز اذعان دارد که حتی با وجود این محدودیت‌ها، یافته‌های این مطالعه و توصیه‌های رژیم غذایی کنونی، دلیل محکمی برای کاهش مصرف گوشت است.

 

او می‌گوید: «امروزه در توصیه‌های رژیم غذایی، معمولا پیشنهاد می‌شود که گوشتهایی مانند مرغ جایگزین گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده شوند و حتی کاهش مصرف کلی گوشت و در مقابل استفاده از جایگزین‌هایی مانند نخود، لوبیا، عدس و توفو را توصیه می‌شود.»

 

نظر شما درباره ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و دیابت نوع ۲ چیست؟ تحلیل‌ها و تجربیات خود را با ما در صد آنلاین به اشتراک بگذارید.
مجید منتظری
نویسنده:
مجید منتظری
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها