آخرین اخبار
۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱
اگر این ۸ حقیقت درباره ترشی را بدانید هرگز لب به آن نمیزنید
بازدید:۲۵۸
مصرف بی‌رویه ترشی‌ می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کند که در این خبر میخوانید.
کد خبر : ۱۱۶۸۴۱

به گزارش صد آنلاین،ترشی از دیرباز به عنوان یکی از اجزای اصلی سفره‌های ایرانی شناخته می‌شود و برای بسیاری از افراد، یکی از لذت‌های همراه غذا محسوب می‌شود. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که این لذت ساده می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامتی شما داشته باشد؟

 

ترشی که از گذشته به عنوان روشی برای نگهداری از مواد غذایی استفاده می‌شده، امروزه با تغییرات سبک زندگی و دسترسی به سبزیجات تازه، شاید دیگر نقش سابق خود را نداشته باشد. این مواد خوراکی که اغلب با چربی‌سوزی و هضم بهتر غذا همراه هستند، می‌توانند در برخی موارد به خطرات جدی برای سلامتی تبدیل شوند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت و نکات مهمی را در مورد مصرف صحیح ترشیجات بیان خواهیم کرد.

ترشی، این خوراکی خوش‌طعم و محبوب، از گذشته‌های دور همواره جایگاه خاصی در سفره‌های ایرانی‌ها داشته است. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که مصرف این خوراکی محبوب چه تأثیرات ناگواری بر سلامتی شما می‌تواند داشته باشد؟ با وجود اینکه بسیاری از افراد ترشی را چربی‌سوز و هضم‌کننده غذا می‌دانند، اما متخصصان هشدار می‌دهند که مصرف مداوم و نادرست ترشی ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد.

 

از مشکلات گوارشی گرفته تا آسیب به دندان‌ها و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان، این موارد تنها بخشی از عوارض مصرف زیاد ترشی است. آیا باید ترشی را از سفره‌های خود حذف کنیم؟ یا باید راهی هوشمندانه برای مصرف آن پیدا کنیم؟ این مقاله قصد دارد نگاهی دقیق‌تر به عوارض پنهان این خوراکی محبوب بیندازد. پس با ما همراه باشید و رازهای پنهان ترشی را کشف کنید.

 

ترشی جزء جدا نشدنی سفره کدبانوهای ایرانی است. در گذشته بسیاری از افراد به علت در دسترس نبودن سبزیجات و صیفی‌جات تازه، این مواد را در سرکه نگه می‌داشتند و ترشی تهیه می‌کردند. هنوز به رسم گذشته بسیاری از خانم‌های ایرانی از سبزیجات این فصل استفاده می‌کنند و برای تمام سال ترشی می‌اندازند.

 

بسیاری از ما ترشی را چربی‌سوز و هضم‌کننده غذا می‌دانیم و همراه غذا مصرف می‌کنیم اما آیا مصرف ترشی همراه غذا مفید است؟ با ما همراه باشید تا بیشتر درباره مصرف ترشی بدانید.

 

مصرف ترشی همراه غذا عادت نادرست ایرانی‌ها سلامت‌نیوز در خبری نوشت: همان‌طور که گفتیم در گذشته به علت در دسترس نبودن سبزیجات تازه آن‌ها را به صورت ترشی در زمستان استفاده می‌کردند. در قدیم سردخانه و یخچال وجود نداشت، برای اینکه جلوی گندیدگی و فساد میوه‌ها و سبزیجات را بگیرند، آن‌ها را درون سرکه نگه می‌داشتند تا در فصل‌های دیگر بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

 

سرکه به دلیل PH پایینی که دارد و محیط اسیدی که فراهم می‌کند، مانع رشد باکتری‌ها در مواد خوراکی می‌شود، فرآیند گندیدگی و پوسیدگی خوراکی‌ها را متوقف می‌کند و ماندگاری خوراکی‌ها را بالا می‌برد.

 

امروزه که در فصل پاییز و زمستان نیز این سبزیجات قابل دسترس هستند افراد می‌توانند به جای ترشی کردن این مواد غذایی آن‌ها را تازه مورد استفاده قرار دهند. بنابراین باید ترشیجاتی از قبیل هفت‌بیجار، سیرترشی، ترشی لیته و ... که نه جزو غذا محسوب می‌شوند و نه تأثیر دارویی دارند به مقدار کم مصرف نمود زیرا زیاده‌روی در مصرف ترشی همراه غذا مشکلات زیادی را برای سلامتی به همراه دارد.

 

چرا باید کمتر ترشی مصرف کنیم؟


۱. نمک موجود در ترشی برای سلامتی مضر است و افرادی را که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، دچار مشکل می‌کند.


۲. مصرف ترشی چه به‌صورت جداگانه و چه به همراه غذا سبب کاهش اندکس گلیسمی مواد غذایی که کربوهیدرات دارند، می‌شود. کاهش اندکس گلیسمی چه در افراد دیابتی و چه غیردیابتی بالا رفتن قند خون در بدن می‌شود.


۳. مصرف زیاد و بی‌رویه ترشی خطر ابتلا به سرطان مری و معده را افزایش می‌دهد. مصرف ترشی به همراه مواد غذایی دیگر برای افرادی که زخم معده یا اثنی‌عشر دارند، مضر است زیرا ترشی اسید معده را زیاد و زخم را شدیدتر می‌کند. ترشی برای کسانی که ریفلاکس معده یا احساس ترش کردن دارند و افرادی که دارای روده تحریک‌پذیر و دارای سوء‌هاضمه هستند، نیز مضر است.


۴. مصرف ترشی سبب آسیب رساندن به مینای دندان و تخریب و فساد دندان و آسیب به لثه‌ها می‌شود. تمام ترشی‌ها و خوراکی‌های اسیدی با PH پایین در مینای دندان و لثه‌ها نفوذ کرده و سبب سست شدن دندان‌ها، تخریب و فساد دندان‌ها و لثه‌ها می‌شوند.


۵. خوردن بیش از حد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرم‌ها و در زنان باعث دردهای شدید ایام پریود و قاعدگی‌های نامنظم و دردناک می‌شود و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز می‌شود.


۶. طبع ترشیجات سرد و خشک است و مصرف بیش از حد ترشیجات باعث سردی مغز و افزایش ابتلا به حواس‌پرتی و کندی حافظه و آلزایمر می‌شود بنابراین اگر نگران کندذهنی و حواس‌پرتی خودتان هستید، ترشیجات مصرف نکنید.


۷. پوکی استخوان و ساییدگی استخوان هم از عوارض مصرف زیاد ترشی است. استفاده زیاد از ترشی می‌تواند باعث رسوب مایعات بین مفصلی و آرتروز شود.

۸. ترشی در بعضی افراد می‌تواند باعث ضعف شدید، تشدید ناراحتی‌های عصبی و ضعف اعصاب یا صرع شود.

 

ترشی را همراه چه غذاهایی نخوریم؟


همراه غذاهای نفاخ ترشی نخورید: همراه غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت ترشی کلم و گل‌کلم و هفت‌بیجار که نفخ معده و روده ایجاد می‌کنند، نخورید.


ترشی را با غذاهای دیر هضم مصرف نکنید: همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیر هضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم‌مرغ نیمرو و... ترشی بادمجان مصرف نکنید.


همراه با ماهی ترشی نخورید: خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء‌مزاج کبد می‌شود و ابتلا به بیماری‌های سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو(برص)، گیلن باره و... را افزایش می‌دهد پس از خوردن هر نوع ترشی همراه با ماهی پرهیز کنید.


ترشی را با ماست نخورید: ترشی را به همراه ماست نخورید زیرا اسید لاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است.

مجید منتظری
نویسنده:
مجید منتظری
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها