به گزارش صد آنلاین، احساس درد در بیماران زخم معده و رفلاکس، متفاوت است، ولی رعایت عادات غذایی شان شبیه به هم است.
سارا صرافی زاده، دکترای تغذیه با بیان اینکه رفلاکس معده حالتی است که افراد معمولا بعد از مصرف غذا یا زمانی که معده شان خالی است حس میکنند، افزود: اسید معده به جریان میافتد و این احساس از مجاری گوارشی و مری تا دهان، کاملا حس میشود. این احساس، برای سیستم گوارشی، بسیار تحریک کننده و آزار دهنده است.
اینکه رفلاکس معده در اثر چه به وجود میآید، باید گفت در وهله اول داروهای مصرفی متعدد که بسیار رایجند مثل آسپرین، ویتامین سی، قرص آهن، قرصهای ضد التهابی غیر استیروییدی میتوانند حالت رفلاکس ایجاد کنند بنابراین باید با آب فراوان خورده شوند.
معمولا رفلاکس با ضعفهای معده همراه است و ٨٠درصد افرادی که آسم و آلرژی دارند دچار رفلاکس میشوند. ترشح زیاد اسید و خالی بودن معده، موجب زخم میشود و مجموعه این عوامل شرایط رفلاکس را ایجاد میکند.
معمولا افراد سیگاری و افرادی که از غذاهای پرچرب و فست فودها استفاده میکنند بیشتر به ریفلاکس معده مبتلا میشوند. کسانی که حجم معده را پرمی کنند و بعد از غذا میخوابند و یا افرادی که کم تحرکند و کسانی که ترکیبات مختلفی از غذاها را بدون در نظر گرفتن تاثیر آنها بر بدن، به سیستم گوارشی آسیب میزنند، بیشترین رفلاکس را گزارش میکنند، چون این افراد به پرخوری هیجانی دچارند و هله هوله میخورند، بنابراین، حجم معده تحمل این همه اسید را ندارد و موجب رفلاکس معده میشود.
تا سه ساعت بعد از مصرف غذا نباید خوابید تا رفلاکس رخ ندهد. ناراحتیهایی که فرد در سیستم گوارش خود حس میکند مجموعهای از حساسیتهای خاص است و کلی نیست. افراد باید روی تک تک مواد غذایی که مصرف میکنند تمرکز کنند تا آگاه شوند چه زمانی دچار رفلاکس میشوند.
همچنین مصرف میوه و سبزیجات خام، به ویژه گوجه فرنگی، در بعضی افراد، تحریک پذیری معده را بیشتر میکند و موجب رفلاکس بیشتر میشود.
وجود این باکتری، بسیار شایع است و میتواند رفلاکس را بیشتر کند. در این مواقع، فرد مبتلا با پرهیز غذایی درمان نمیشود و حتما باید دارو مصرف کند تا باکتری از بین برود. نکته بعدی پروبایوتیکها هستند. این باکتری مفید از بدن حذف شده و افرادی که باکتریهای مفید روده شان کم است معمولا گوارش سالمی ندارند و باید از این محصولات مثل کفیر یا لبنیات حاوی پروبیوتیک استفاده یا دارو مصرف کنند.
تاثیر نوشابههای سودا و چای و قهوه در همه افراد یکسان نیست. هر فرد باید به تاثیر این نوشیدنیها در بدن خود آگاهی داشته باشد سپس مصرف کند، به خصوص موادی که در کنسروها و سوسیس و کالباس استفاده میشود ممکن است فرد را دچار سوزش معده و استفراغ کند.
صرافی زاده با بیان اینکه فرد مبتلا نباید غذای حجیم بخورد، افزود: افراد باید از پرخوری پرهیز کنند. دفعات غذای فرد باید در حجم کم باشد. تقسیم بندی غذا کار سختی است، ولی افرادی که به این بیماری دچارند باید این موضوع را جدی بگیرند. افراد مبتلا به ریفلاکس معده باید از خوردن چند وعده غذا در طی روز، غذاهای چرب، فست فودها، مصرف بیش از حد مایعات در حین غذاخوردن، استفاده از لباسهای بسیار تنگ، پرهیز کنند.
احساس درد در بیماران زخم معده و رفلاکس، متفاوت است، ولی رعایت غذاییشان شبیه به هم است. افراد در پارامترهای خونیشان التهاب دارند. التهاب، شرایط دردناکی ایجاد میکند. این افراد باید روی رفع التهاب تمرکز و امگا ٣ و زردچوبه و دارچین مصرف کنند.