به گزارش صد آنلاین، اخیرا بحثهایی درباره نوعی افزودنی که در کارگاههای قنادی و تولید قند و نبات و... مورد استفاده قرار میگیرد، مطرح شده؛ اینکه این افزودنی سرطانزاست ولی استفاده میشود. با توجه به استفاده همگانی از قندوشکر و نبات و شیرینی و...، سازمان غذا و دارو هم بر آن شد تا در اینباره بررسیهایی انجام بدهد. نگاهی به این ماده افزودنی انداختهایم تا ببینیم وضعیت چطور است.
ادعاهایی مطرح شده که از مواد افزودنی سرطانزا در قنادیها و کارگاههای تولید قند و... استفاده میشود. این ماده نامش سدیم هیدروسولفیت با نام تجاری بلانکیت است؛ نوعی ترکیب گوگردی.این افزودنی برای دودی کردن، افزایش مدت نگهداری و تغییر در رنگ یا رنگزدایی به کار گرفته میشود.
بلانکیت در کارگاههای تولید نبات به 2 منظور مورد استفاده قرار میگیرد:
استاندارد بلانکیت در قند و نبات:
استاندارد بلانکیت در شکر:
بیشترین مقدار بلانکیت ثبت شده در ایران:
کمترین مقدار بلانکیت ثبت شده در ایران:
نتیجه این است که میزان بلانکیت موجود در قند، شکر و نبات بسیار اندک است. دلیلش را هم آموزش و نظارتهای مداوم میدانیم. قطعا میزان بلانکیت کمتر از شایعات مطرح شده و در حد مجاز و کمتر از مجاز بوده است.*
*عبدالعظیم بهفر؛ مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو
سدیم هیدروسولفیت در صنایع غذایی بهعنوان یک عامل سفیدکننده (شکر، نشاسته، نبات و برخی آردها) و نگهدارنده (غذاهای کنسرو و فرآوری شده) استفاده میشود. بهدلیل آسیبهایی که برای سلامتی دارد استفاده از آن بسیار محدود است. تشخیص این ماده در مواد غذایی از طریق رنگ، بو و مزه ممکن نیست و به اقدامات آزمایشگاهی نیاز دارد.
برخی افراد نسبت به آن واکنشهایی ازجمله سردرد نشان میدهند و این علائم در افراد مبتلا به آسم بیشتر بروز میکند.