به گزارش صد آنلاین، سفرهای پاکیزه و معمولا به رنگ سفید، پارچهای سیاه رنگ که روی سفره را بپوشان، نان، پنیر و سبزی، خرما، آجیل که معمولا شامل نخود و کشمش، گردو، برگه زردآلو و نقل و نبات است، شمع، خشت یا آجر.
اگر سفره را در اماکن متبرکه بیندازند، معمولا سادهتر بوده و تنها نان و خرما در آن قرار می دهند. ولی اگر در منزل انداخته شود خوراکیهای بیشتر و متنوعتری همچون نان، پنیر، سبزی، خرما، نقل و نبات، آجیل و دیگر خوراکیها در آن قرار میدهند. اما بهتر است که این سفره به صورت محقرانه انداخته شود. معمولا هستههای خرما را درمیآورند، ولی اگر از قبل این کار را انجام نداده باشند از افرادی که خرما را میخورند، میخواهند که هستهها را برگردانند تا به آب روان بسپارند و زیر دست و پا نیندازند.
تفاوتی که این سفره با سفره های مذهبی دیگر دارد این است که داخل آن از عروسک یا خوراکی که بچه ها دوست دارند گذاشته می شود و در پایان مراسم بچه ها داده می شوند.
تدارکات جانبی
برگزاری این چنین مراسمی مانند انواع سفرههای نذری، مجالس روضه خوانی زنانه و… علاوه بر این که از لحاظ اعتقادی و مذهبی برای زنان مهم است، کارکردهای اجتماعی و اقتصادی نیز در خانوادهها دارد. از جمله این که از جمله آداب سفره حضرت رقیه این است که معمولا صندوقهای تعاونی کوچکی تشکیل میشود که در صورت ضرورت میتواند نیاز هر یک از اعضا را مرتفع سازد، برای مشکلات مالی و خانوادگی افراد راه کارهایی اندیشیده میشود. مثلا برای تهیه جهیزیه دختران بی بضاعت و یا افراد ناتوان، مقروض و … پول جمع کرده و به اینگونه افراد که شناسایی کردهاند، میدهند.