به گزارش صد آنلاین، بدن شما در درجه اول، ویتامینD را از طریق قرارگیری در معرض نور آفتاب (آفتابگرفتن) جذب میکند؛ بااینحال، مکملهای غذایی و مواد غذایی خاص هم از جمله منابع این ماده مغذی هستند. علائم کمبود ویتامین D زمانی اتفاق میافتد که بدن شما مقدار توصیهشده این ماده را جذب نمیکند؛ اما یکی از سؤالهای مهم این است که علائم کمبود ویتامین D باعث افسردگی میشود؟
در سال ۲۰۱۳، مطالعهای با تأیید بر ارتباط بین کمبود ویتامینD و افسردگی نشان داد که افراد مبتلا به افسردگی که در آزمایش شرکت کرده بودند، میزان ویتامین D پایینی هم داشتند. در مطالعهای مشابه، افرادی با میزان پایین ویتامین D، بیشتر در خطر ابتلا به افسردگی بودند.
به باور محققان، از آنجایی که ویتامین D برای عملکرد مغز مهم است، کمبود این ماده مغذی میتواند در افسردگی و سایر بیماریهای روانی نقش داشته باشد. بر اساس مطالعهای در سال ۲۰۰۵، گیرندههای ویتامینD در همان مناطقی از مغز قرار دارند که با افسردگی در ارتباط هستند.
علائم کمبود ویتامین D چیست؟
درصورت کمبود ویتامین D ممکن است این علائم در شما ایجاد شوند:
درد استخوان؛
درد یا ضعف عضلات و درد مفاصل.
همچنین ممکن است علائم افسردگی را داشته باشید که شامل موارد زیر است:
غم و اندوه فراوان، ناامیدی و درماندگی؛
فکر مرگ یا خودکشی؛
بی خوابی یا خوابآلودگی بیش از حد (پرخوابی) معروف به هایپرسومنیا (Hypersomnia)؛
کاهش علاقه به فعالیتهایی که قبلا از آن لذت میبردید؛
بیحالی و کسالت؛
کاهش یا افزایش وزن زیاد؛
کاهش اشتها؛
مشکل تمرکز؛
فراموشی؛
کاهش میل جنسی؛
سردرد یا کمردرد؛
اضطراب.
اگر هرکدام از این علائم کمبود ویتامین D و افسردگی را احساس کردید، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
درمان کمبود ویتامین D و افسردگی
شما میتوانید علائم کمبود ویتامین D را با افزایش جذب این ویتامین درمان کنید. راههای افزایش جذب ویتامین D در زیر آورده شده است:
دریافت مکملهای ویتامین دی؛
افزایش قرارگیری در معرض آفتاب؛
خوردن غذاهای حاوی ویتامین دی یا غذاهایی که با ویتامین دی غنی شدهاند.
رواندرمانی و داروهای ضدافسردگی، درمانهای رایج علائم کمبود ویتامین D و افسردگی هستند. این موارد بسته به علائم و هدف درمان میتوانند بهصورت مجزا یا همراه با هم استفاده شوند.
اگر افسردگی شما مربوط به کمبود ویتامینD است، افزایش ویتامینD میتواند به برطرفشدن علائمتان کمک کند.
در مورد گزینههای درمان خود و اینکه چه کاری برای شما بهتر است، با پزشک صحبت کنید.
افراد مبتلا به افسردگی میتوانند اقدامات لازم برای درمان افسردگی را انجام دهند. بعضی از گزینهها در ادامه آورده شده است:
ورزش منظم
ورزش مرتب با آزاد کردن مواد شیمیایی مربوط به حس خوب، مثل آزاد کردن هورمون اندورفین در مغز، به کاهش علائم افسردگی کمک میکند. با ۳۰ دقیقه ورزش هوازی در روز و سه بار در هفته شروع و در صورت لزوم، زمان و روزهای آن را بیشتر کنید.
برنامه خواب منظم
بیخوابی، پرخوابی یا سایر مشکلات مربوط به خواب با افسردگی در ارتباط است. برای مقابله با این علائم، برنامه خواب منظم ایجاد کنید. زنگ هشدار خواب و بیداری را مشخص کنید. میتوانید مقدار خواب و کیفیت خوابتان را یادداشت کنید. این موضوع به پیشرفت شما کمک میکند.
دسترسی به عزیزان
دوستان و خانواده میتوانند حمایت و قدرت لازم برای مقابله با افسردگی را به شما بدهند. این موضوع بسیار مهم است که اجازه دهید عزیزانتان بدانند چطور به شما کمک کنند و چه زمانی فعالیتشان کمکی به درمان شما نمیکند.
منبع: ام بی دی