۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵
رقم کلاهبرداری غیرقابل باور از مستاجران بیچاره
بازدید:۱۷۲۳
صد آنلاین | مردی سالخورده،مردی میانسال ودختری جوان،سه متهم اصلی شبکه کلاهبرداری است که درپوشش صاحبخانه،مستاجران راسرکیسه کرده و ازآنها ۱۶میلیارد تومان کلاهبرداری کردند‌.
کد خبر : ۱۰۵۹۸۸

 

به گزارش صد آنلاین ،    رسیدگی به این پرونده از اسفند سال گذشته و با شکایت زوجی در پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران به دلیل جعل و کلاهبرداری آغاز شد. شاکی به ماموران گفت: دنبال خانه‌ای اجاره‌ای در شمال تهران بودیم که با آگهی خانه‌ای در سایت دیوار روبه‌رو شدیم.

 

رقم کلاهبرداری غیرقابل باور از مستاجران بیچاره

 

 

قیمتی که صاحبخانه گذاشته بود، کمتر از عرف منطقه بود. با شماره‌ای که در آگهی بود تماس گرفتیم و بعد از بازدید ملک، قرار قولنامه گذاشتیم. در جلسه بنگاه، دختری جوان همراه پدر سالخورده‌اش آمدند. این دختر مدعی بود، مالک خانه است و نزدیک به یک میلیارد تومان به حسابش واریز کردیم. دو روز بعد خواستیم برای اندازه‌گیری پنجره به آنجا برویم که متوجه شدیم در دام کلاهبرداران گرفتار شده‌ایم و ملک متعلق به مرد دیگری است‌.

 

همزمان با شروع تحقیقات کارآگاهان اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران، شکایت‌های مشابه دیگری هم مطرح شد که در این پرونده‌ها هم به همان شیوه شاکی اول سرشان کلاه رفته بود.  سرهنگ شهرام سلطانی، رئیس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران در تشریح این پرونده به خبرنگار جام‌جم گفت: پس از طرح شکایت‌های مشابه در اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری، تحقیقات در این رابطه آغاز و مشخص شد، متهمان با شناسایی خانه‌هایی که آگهی اجاره‌شان در یک سایت معروف درج شده بود، در پوشش مستاجر از آنجا بازدید می‌کردند و بیشترین تمرکز خود را روی «لابی‌من» یا سرایدار می‌گذاشتند تا اعتماد آنها را جلب کنند. بعد از شناسایی و به‌دست‌آوردن اطلاعات از ملک، وارد مرحله دوم فعالیت خود می‌شدند و برای سند ملک جعل می‌کردند. این جعل به صورتی بود که بنگاهدارها متوجه آن نمی‌شدند.

حالا نوبت اجرای بخش آخر نقشه‌شان بودوآن ملک رادرسایتی آگهی می‌کردند‌.برای این‌که بتوانند مستاجران را در تور خود گرفتار کنند، قیمت اجاره را پایین‌تر از عرف منطقه تعیین می‌کردند. بعد از شناسایی مستاجر راهی خانه شده و محل را به آنها نشان می‌دادند. لابی‌من و سرایداران هم تصور می‌کردند مستاجران با بستگان خود برای بازدید آمده‌اند و شک نمی‌کردند.بعد در بنگاهی قرار گذاشته و یکی از متهمان پرونده که دختر جوانی است به عنوان مالک به آنجامی‌آمد.برای این‌که همه چیز خوب پیش برود، مردی سالخورده با ظاهری موجه در پوشش پدر مالک هم در بنگاه حاضر می‌شد. آنها سپس با نوشتن یک قولنامه‌ و بعد گرفتن پول ناپدید می‌شدند. بررسی پرونده‌ها نشان داد با یک باند حرفه‌ای رو‌به‌رو هستیم‌. به همین دلیل سراغ بانک مجرمان حرفه‌ای در حوزه کلاهبرداری رفتیم و بررسی آنها را آغاز کردیم. در شاخه دیگری از تحقیقات کارآگاهان به فردی رسیدند که پول‌ها به حساب او ریخته شده بود. به همین دلیل او در قراری صوری  دستگیر و با انتقال به پلیس آگاهی در بازجویی‌ها با اعتراف به همکاری با این باند، هویت دیگر اعضای باند را فاش کرد. بررسی سوابق اعضای باند نشان داد سرکرده شبکه از مجرمان سابقه‌دار و حرفه‌ای است که چند بار روانه زندان شده وآخرین بارپس از آزادی این شبکه کلاهبرداری را تشکیل داده است. سه متهم اصلی باند در عملیات‌هایی جداگانه دستگیر و ازسوی مالباختگان شناسایی شدندوبه جرایم‌شان هم اعتراف کردند.

رئیس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران با اشاره به این‌که چرب‌زبانی و چهره موجه متهمان از دلایل فریب مالباختگان و بنگاهدارها بود، تاکید کرد: با شناسایی ۱۰ مالباخته و ثبت شکایت مشخص شد از آنها بیش از ۱۶ میلیارد تومان کلاهبرداری شده است. افراد دیگری که به این شیوه از آنها طی شش ماه گذشته کلاهبرداری شده می‌توانند برای پیگیری شکایت خود و شناسایی متهمان به پایگاه یکم پلیس آگاهی مراجعه کنند.  وی در پایان با هشدار به مستاجران گفت: قبل از عقد قرارداد و واریز پول، اصالت سند را بررسی و همچنین با تحقیق از لابی‌من یا سرایدار، از هویت مالک آن مطمئن شوند و فریب چرب زبانی کلاهبرداری را نخورند و بدون اطمینان، پولی واریز‌نکنند. / برنا

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
لینک کپی شد
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها