به گزارش صد آنلاین، افزایش دما و گرمایش زمین میتوانند تأثیرات جدی بر سلامت انسان بهویژه در زمینه بیماریهای گوارشی داشته باشند.
درجه دمای بالا میتواند رشد باکتریها، ویروسها و انگلها در آب و غذا را تسهیل کند. در نتیجه برخی از بیماری هایی که به واسطه آب و تغذیه غیر بهداشتی به وجود می آیند مثل وبا، سالمونلا، کمپیلوباکتر و ایکولای میتوانند بیشتر شوند. همچنین این گرمایش میتواند منجر به کمبود و کاهش کیفیت منابع آبی شود، که به نوبه خود منجر به افزایش بیماریهای ناشی از آب آلوده مانند ژیاردیازیس و کریپتوسپوریدیوم میشود. گفته می شود ویروسهایی مانند نوروویروس که باعث گاستروانتریت (نوعی التهاب معده و رودهها) میشود و انگلهایی مانند آسکاریس و کرمهای رودهای دیگر می توانند در محیطهای گرم و مرطوب بیشتر شده و به سلامت گوارشی آسیب برسانند.
برای جلوگیری از این بیماریهای گوارشی برخی از اقدامات مثل اطمینان حاصل کردن از سلامت آب مصرفی برای آشامیدن و پختوپز است که برای این کار استفاده از فیلترهای آب، جوشاندن آب و تصفیه آب توصیه می شود. از دیگر راهکار های پیشنهادی می توان به رعایت بهداشت در تهیه، پخت و نگهداری غذا و نگهداریشان در دمای مناسب و جلوگیری از تماس آنها با حشرات و جوندگان، شستشوی دستها با آب و صابون پس از استفاده از توالت و قبل از خوردن غذا؛ همچنین نظارت بر کیفیت مواد غذایی از مزارع تا میز مصرفکننده، به ویژه در مناطقی که گرمایش زمین تأثیر بیشتری دارد، اشاره کرد این اقدامات می توانند از بروز بسیاری از بیماریهای گوارشی جلوگیری کنند.
مهر