به گزارش صد آنلاین، به نقل از فارس روزها،روزهای پر حرارت و داغی است.انگار که خورشید ایستاده و ۲۴ ساعته به ایران می تابد و همه گرمایش را نثار ما می کند!
جملگی افراد برای فرار از گرما و گرمازدگی به دنبال جای خنک و نوشیدنی خنک هستند.
در گرمای تابستان نیز مصرف برخی نوشیدنی ها برای مقابله با چنین شرایطی انتخاب طلایی است؛به طوری که با مصرف آن دمای بدن کاهش یافته و عطش فرد برطرف می شود.
بدن برای حفظ درجه حرارت مرکزی طبیعی که تقریباً ۳۷ درجه سانتیگراد است نیاز به دریافت گرما از محیط یا از دست دادن گرما دارد.
در صورت بروز مشکل در عدم توانایی بدن در خنک کردن دمای مرکزی خود، گرمازدگی اتفاق میافتد.
در هوای گرم بدن عمدتاً با تعریق خنک میشود. تبخیر عرق دمای بدن را تنظیم میکند.
با اینحال، وقتی در هوای گرم و مرطوب بیشازحد ورزش کنید یا فعالیت سنگین داشته باشید، بدن قادر به خنک کردن خود نخواهد بود.
درنتیجه ممکن است دچار گرمازدگی، خفیفترین نوع بیماری مرتبط با گرما، شوید.
گرمازدگی در فصل تابستان یکی از شایعترین مشکلاتی است که افراد با هر سن و سال و وضعیت جسمانی، ممکن است با آن مواجه شوند.
در ادامه این مطلب شما را با چند نوشیدنی موثر در روزهای گرم تابستان آشنا می کنیم.
پیش از هر چیزی، بهتر است تأکیدی بر نوشیدن آب کافی داشته باشیم. یک لیوان آب خنک، نه ولرم و نه یخ، بیش از هر چیز دیگری میتواند دستگاه گوارش شما را خنک و تازه کند. در روزهای گرم تابستانی که بدن بیشتر از همیشه عرق میکند، به آب بیشتری هم نیاز پیدا میکنید.
سعی کنید هر روز حتماً هشت لیوان آب یا حتی بیشتر بنوشید. تنها در این صورت میتوانید سلامت بدن، خونرسانی و جریان خون مناسب را تضمین کنید. البته اگرچه میوههای تابستانی بسیار آبدار هستند، به خاطر داشته باشید که هیچ یک نمیتوانند جایگزین آب باشند. پس با اطمینان از نوشیدن آب کافی برای تأمین بدن، نوشیدنیهای خنک زیر را هم امتحان کنید:
چه قصد تهیه نوشیدنی در منزل را داشته باشید و چه در منوی کافهها به دنبال بهترین نوشیدنی مناسب تابستان باشید، لیموناد گزینهای عالی برای شماست.
لیموناد یا آب لیمو تأثیر فراوانی در رفع عطش دارد. در نتیجه اگر از افرادی هستید که در تابستانها همیشه احساس تشنگی دارند، این نوشیدنی برای شما ساخته شده است. طرز تهیه لیموناد سالم و خوشمزه به شکل زیر است:
در ابتدا یک لیوان آب ولرم را با یک قاشق عسل یا شکر کمی حرارت دهید.
زمانی که شکر حل شد، دو شاخه برگ نعنا اضافه کنید.
پس از غلظت یافتن، نعنا را خارج کنید.
اجازه دهید شربت خنک شود.
پس از سرد شدن، مایع را به همراه ۴ لیوان آب سرد در پارچ بریزید.
آب ۴ عدد لیمو ترش و تعدادی یخ را به این ترکیب اضافه کنید.
نوشیدنی لیموناد خنک خود را نوش جان کنید.
شربت هندوانه یکی از خوشمزهترین شربتهای تابستان است. این نوشیدنی خنک بسیار آبرسان و خنککننده است.
میتوانید از آن حتی برای پذیرایی از میهمانهای خود هم استفاده کنید. برای تهیه شربت هندوانه به مواد خاصی نیاز ندارید و تنها هندوانه و شکر کافی است. برای تهیه آن مراحل زیر را دنبال کنید:
هندوانه را خرد کنید و هستههای آن را خارج کنید. حجم و اندازه مورد نیاز برای یک نفر حداقل یک و نیم لیوان هندوانه خرد شده است.
قطعات را در مخلوط کن بریزید تا کامل مایع شود.
مایعات را با یک صافی الک کرده و تفالههای هندوانه را جدا کنید.
حدود نصف لیوان شکر به آب هندوانه اضافه کنید.
این ترکیب را در یک ظرف درب دار همچون بطری بریزید و حدود ۲ دقیقه تکان دهید.
سپس چند لحظه صبر کرده و این کار را تکرار کنید.
این شربت را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود
اسموتی یا شربت هندوانه خانگی خود را نوش جان کنید.
اسموتی آب طالبی و حتی خود طالبی از بهترین خوراکیها برای تابستان هستند تا از درون احساس خنکی و تازگی پیدا کنید. این نوشیدنی با شیرینی متعادل و مناسب میتواند یکی از بهترینها برای زمانهایی باشد که در گرما به خرید رفتهاید و میخواهید سریعا احساس خنکی کنید.
طرز تهیه اسموتی طالبی به این شکل است:
طالبیها را پوست گرفته و تخمهای آنها را خارج کنید.
طالبی را خرد کرده و به همراه چند تکه یخ در میکسر بریزید.
پس از همزدن کامل آن، مقدار کمی شیر کمچرب پاستوریزه یا بستنی وانیلی به میکسر اضافه کرده و میکس کرده و این نوشیدنی خوشمزه را نوش جان کنید.
اگر گرمای شدید تابستان تأثیرات مخربی بر بدن شما دارد و احساس گرمازدگی میکنید، هر از گاهی با یک شربت کاسنی خوشمزه از خود پذیرایی کنید.
شربت عرق کاسنی تأثیر چشمگیری بر متعادل کردن دمای بدن شما دارد. این شربت میتواند به رفع سموم بدن و کاهش دمای بالا کمک کند. طرز تهیه آن هم به این شکل است:
در ابتدا باید از فروشگاهها عرق کاسنی تهیه کنید.
۴ لیوان آب را به همراه نصف لیوان شکر در قابلمه بریزید و آن را بر روی حرارت ملایم بگذارید.
پس از چند دقیقه حدود ۵ قاشق غذاخوری گلاب به قابلمه اضافه کنید.
زمانی که ترکیب از حرارت افتاد، آن را خاموش کنید.
این مواد را در ۴ لیوان بریزید.
عرق کاسنی را در هر ۴ لیوان ریخته و تکههای یخ را اضافه کنید.
شربت کاسنی خوشطعم و مفید خود را با خانواده یا دوستان نوش جان کنید.
شربت سکنجبین یکی از بهترین شربتها برای نوش جان کردن در تابستان است. اغلب افراد سکنجبین را با کاهو میل میکنند و از طعم خاص و خوشمزه آن لذت میبرند. با این وجود، شربت آن هم دارای طعمی خوب برای نوشیدن در عصرهای تابستانی و حتی برای مهمان است.
میتوانید آن را خودتان تهیه کنید یا از فروشگاهها به صورت آماده خریداری کنید.
این شربت خوشطعم خواص مهمی هم دارد که متعادل کردن دمای بدن و رفع گرمازدگی از مهمترین این خواص است.
طرز تهیه شربت سکنجبین به این شکل است:
۲ لیوان آب و ۲ لیوان شکر را در یک قابلمه بریزید.
قابلمه را با درجه ملایم حرارت دهید تا شکر حل شود.
دسته نعنا را اضافه کنید و صبر کنید تا شکر به قوام برسد.
چندین بار کف روی قابلمه را جمع کنید.
پس از ایجاد غلظت لازم، یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و نصف لیوان سرکه اضافه کنید.
پس از جوشیدن، قابلمه را خاموش کنید و شربت را با صافی صاف کنید.
پس از سرد شدن، یک چهارم لیوان از این شربت بریزید و باقی لیوان را با آب سرد پر کنید.
میتوانید برای طعمی بهتر کمی خیار رنده شده هم به این شربت اضافه کنید.
شربت سکنجبین خنک را نوش جان کنید.
برای افراد طرفدار لواشک، آلوچه، ترشی و در مجموع خوراکیهای ترش و خوشمزه، آب زرشک میتواند یکی از پیشنهادات جذاب و وسوسهکننده برای یک روز گرم در تابستان باشد.
پیشنهاد میکنیم که آب زرشک طبیعی را در صورت امکان تهیه و میل کنید تا از طعم ترش و خاص آن لذت بیشتری ببرید.
این نوشیدنی هم فواید خاص خود را دارد. آب زرشک سوختوساز بدن و دستگاه گوارش شما را افزایش داده و باعث لاغری میشود. در نتیجه حس بهتری در شما ایجاد میکند. با چند تکه یخ خنک هم باعث ایجاد حس خنکی در بدن خواهد شد.
آیا گرمای شدید هوا شما را عصبی میکند؟ شربت بیدمشک با کمی تخم شربتی یا خاکشیر بهترین راهحل است. این شربت ضربان قلب را تنظیم کرده و به آرامش اعصاب کمک میکند. برای تهیه آن تنها باید این چند مرحله ساده را دنبال کنید:
برای تهیه این شربت باید از قبل از فروشگاه عرق بیدمشک تهیه کنید.
سپس حدود ۴ لیوان آب را با مقداری شکر وابسته به ذائقه خود، بجوشانید.
پس از حل شدن شکر و غلظت یافتن مواد، قابلمه را خاموش کرده و به آن اجازه سرد شدن دهید.
سپس کمی عرق بیدمشک اضافه کنید و ترکیبات را پس از ریختن در بطری مناسب، در یخچال قرار دهید.
زمانی که شربت خنک شد، مقدار کمی را در لیوان ریخته و آب سرد اضافه کنید.
پس از افزودن چند قطره آبلیمو و چند تکه یخ، نوش جان کنید.